kage Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Κατερινα, περα απο την πλακα, δεν νομιζω να μπορεσεις να μου βρεις μια ερευνα (απο τις "μεχρι τωρα ερευνες" που λες), που να μιλα για αυξηση της ακτινοβολιας μεσα στα ΜΜΜ και να ειναι επιστημονικα (οπως θεωρεις οτι πρεπει) τεκμηριωμενη. Τωρα, αν παμε σε "επιστημονικες ερευνες"τυπου Λιακοπουλου, ok then τα πιασαμε τα λεφτα μας. Ειδικά σε αυτοκίνητα, σε υπόγειους χώρους (π.χ. γκαράζ) αλλά και στο ασανσέρ, προκειμένου να επικοινωνήσει με το δίκτυο, η συσκευή εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία. Το ποσοστό τής επιπλέον ακτινοβολίας εξαρτάται από την ποιότητα του σήματος και του δικτύου γενικότερα, αλλά και από την ίδια τη συσκευή, όμως κατά κανόνα το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ενισχύεται>>
katerina_a_86 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Κατερινα, περα απο την πλακα, δεν νομιζω να μπορεσεις να μου βρεις μια ερευνα (απο τις "μεχρι τωρα ερευνες" που λες), που να μιλα για αυξηση της ακτινοβολιας μεσα στα ΜΜΜ και να ειναι επιστημονικα (οπως θεωρεις οτι πρεπει) τεκμηριωμενη. Τωρα, αν παμε σε "επιστημονικες ερευνες"τυπου Λιακοπουλου, ok then τα πιασαμε τα λεφτα μας.Οποτε, μην το πολυπαλευεις αυτο που πριν καμποσα μηνυματα πεταξε ο αλεξ (νομιζω), ετσι στα ξεκουδουνα, γιατι καμμια βαση δεν εχει, και ποτε δεν αναφερθηκε ως προβλημα (μπορει βεβαια να το ανεφερε καποια στιγμη ο Αυτιας, αλλα δεν ξερουμε, σε ποια αναμεταδοση επαιρνε εκεινη τη στιγμη συνεντευξη). Τελος, ακομη και το "διπλανος", ψαξτο πρωτα πριν το δεσεις κομπο εδω, διοτι μιας και καλως θεωρεις οτι θες να κρατησεις ¨αμυντικη σταση", ακομη και σε αυτο, λαθος αμυντικη σταση κρατας, γιατι εστω κι αυτες τις καημενες τις ερευνες, δυστυχως λαθος τις εμαθες. ξαναδιάβασε τι έγγραψα, είναι σαφές νομίζω, κουράστηκα να το εξηγώ. Οπότε αν κάτι δεν μπορεί να το αποδείξει ακόμη η επιστήμη, η προφανής και λογική στάση είναι να έχεις στο μυαλό σου αυτά που ακούγονται από τις μέχρι τώρα έρευνες (δεν λέω για κινούμενα οχήματα μόνο αλλά γενικά για την ακτινοβολία των κινητών που κάνει κακό) και να κράτάς μια αμυντική στάση προσέχοντας όσο μπορείς. 1. Ακόμη και να μην πολλαπλασιάζεται στα οχήματα αν ο διπλανός σου στο κτελ μιλάει με τις ώρες είναι σαν να μιλάς εσυ. Δίπλα είναι. 2.Δεν ανησυχώ επειδή πολλαπλασιάζεται, και η ίδια ακτινοβολία αρκεί, αλλά αν συμβαίνει κι αυτό ακόμα χειρότερα. Επίσης ακούω συχνά και αυτό Ειδικά σε αυτοκίνητα, σε υπόγειους χώρους (π.χ. γκαράζ) αλλά και στο ασανσέρ, προκειμένου να επικοινωνήσει με το δίκτυο, η συσκευή εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία. Το ποσοστό τής επιπλέον ακτινοβολίας εξαρτάται από την ποιότητα του σήματος και του δικτύου γενικότερα, αλλά και από την ίδια τη συσκευή, όμως κατά κανόνα το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ενισχύεται>> Αλλά μη έχοντας την δυνατότητα να ξέρω αν ισχύει απλά το έχω στο μυαλό μου και προσπαθώ να το αποφεύγω.
Praetorianos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Ειδικά σε αυτοκίνητα, σε υπόγειους χώρους (π.χ. γκαράζ) αλλά και στο ασανσέρ, προκειμένου να επικοινωνήσει με το δίκτυο, η συσκευή εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία. Το ποσοστό τής επιπλέον ακτινοβολίας εξαρτάται από την ποιότητα του σήματος και του δικτύου γενικότερα, αλλά και από την ίδια τη συσκευή, όμως κατά κανόνα το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ενισχύεται>> Το αυτοκίνητο είναι περισσότερο διαπερατό από κτίριο σε θέματα ακτινοβολίας. Ξεκινώντας έτσι σαν δεδομένο, αν το πάρεις λογικά, το κινητό κάνει πολύ πιο "έντονη" προσπάθεια να συνδεθεί όταν βρίσκεσαι πίσω από ντουβάρια, παρά όταν είσαι πίσω από 1 εκατοστό τζάμι. Άρα θα εκπέμπει περισσότερο. Εκτός από αυτό, στο θέμα αυτοκίνητο έγινε πολύ συγκεκριμένη δήλωση ότι η ακτινοβολία αυξάνεται επειδή το αυτοκίνητο κινείται. Αν σε ένα τεχνολογικό forum ακούγονται τέτοιες μπαρούφες, τότε τρομάζω για το τι θα ακούγεται στην τηλεόραση. Άρα σε καμία από τις δυο περιπτώσεις στα λεωφορεία δεν εκπέμπεται μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας Ας πάμε και στο υπόγειο. Όντως σε υπόγεια πάρκινγκ και ασανσέρ το κινητό δυσκολεύεται να πιάσει σήμα, άρα εκπέμπει πιο δυνατά. Όμως πραγματικά είναι τόσο μεγάλο το χρονικό διάστημα που μένει κανείς σε αυτά τα δυο μέρη για να ανησυχεί γι' αυτά? Και για όσους θα πεταχτούν να γυρίσουν το θέμα από τα λεωφορεία στο υπόγειο μετρό, να θυμίσω ότι πριν ξηλώσει (αν τις ξήλωσαν ακόμα) η Αττικό Μετρό τις υποδομές, το Μετρό διέθετε δικές του κεραίες για να είναι δυνατή η λήψη σήματος υπογείως. Οπότε ακόμα και στον υπόγειο, το κινητό εξέπεμπε λιγότερη ακτινοβολία. Αλλά μη έχοντας την δυνατότητα να ξέρω αν ισχύει απλά το έχω στο μυαλό μου και προσπαθώ να το αποφεύγω. Καλό θα ήταν πριν γίνουμε τεχνοφοβικοί, να διασταυρώνουμε και να επεξεργαζόμαστε τυχόν αντικρουόμενες πληροφορίες. Πόσο δε μάλλον προτού αρχίσουμε προσωπικές επιθέσεις.
katerina_a_86 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Καλό θα ήταν πριν γίνουμε τεχνοφοβικοί, να διασταυρώνουμε και να επεξεργαζόμαστε τυχόν αντικρουόμενες πληροφορίες. Πόσο δε μάλλον προτού αρχίσουμε προσωπικές επιθέσεις. Αφού η έρευνα είναι σε εξέλιξη υποτίθεται και υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα να αποδειχθούν επιβλαβή τα κινητά, μου φαίνεται χαζό να μην προσέχεις καθόλου και να περιμένεις 50 χρόνια να επιβεβαιωθεί επιστημονικά για να αρχίσεις να προσέχεις. Το έχω εξηγήσει με 10 διαφορετικούς τρόπους αυτό αλλά το πνεύμα αντιλογίας κάποιων αδυνατεί να καταλάβει. Ως προς τις προσωπικές επιθέσεις συμφωνώ πως πρέπει να τις αποφεύγουμε ειδικά όταν δεν έχουμε σαφή στοιχεία για κάτι.
slipknot Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Ναι άλλα εχμ... μνιεεεεχ... σε 50 χρόνια δε θα ζούμε. Ακόμα κι αν γίνει το αντίθετο όμως, δε νομίζω πως τα κινητά και η ακτινοβολία είναι αυτά που πρέπει να μας ανησυχούν.
katerina_a_86 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Ναι μπορεί να έχουμε πεθάνει πολύ νωρίτερα επειδή κοιμόμαστε πάνω στο κινητό, μπορεί και όχι γιατί τελικά τα κινητά δεν θα βλάπτουν. Δεν θα περιμένω 50 χρόνια για να το μάθω, θα το αφήνω λίγο πιο πέρα όταν κοιμάμαι, αυτοί που διαφωνούν τόση ώρα ας βάζουν το κινητό κάτω από το μαξιλάρι.
teo64x Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Όχι. Αυτοί που διαφωνούν τόση ώρα δε θα βάζουν το κινητό κάτω από το μαξιλάρι. Απλά θα μιλάνε δυνατά δίπλα σου στο λεωφορείο.
Lucifer Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Ναι ρε φιλαράκι, σας δίνει ελπίδες η κοπελιά και εσείς τις αφήνετε να ψοφάνε άπατες.
katerina_a_86 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Πραγματικά... έχει σημασία; εννοούσα αν θα μου την σπάτε με την ακτινοβολία σας ή αν θα μου την σπάτε με το να χαζολογάτε δυνατα. anyway
slipknot Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Ναι ρε φιλαράκι, σας δίνει ελπίδες η κοπελιά και εσείς τις αφήνετε να ψοφάνε άπατες. Ε και φυσικά δικαιώθηκα με το παρακάτω post της. Το θέμα είναι ότι και ελπίδες να ήταν, κάπως αρρωστιάρικες τις έκοψα. εννοούσα αν θα μου την σπάτε με την ακτινοβολία σας ή αν θα μου την σπάτε με το να χαζολογάτε δυνατα.anyway Φαντάσου δηλαδή να γκαρίζει ο διπλανός σου και να μην έχει πλύνει και τα δόντια του ΚΑΙ να είναι και Αθηναίος. Τον μαχαιρώνεις ή δεν τον μαχαιρώνεις;
katerina_a_86 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Φαντάσου δηλαδή να γκαρίζει ο διπλανός σου και να μην έχει πλύνει και τα δόντια του ΚΑΙ να είναι και Αθηναίος. Τον μαχαιρώνεις ή δεν τον μαχαιρώνεις; Τον βασανίζεις πρώτα και μετά τον σκοτώνεις.
slipknot Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2009 Τον βασανίζεις πρώτα Πώς; Μη τσιγκουνευτείς στην πληκτρολόγηση και προς Αφεντικού, μη κλειδώσετε το topic πριν μας πει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.