Προς το περιεχόμενο

Κινητά και μέσα μαζικής μεταφοράς

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα με πειράζει το άλλο, όταν κάποιος είναι κοντά μου και μιλάει χαμηλόφωνα ή ψιθυριστά στο κινητό, νομίζω οτι λέει για μένα.

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Την αντικοινωνικότητα, την ανέφερα ως προς το να μιλήσεις με τον άλλον για αυτό που σε ενοχλεί. Δηλαδή να του εκδηλώσεις την ενόχλησή σου. Εννοείται πως κάποιος που είναι αγενής, προσβλητικός, ενοχλεί τους περισσότερους από εμάς. Και εγώ ενοχλούμαι από ανθρώπους που μιλάνε δυνατά, όχι μόνον στο μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στο μπαλκόνι τους το καλοκαίρι στην πολυκατοικία και στο κινητό τους και στην καφετέρεια στο διπλανό τραπέζι. Ενοχλούμαι γιατί δεν είμαι από αυτούς που μιλάνε δυνατά και το πρόβλημα των άλλων μαζί μου, είναι που δε μιλάω δυνατά....Όμως σε κάποιες καταστάσεις πρέπει να προσαρμόζεσαι, καλώς ή κακώς.

Αυτό το "και εμείς τι θα κάνουμε; κλέφτες θα γίνουμε" από πολλά επαγγέλματα το ακούω. Είναι ένα πολύ καλό επιχείρημα :)

Δημοσ.

Αυτό το "και εμείς τι θα κάνουμε; κλέφτες θα γίνουμε" από πολλά επαγγέλματα το ακούω. Είναι ένα πολύ καλό επιχείρημα :)

Xαχα,εμείς έχουμε την πατέντα όμως...:P (joking..)

Δημοσ.

Τώρα να κάτσω να απαντήσω σε άτομο που απαντάει σοβαρό σε αυτό

αν δεν μπορείς κάνεις υπομονή και έρχεσαι και τα λες εδώ την άλλη μέρα και εκτονώνεσαι.

το θεωρώ ανώφελο. Που σαι ρε luci να συννενοηθούμε?

Δημοσ.

και η απάντηση σ' αυτό ήταν: "και με αυτό ολοκληρωθήκαμε."

στα υπόλοιπα έχεις να απαντήσεις; διαφωνείς; συμφωνείς; έχεις να προσθέσεις κάτι;

όχι μόνο τα δικά μου, και των υπολοίπων που αναφέρονται στο θέμα.

Δημοσ.
Εμένα με πειράζει το άλλο, όταν κάποιος είναι κοντά μου και μιλάει χαμηλόφωνα ή ψιθυριστά στο κινητό, νομίζω οτι λέει για μένα.

Νομίζω οτι με χλευάζει, ή οτι σχεδιάζει να μου κάνει κακό ή οτι είναι ασφαλίτης και με παρακολουθεί.

Δημοσ.

Κατερίνα. Δώσε λίγη προσοχή, τα παρακάτω είναι ανώτερα μαθηματικά.

Μιλάει ο διπλανός. Δικαίωμά του.

Αυτό σε ενοχλεί. Δικαίωμά σου.

Κάποιοι συμφωνούν με τη λογική σου. Δικαίωμά τους.

Κάποιοι διαφωνούν με τη λογική σου. Δικαίωμά τους.

Λοιπόν, ξέρω ότι ταρακούνησα την κοσμοθεωρία σου, αλλά έχω άλλο ένα.

Είσαι απλό μέλος.

Όταν ποστάρεις, παραμένεις απλό μέλος.

Όταν ανοίγεις thread, παραμένεις απλό μέλος.

Όταν είσαι απλό μέλος, δεν είσαι moderator.

Άρα, όταν ανοίγεις thread, δε γίνεσαι moderator (του thread ή γενικώς).

Άρα, καλό είναι να μη χτυπιέσαι για κλείδωμα.

Ξέρω. Πολλές πληροφορίες για μια μέρα.

Εγώ, για χάρη της πολύτιμης αισθητικής μου, δε θα ασχοληθώ άλλο (εκτός αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον στο thread). Καλύφθηκα λίγο μετά το σημείο στο οποίο ζήτησα εξηγήσεις πάνω στις διαλέξεις που έγιναν περί ακτινοβολίας.

Δημοσ.
Κατερίνα. Δώσε λίγη προσοχή, τα παρακάτω είναι ανώτερα μαθηματικά.

Μιλάει ο διπλανός. Δικαίωμά του.

Αυτό σε ενοχλεί. Δικαίωμά σου.

Κάποιοι συμφωνούν με τη λογική σου. Δικαίωμά τους.

Κάποιοι διαφωνούν με τη λογική σου. Δικαίωμά τους.

Γιατί τι λέω σε τόσα posts? Δικαιωμά του άλλου να μιλάει, δικαίωμά μου να ενοχλούμαι και να το λέω, δικαίωμά κάποιων να διαφωνουν μαζί μου και δικαίωμα μου να διαφωνώ που διαφωνούν και πάνω απόλα δικαίωμά σου να έχεις υφάκι.

Είσαι απλό μέλος.

Όταν ποστάρεις, παραμένεις απλό μέλος.

Όταν ανοίγεις thread, παραμένεις απλό μέλος.

Όταν είσαι απλό μέλος, δεν είσαι moderator.

Άρα, όταν ανοίγεις thread, δε γίνεσαι moderator (του thread ή γενικώς).

Άρα, καλό είναι να μη χτυπιέσαι για κλείδωμα.

Παρακολούσα λίγο πριν ποστάρεις, δεν χτυπιέμαι, εξηγήθηκε πως ήταν αστεϊσμός.

Δημοσ.
και η απάντηση σ' αυτό ήταν: "και με αυτό ολοκληρωθήκαμε."

στα υπόλοιπα έχεις να απαντήσεις; διαφωνείς; συμφωνείς; έχεις να προσθέσεις κάτι;

όχι μόνο τα δικά μου, και των υπολοίπων που αναφέρονται στο θέμα.

αντε να απαντήσω πάλι...

και με αυτό ολοκληρωθήκαμε.

αυτό απαντήθηκε πριν

παιδεία εδώ, παιδεία εκεί, παιδεία παρά πέρα.

κοίτα, επειδή είμαστε ζώα (quotation needed αλλά βαριέμαι), κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα αποφύγεις.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο (damn, το ξαναείπα κάπου αυτό). Αν εσύ και κάθε άλλος σαν εσένα δεν κάνει μια ευγενική παρατήρηση στον άλλον που δε νιώθει, αφήνεις εσύ και ο κάθε άλλος ένα συγκεκριμένο πρόβλημα να διαιωνίζεται.

Χρησιμοποίησες μέχρι στιγμής, χάριν παραδείγματος, άκρως υποτιμητικούς προσδιορισμούς για τους ανθρώπους που εφαρμόζουν αυτήν την πρακτική σε ΜΜΜ.

Επίσης εκδήλωσες την επιθυμία να κάνεις χρήση βίαιων πρακτικών για να παύσεις αυτήν την πρακτική. Δεν το καταδικάζω, κάθε ένας μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει. Αν όμως συνεχίζεις να φορτώνεσαι με απλά πράγματα και μόνη π.χ. διέξοδος που βρίσκεις είναι καινούριο thread στο insomnia, χωρίς να είναι μαθηματικά βέβαιο, θα καταλήξεις στο τέλος να πλακώσεις καμιά θείτσα/bimbo/semigay σε καμιά στάση.

Κλείνοντας, αυτό το "uber alles" (δικό μας, των άλλων, των παράλλων) μήπως παραφοριέται τελευταία; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά όταν δεν ασχολείσαι εσύ η ίδια με το πρόβλημα, τι περιμένεις; να ασχοληθεί αυτός που δε νιώθει; και κατ' επέκταση να γίνει καλύτερος από μόνος του;

• Αν δω ότι με παίρνει να μιλήσω και ο άλλος νιώσει θα μιλήσω αν όχι θα κάνω υπομονή η αν μπορώ θα απομακρυνθώ.
  • Χρησιμοποίησα υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για να δώσω έμφαση, δεν τους μισώ και θανάσιμα ούτε θα προσέβαλα κανέναν προσωπικά live, απλά τα λέω όπως τα σκέφτομαι.
  • Τώρα ρε αν πήρες στα σοβαρά την βία που ανέφερα τι να σου πω, λες και είναι δυνατόν να πετάξω το κινητό του άλλου από το παράθυρο ή να το έκανα ποτέ. Τον εκνευρισμό μου εξέφρασα. ελεος
  • Θα καταλήξω λες να πλακώσω και θείτσα. :-D:-D
  • το ποστ μου δείχνει ότι ασχολούμαι με το πρόβλημα, το δημοσιοποίησα και αν κάποιος που νιώθει το διαβάσει θα ξέρει. Επίσης σε κάποιον που νιώθει μπορεί να του το πω κιόλας. Δηλαδή με το ζόρι να την πεις την κακία.

καλύφθηκες?να δω τι άλλο θα βρεις για να με κράξεις.

Δημοσ.

Πάντως στην ερώτηση σου αν θα καταλήξει να συμβεί να πλακώσεις καμιά, όπως ξαναείπα, δεν είναι μαθηματικά βέβαιο.

Αφού όμως σε ενοχλεί, αν με το καιρό παρασυσσωρευθεί η ενόχληση, μπορεί να κάτσει η συγκυρία και να φύγει καμιά ξανάστροφη. Ιδίως αν τύχει και κάνεις παρατήρηση, και πάρεις απάντηση τύπου "δε μας χέ ρε κοπελιά". :-)

Σε συνδυασμό ειδικά με στρες, μπορεί να αρπάξεις και καδρόνι. :P

Δημοσ.
το δύσκολο σήμερα στην πολύ εγωκεντρική κοινωνία μας, είναι να μιλήσουμε στον άλλον σχετικά με το τι μας ενοχλεί σε εκείνον. Άλλος το θεωρεί αδυναμία να μιλήσει για το τι τον ενοχλεί, άλλος θεωρεί πως τον υποτιμά γιατί έχει κάποια ιδέα μεγάλη για τον ίδιο και αντίθετη για τους άλλους και άλλος το αποφεύγει γιατί έχει έντονα στοιχεία αντικοινωνικότητας που καθιστούν την επικοινωνία του με τους άλλους από δύσκολη, έως και αδύνατη (η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν είναι κάτι κακό όταν την αναγνωρίζει κάποιος και εργάζεται θετικά για την αντιμετώπισή της, είναι κακό όταν δεν την αναγνωρίζει και την ενισχύει). Σε μία συζήτηση που είχα πριν λίγο καιρό με μία φίλη που είναι δικαστικός υπάλληλος και κάθεται στα έδρανα του δικαστηρίου, μου είπε πως τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά πολύ, υποθέσεις που παλιά θεωρούνταν υπερβολικές. Σήμερα μου είπε χαρακτηριστικά για το παραμικρό τρέχουν στους δικηγόρους. Υποθέσεις που παλιά λυνόταν με την κουβέντα, σήμερα λύνονται στα δικαστήρια!

Ναι μαζί σου, να μιλήσεις αν ο άλλος φαίνεται λογικός και δεκτικός να καταλάβει.

Αν ο άλλος είναι έτσι

Παρακαλώ μην ομιλείτε δυνατά και ενοχλείτε την «Κυρία»

Έχει γεννηθεί στα ανάκτορα του Buckingham και όσοι δεν φέρονται σαν gentleman να αποχωρήσουν.

Την επόμενη φορά δε που θα κατέβει από το λεωφορείο επιβάλετε να πετάξετε το παλτό σας για να μην πατήσει στα λασπόνερα, αφού πρώτα κάνετε υπόκλιση

καλύτερα να μην ασχολήθείς, θα χαλάσεις την διάθεσή σου, κάνεις υπομονή για λίγο ή απομακρύνεσαι αν μπορείς.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ----------

Πάντως στην ερώτηση σου αν θα καταλήξει να συμβεί να πλακώσεις καμιά, όπως ξαναείπα, δεν είναι μαθηματικά βέβαιο.

Αφού όμως σε ενοχλεί, αν με το καιρό παρασυσσωρευθεί η ενόχληση, μπορεί να κάτσει η συγκυρία και να φύγει καμιά ξανάστροφη. Ιδίως αν τύχει και κάνεις παρατήρηση, και πάρεις απάντηση τύπου "δε μας χέ ρε κοπελιά".

Σε συνδυασμό ειδικά με στρες, μπορεί να αρπάξεις και καδρόνι. :P

Έλεος ρε πολύ ρετιρέ βλέπεις. ακους εκεί να πλακώσω άγνωστο στο λεωφορείο.

Δημοσ.

κατερίνα ειλικρινά, η εναλλαγή στην επεξεργασία των απαντήσεων σου γίνεται με τέτοια ταχύτητα, που μόλις κάνω refersh, έχουν προστεθεί και δυο παράγραφοι.

και γιατί να μην τον πλακώσεις; άμα δεν καταλαβαίνει με το καλό, θα καταλάβει με το άγριο. σωστά; :-)

Δημοσ.
κατερίνα ειλικρινά, η εναλλαγή στην επεξεργασία των απαντήσεων σου γίνεται με τέτοια ταχύτητα, που μόλις κάνω refersh, έχουν προστεθεί και δυο παράγραφοι.

και γιατί να μην τον πλακώσεις; άμα δεν καταλαβαίνει με το καλό, θα καταλάβει με το άγριο. σωστά; :-)

Ναι είμαι γρήγορο edit.

Δεν θα τον πλακώσω γιατί είναι ηλίθιο να πλακώσεις κάποιον στο λεωφορείο επειδή μιλάει στο κινητό και γιατί είμαι κατά της βίας κτλ.,

καλά τι συζητάμε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...