Προς το περιεχόμενο

Κινητά και μέσα μαζικής μεταφοράς

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συζητάμε για την ενόχληση που προκαλείται από τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή συζητάμε την πιθανότητα χρήσεως βίαιων πρακτικών για την αποτροπή αυτών, μακροπρόθεσμα.

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αντε να απαντήσω πάλι...

Τόσα ποστ πάντως ακόμα δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου αν σε εκνευρίζει η ομιλία, η ακτινοβολία ή ο συνδυασμός τους. Κι αν σε εκνευρίζει η ακτινοβολία ακόμα περιμένω αυτή την τρομακτική ανακάλυψη στη Φυσική ότι:

1)Στο λεωφορείο η ακτινοβολία πολλαπλασιάζεται.

2)Η ακτινοβολία είναι ένας λόγος για να παρθούν μέτρα σχετικά με τα κινητά σε επικίνδυνους χώρους (οχήματα, ασανσέρ, κτλ)
Δημοσ.
Τόσα ποστ πάντως ακόμα δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου αν σε εκνευρίζει η ομιλία, η ακτινοβολία ή ο συνδυασμός τους.

Τόσα ποστ κι ακόμα ψάχνεις (μη σημαντικές) αφορμές να μου την πεις.

Είπα αντε να απαντήσω και κάτι έγινε.

Κι αν σε εκνευρίζει η ακτινοβολία ακόμα περιμένω αυτή την τρομακτική ανακάλυψη στη Φυσική ότι: "πολλαπλασιάζεται στα οχήματα και βλάπτει"

1. Ακόμη και να μην πολλαπλασιάζεται στα οχήματα αν ο διπλανός σου στο κτελ μιλάει με τις ώρες είναι σαν να μιλάς εσυ. Δίπλα είναι.

2.Δεν ανησυχώ επειδή πολλαπλασιάζεται, και η ίδια ακτινοβολία αρκεί, αλλά αν συμβαίνει ακόμα χειρότερα.

3. Προφανώς δεν έχω αποδείξεις με βάση την φυσική όπως κι εσύ δεν έχεις για το αντίθετο.

Οπότε αν κάτι δεν μπορεί να το αποδείξει ακόμη η επιστήμη, η προφανής και λογική στάση είναι να έχεις στο μυαλό σου αυτά που ακούγονται από τις μέχρι τώρα έρευνες και να κράτάς μια αμυντική στάση προσέχοντας όσο μπορείς.

Τόσο δύσκολο είναι και έπρεπε να το εξηγήσω?

παώ για μάθημα.

Δημοσ.

Δεν προσπαθώ να στην πω, μετά τα demotivational μου πέρασε η επιθυμία. Απλώς όπως -πολύ πιο ψύχραιμα- είπε ο teo, αν κάτι σε εκνευρίζει πρέπει να μπορείς να το αιτιολογήσεις.

Τέλος πάντων η φυσική Γυμνασίου, οπότε και θεωρητική να είσαι τα διδάχθηκες, αν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν αναφέρει κάτι για πολλαπλασιασμό ή ενίσχυση ακτινοβολίας σε κινούμενο όχημα. Τέλος από μένα, ισχύει η δήλωση στο άλλο thread. Μόνο αν δω πάλι νομπελίστικες δηλώσεις ίσως επανέλθω. Καλή συνέχεια.

Δημοσ.
Με δεδομένο ότι σε ένα αυτοκίνητο η ακτινοβολία που δεχόμαστε πολλαπλασιάζεται σε απίστευτο βαθμό (όλο το σύστημα λειτουργεί ως κεραία λόγω του αγώγιμου κλωβού) συμφωνώ.

Όσο για το ότι ακούς όλες τις βλακείες δυστυχώς δεν το γλυτώνεις πουθενά και ποτέ!

απο που προκυπτει αυτο το δεδομενο;

Δημοσ.
απο που προκυπτει αυτο το δεδομενο;

Από τις μαλακίες που πασάρει κάποιος καραγκιόζης καθηγητής πανεπιστημίου ο οποίος έχει φτιάξει κάποια από τα πιο άχρηστα αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας,και ο οποίος είναι υστερικός με τα κινητά κ την ακτινοβολία κάτι όπως ο λιάκο με το Σείριο.:eek:

Δημοσ.
Από τις μαλακίες που πασάρει κάποιος καραγκιόζης καθηγητής πανεπιστημίου ο οποίος έχει φτιάξει κάποια από τα πιο άχρηστα αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας,και ο οποίος είναι υστερικός με τα κινητά κ την ακτινοβολία κάτι όπως ο λιάκο με το Σείριο.:eek:

Για πες, για πες, μου κινησες το ενδιαφερον.

Δημοσ.

Η απάντηση σε αυτό

Τέλος πάντων η φυσική Γυμνασίου, οπότε και θεωρητική να είσαι τα διδάχθηκες, αν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν αναφέρει κάτι για πολλαπλασιασμό ή ενίσχυση ακτινοβολίας σε κινούμενο όχημα. Τέλος από μένα, ισχύει η δήλωση στο άλλο thread. Μόνο αν δω πάλι νομπελίστικες δηλώσεις ίσως επανέλθω. Καλή συνέχεια.

Είναι αυτό

1. Ακόμη και να μην πολλαπλασιάζεται στα οχήματα αν ο διπλανός σου στο κτελ μιλάει με τις ώρες είναι σαν να μιλάς εσυ. Δίπλα είναι.

2.Δεν ανησυχώ επειδή πολλαπλασιάζεται, και η ίδια ακτινοβολία αρκεί, αλλά αν συμβαίνει ακόμα χειρότερα.

3. Προφανώς δεν έχω αποδείξεις με βάση την φυσική όπως κι εσύ δεν έχεις για το αντίθετο.

Οπότε αν κάτι δεν μπορεί να το αποδείξει ακόμη η επιστήμη, η προφανής και λογική στάση είναι να έχεις στο μυαλό σου αυτά που ακούγονται από τις μέχρι τώρα έρευνες και να κράτάς μια αμυντική στάση προσέχοντας όσο μπορείς.

και πραγματικά κουράστηκα να εξηγώ κάτι τόσο αυτονόητο.

Δημοσ.

Λοιπόν, ξέρω ότι είμαι ψιλό off topic αλλά κατά μία έννοια είμαι και on topic. Δε με ενοχλεί και τόσο όταν κάποιος μιλάει στο κινητό σε ΜΜΜ, στην τελική αν πει τίποτα παπαρίτσες γελάω κι όλας. Αυτό που μου τη σπάει ας πούμε είναι όταν είναι κάποιοι, κάγκουρες συνήθως που μου βάζουν τη μουσικούλα τέρμα και κάθονται με τα φιλαράκια τους και λένε "πωωωωω γκαμάτο". Θα μου πεις "Δικαίωμα του είναι" και θα σου πω "Ε όχι μα τον Παϊτέρη". Γιατί να ακούω ό,τι βάζει ο άλλος; Αυτό κατά μία έννοια δε μπορεί να θεωρηθεί ηχορύπανση;

Δημοσ.
Λοιπόν, ξέρω ότι είμαι ψιλό off topic αλλά κατά μία έννοια είμαι και on topic. Δε με ενοχλεί και τόσο όταν κάποιος μιλάει στο κινητό σε ΜΜΜ, στην τελική αν πει τίποτα παπαρίτσες γελάω κι όλας. Αυτό που μου τη σπάει ας πούμε είναι όταν είναι κάποιοι, κάγκουρες συνήθως που μου βάζουν τη μουσικούλα τέρμα και κάθονται με τα φιλαράκια τους και λένε "πωωωωω γκαμάτο". Θα μου πεις "Δικαίωμα του είναι" και θα σου πω "Ε όχι μα τον Παϊτέρη". Γιατί να ακούω ό,τι βάζει ο άλλος; Αυτό κατά μία έννοια δε μπορεί να θεωρηθεί ηχορύπανση;

αναμφισβήτητα αποτελεί για σένα ηχορύπανση κάτι που δεν σου αρέσει, για τον άλλον όμως δεν είναι.

Ως προς την ενόχληση έχεις δίκιο αν γίνεται σε ΜΜΜ αλλά η ανωριμότητα των κάγκουρων δεν αντιμετωπίζεται, πάντα θα υπάρχει.

• Moderators
Δημοσ.

Εγω χρησιμοποιω τον ΗΣΑΠ καθε πρωι στην κλασικοτατη ωρα αιχμης (οσοι βρισκεστε εκει καταλαβαινεται ΛΟΛ), και μπορω να πω πως με αφηνει παντελως αδιαφορο το αν μιλαει ο διπλανος (ή ολο το βαγονι) δυνατα στο κινητο, με ποιον μιλαει στο κινητο και τι λεει με τον συνομιλητη του.

Δεν ειμαι υπερανω ή κατι τετοιο, απλα βαριεμαι απιστευτα να ασχοληθω με αυτα και ουσιαστικα τους γειωνω.

Γενικα βεβαια δεν θεωρω και τοσο τραγικο το παραπανω φαινομενο, γιατι 1) βρισκομαι εκει για να παω στην δουλεια μου

2) κατ'επεκταση δεν θα μεινω 10 ωρες εκει

3) θεωρω ανουσιο να ενοχληθω με κατι τετοιο.

Οσον αφορα τις ακτινοβολιες, δεν εχω γνωση επι του θεματος, αλλα μαλλον τεινω σε αυτο http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2966860&postcount=53

Δημοσ.
Εγω χρησιμοποιω τον ΗΣΑΠ καθε πρωι στην κλασικοτατη ωρα αιχμης (οσοι βρισκεστε εκει καταλαβαινεται ΛΟΛ), και μπορω να πω πως με αφηνει παντελως αδιαφορο το αν μιλαει ο διπλανος (ή ολο το βαγονι) δυνατα στο κινητο, με ποιον μιλαει στο κινητο και τι λεει με τον συνομιλητη του.

Δεν ειμαι υπερανω ή κατι τετοιο, απλα βαριεμαι απιστευτα να ασχοληθω με αυτα και ουσιαστικα τους γειωνω.

Γενικα βεβαια δεν θεωρω και τοσο τραγικο το παραπανω φαινομενο, γιατι 1) βρισκομαι εκει για να παω στην δουλεια μου

2) κατ'επεκταση δεν θα μεινω 10 ωρες εκει

3) θεωρω ανουσιο να ενοχληθω με κατι τετοιο.

Τα 2 μπόλντ με αφήνουν έκπληκτο! Κατορθώνεις και actually ΜΠΑΙΝΕΙΣ σε βαγόνι;; Δε περιμένεις σα μαλάκας 10 ώρες στην αποβάθρα;

Αν δε λές ψέματα, είσαι ο ήρωάς μου.

• Moderators
Δημοσ.
Τα 2 μπόλντ με αφήνουν έκπληκτο! Κατορθώνεις και actually ΜΠΑΙΝΕΙΣ σε βαγόνι;; Δε περιμένεις σα μαλάκας 10 ώρες στην αποβάθρα;

Αν δε λές ψέματα, είσαι ο ήρωάς μου.

Χεχε αν το χρησιμοποιεις καθε μερα τα τελευταια 8 χρονια, ξερεις σε ποιο ακριβως σημειο της αποβαθρας να περιμενεις (συντεταγμενες, οχι αστεια) οποτε ανοιγει μπροστα σου η πορτα του βαγονιου που ξερεις απο πριν πως εχει τον (ας πουμε) λιγοτερο κοσμο.

Τις τελευταιες μερες δυσκολευομαι ομως ειναι η αληθεια ΛΟΛ

Δημοσ.

Απλά τώρα με τα φοβερά εκσυγχρονιστικά έργα είναι γεμάτα τα βαγόνια και χρειάζεται ένας pusher όπως στην ιαπωνία που τους σπρώχνει για να χωρέσουν. Τσάμπα χούφτωμα.

Δημοσ.
Η απάντηση σε αυτό

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από Praetorianos viewpost.gif

Είναι αυτό

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από katerina_a_86 viewpost.gif

και πραγματικά κουράστηκα να εξηγώ κάτι τόσο αυτονόητο.

Κατερινα, περα απο την πλακα, δεν νομιζω να μπορεσεις να μου βρεις μια ερευνα (απο τις "μεχρι τωρα ερευνες" που λες), που να μιλα για αυξηση της ακτινοβολιας μεσα στα ΜΜΜ και να ειναι επιστημονικα (οπως θεωρεις οτι πρεπει) τεκμηριωμενη. Τωρα, αν παμε σε "επιστημονικες ερευνες"τυπου Λιακοπουλου, ok then τα πιασαμε τα λεφτα μας.

Οποτε, μην το πολυπαλευεις αυτο που πριν καμποσα μηνυματα πεταξε ο αλεξ (νομιζω), ετσι στα ξεκουδουνα, γιατι καμμια βαση δεν εχει, και ποτε δεν αναφερθηκε ως προβλημα (μπορει βεβαια να το ανεφερε καποια στιγμη ο Αυτιας, αλλα δεν ξερουμε, σε ποια αναμεταδοση επαιρνε εκεινη τη στιγμη συνεντευξη).

Τελος, ακομη και το "διπλανος", ψαξτο πρωτα πριν το δεσεις κομπο εδω, διοτι μιας και καλως θεωρεις οτι θες να κρατησεις ¨αμυντικη σταση", ακομη και σε αυτο, λαθος αμυντικη σταση κρατας, γιατι εστω κι αυτες τις καημενες τις ερευνες, δυστυχως λαθος τις εμαθες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...