Προς το περιεχόμενο

Κινητά και μέσα μαζικής μεταφοράς

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορεί να είναι εκνευριστικοί ορισμένοι... αλλά εφόσον αναφερόμαστε σε δημόσιους χώρους δεν κάνουν τίποτα το μεμπτο.

Αλίμονο αν είχαμε την απαίτηση να έχει ησυχία μέσα στο λεωφορείο ή στον δρόμο. Η ηχορύπανση (απο αυτοκίνητα-μπαρ-πολυκοσμία) είναι μέρος της ζωής σε μια πόλη.

Αλλά σίγουρα στο λεωφορείο είναι αρκετά εκνευριστικό γιατί είναι μικρός χώρος... μια φορά μου είχε τύχει ένα μωρό το οποίο έκλαιγε επι 20 λεπτά.

Δημοσ.

Εμένα πάλι είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει η φασαρία που κάνει ο διπλανός μου όταν μιλάει στο κινητό του εφόσον όπως και ήδη είπαν η μηχανή του λεωφορείου, τα κορναρίσματα και όλη η φασαρία της πόλης υπερισχύει.

Τώρα η ακτινοβολία τι σχέση έχει?

Ένα μέτρο απόσταση κράτα και δε σε πιάνει.

Να υποθέσω οτι αφου σε ενοχλεί η ακτινοβολία δεν θα έχεις και κινητό.

Δημοσ.

Εννοείται πως είναι δικαίωμα του άλλου να μιλάει στο κινητό του μέσα στο λεωφορείο (δυστυχώς). Εγώ επισήμανα την έλλειψη σεβεσμού προς τον συνεπιβάτη και τον βλακώδη χαρακτήρα τους που δεν ντρέπονται να συζητάνε τα προσωπικά τους εν κοινώ.

Εδώ που είμαι, καθώς και στο λατρευτό Βερολινάκι, τα περισσότερα τραίνα και ΜΜΜ έχουν ειδικά βαγόνια "ησυχίας". Στα λεωφορεία υποθέτω πως απαγορεύεται εντελώς, γιατί δεν έχω δει κανένα να μιλάει δυνατά. Εκτός αν είναι απλώς η παιδεία.

Εδώ είναι βαλκάνια ρε. Κλαρίνο και τζατζίκι (το 2ο καλό).

borat καταστάσεις.

Όσο για την ακτινοβολία θεωρώ υπερβολική την ανησυχία σου. Δηλαδή αν είσαι στο μπαράκι ή στην καφετέρια και, από το διπλανό τραπέζι, αρχίζω να κουβεντιάζω με το φιλαράκι μου στο εταιρικό κινητό μου (άρα το ξεσκίζω χωρίς να πληρώνω), νομίζεις ότι τρως λιγότερη ακτινοβολία; Δεν γίνεται να αξιώσεις την απαγόρευση χρήσης κινητού γύρω σου... :-)

Έχω ακούσει ότι σε κινούμενο όχημα είναι μεγαλύτερη, χωρίς να μπορω να ξέρω.

Πάντως και στο μπαράκι θα με πέιραζε αλλά εκεί θα είχα την δυνατότητα να πάω παραπέρα, τουλάχιστον στα 1-2 m.

Εμ τι άλλο να'ναι; Η παιδεία των βορειοευρωπαίων είναι και η ανύπαρκτη παιδεία μας.

(άλλωστε όταν εμείς φτιάχναμε παρθενώνα, αυτοί τρώγανε μπανάνες και τώρα που αυτοί φτιάχνουν παρθενώνες, σκεφτήκαμε εμείς να επιστρέψουμε στα δέντρα)

Απορώ τι φταίει και πιθηκοποιηθήκαμε. any ideas? (η τουρκοκρατία πχ?)

Καλα οκ, αν αρχισουμε να ψαχνουμε πραγματα που μας φταινε στην καθημερινοτητα μας λογω των αλλων, αυτα ειναι ουκ ολιγα.

Κινητα, καπνισμα σε δημοσιους χωρους, αλλεπαληλα κορναρισματα που κανουν την πολη τρελοκομειο, μηχανακια-αμαξια με εξατμισεις που ακουγονται 10 τετραγωνα παρακατω κλπ δεν θα τελειωσω αν αρχισω να απαριθμω...

Κι αυτά είναι πολύ εκνευριστικά...

@topic starter: εισαι απο αυτες που ουτε καπνιζουν σε δημοσιους χωρους, ουτε κορναρουν ΠΟΤΕ? (no offense).

Δεν καπνίζω ούτε σε ιδιωτικούς ούτε σε δημόσιους χώρους, δεν κορνάρω, δεν ενοχλώ.

Και μουσικη δεν βάζω δυνατά στο σπίτι. Μισώ θανάσινα τα μηχανάκια - κομπρεσέρ.

Πηγη ολων των κακων αυτων ειναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ (πολιτης) σε συνδυασμο με την ανυπαρκτη αστυνομευση και επιβολη πειθαρχιας, σχεδον αναρχια θα ελεγα.

Ναι, κυρίως ο Έλληνας πολίτης.

Πάντως εξίσου εκνευριστικοί είναι κι αυτοί που έχουν τσίτα το mp3 και ακούει όλο το λεοφωρείο τις μουσικές τους.

Είναι, εξαρτάται και από την μουσική τους βέβαια (έχω πετύχει σκυλοτράγουδα στις 7 το πρωί)

και αυτοί που δεν ξέρουν το Rexona...

+1

Εμένα πάλι είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει η φασαρία που κάνει ο διπλανός μου όταν μιλάει στο κινητό του εφόσον όπως και ήδη είπαν η μηχανή του λεωφορείου, τα κορναρίσματα και όλη η φασαρία της πόλης υπερισχύει.

Μπα καμία σχέση, τα κακαρίσματα είναι πολύ πιο εκνευριστικά και λόγω έντασης και για ψυχολογικούς λόγους,

Να υποθέσω οτι αφου σε ενοχλεί η ακτινοβολία δεν θα έχεις και κινητό.

• Στο λεωφορείο η ακτινοβολία πολλαπλασιάζεται.
  • Στο λεωφορείο δεν μπορείς πάντα να κρατήσεις απόσταση 1 m.
  • Κινητό έχω αλλά δεν το χρησιμοποιώ για χαζοσυζητήσεις ωρών, ούτε το χρησιμοποιώ για ώρα υπο παρουσία άλλων.

Δημοσ.

Ναι αλλα quote στον Teo64 δεν εκανες (και μου ειπε οτι ειναι παραπονεμενος :-) )

Αν αυτος που σε ενοχλει, δεν μιλα στο κινητο του, αλλα στο διπλανο του, και λεει τα ιδια, θα σε ενοχλησει το ιδιο; Διοτι αντε και πες οτι τα κινητα ειναι Lusiferοπραγματα της τελευταιας δεκαεταις, η συζητηση ομως που υπαρχει πριν εφευρεθουν τα λεωφορεια;

(Εκτος και σε ενοχλει που δεν ακους τις απαντησεις απο την αλλη μερια της γραμμης, οποτε η λυση ειναι, επιβολη ανοικτης ακροασης μεσα στα ΜΜΜ :-) )

Δημοσ.

• Στο λεωφορείο η ακτινοβολία πολλαπλασιάζεται.
  • Στο λεωφορείο δεν μπορείς πάντα να κρατήσεις απόσταση 1 m.
  • Κινητό έχω αλλά δεν το χρησιμοποιώ για χαζοσυζητήσεις ωρών, ούτε το χρησιμοποιώ για ώρα υπο παρουσία άλλων.

• Ενδιαφέρον..δεν το 'ξερα.
  • Αν σε ενοχλεί κάτι και έχει να κάνει και με την υγεία σου μπορείς και παραμπορείς.
  • Μαζί σου σε αυτό.

Δημοσ.
Ναι αλλα quote στον Teo64 δεν εκανες (και μου ειπε οτι ειναι παραπονεμενος :-) )

Μου διέφυγε... :

Με προβληματίζετε. Επειδή χρησιμοποιώ ΜΜΜ καθημερινά.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν προσέχω αν μιλάει ο διπλανός μου και τι λέει. Πόσο μάλλον τις σεξουαλικές του ψιλοπροτιμήσεις.

Το λεωφορείο και η κίνηση κάνουν τόσο θόρυβο που δεν έχει νόημα να σκεφτώ καν ότι, αν δε μιλάει κανείς, θα έχουμε ησυχία. Θα έχουμε ησυχία; Αν όχι, τι με πειράζει από πού προέρχεται η φασαρία;

Κι αν οι διπλανοί μου δε μιλάνε στο κινητό, αλλά μιλάνε απλά μεταξύ τους; Ποια είναι η ιδανική ένταση της φωνής τους τότε;

Γιατί εγώ δε φαντασιώνομαι να πετάξω το κινητό κανενός από πουθενά; Πού είναι ο θεός σας τώρα; Ποια είναι η Πάολα;

Αυτοί που μιλάνε δυνατά μεταξύ τους και λενε προσωπικά ή βλακείες είναι εξίσου αξιομίσητοι. Όμως στο κινητό υπάρχει και ο παράγοντας υγεία.

(οι σεξουαλικές προτιμήσεις και τα συναφή στους χαζοδιαλόγους είναι το μόνο ενδιαφέρον κομμάτι του θέματος, ο θεός και η πάολα που κολάνε?)

Αν αυτος που σε ενοχλει, δεν μιλα στο κινητο του, αλλα στο διπλανο του, και λεει τα ιδια, θα σε ενοχλησει το ιδιο; Διοτι αντε και πες οτι τα κινητα ειναι Lusiferοπραγματα της τελευταιας δεκαεταις, η συζητηση ομως που υπαρχει πριν εφευρεθουν τα λεωφορεια;

(Εκτος και σε ενοχλει που δεν ακους τις απαντησεις απο την αλλη μερια της γραμμης, οποτε η λυση ειναι, επιβολη ανοικτης ακροασης μεσα στα ΜΜΜ :-) )

Αυτοί που μιλάνε δυνατά μεταξύ τους και λενε προσωπικά ή βλακείες είναι εξίσου αξιομίσητοι. Όμως στο κινητό υπάρχει και ο παράγοντας υγεία.

(κοιτα από την στιγμή που το παθαίνω το κακό ε ας είχε και ανοιχτή ακρόαση να γινόνταν τουλάχιστον πιο ενδιαφέρον)

• Αν σε ενοχλεί κάτι και έχει να κάνει και με την υγεία σου μπορείς και παραμπορείς.

Δεν μπορώ απαραίτητα, αν ήξερες από λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα καταλάβαινες.

Δημοσ.

Αυτο ειναι ακυρο εννοειται.Η ακτινοβολια των κινητων σε κλειστο χωρο ειναι σαν να χτυπαει απτη μια πλευρα του τοιχου και αμεσως στην απεναντι και παλι πισω. Και φυσικα ψηνει τους εγκεφαλους που ειναι αναμεσα στους τοιχους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...