Praetorianos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Εμένα γιατί μου δημιουργείται η υποψία ότι αν αύριο έβγαινε μια τελική και οριστική απόφαση ότι τα κινητά δεν βλάπτουν, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και πάλι θα στην έσπαγαν. Οπότε τι ψάχνεις να το δικαιολογήσεις πίσω από δήθεν αβεβαιότητες και κινητά κάτω από το μαξιλάρι και κουραφέξαλα. Αφού δεν το σώζεις, άστο να πάει στο διάολο. Edit: Fuck, με πρόλαβε ο slipknot. Εγώ μαζί σου, μισάνθρωποι ftw και όλα αυτά. Είναι άκυρο απλά να ανοίγεις topic λέγοντας κάποια πράματα και μετά να το γυρίζεις στην ακτινοβολία για να σωθείς. Χώσε αλύπητα, υπερασπίσου το μίσος και τα πιστεύω σου. Τι μισάνθρωπη είσαι λοιπόν; Son, I'm disappointed.
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Ε άμα περιμένεις τηλέφωνο και είσαι σπίτι πες του να πάρει στο σταθερό. Βάλτο δίπλα απ' το κρεβάτι και είσαι οκ. Τι να πω τώρα. πλάκα κάνω ρε Όχι ακριβώς, δε γνωρίζω με σιγουριά το κατά πόσο βλάπτει η ακτινοβολία τον κινητών. Δεν απορρίπτω το ενδεχόμενο να βλάπτει όντως, ούτε φοβάμαι όταν μιλάει στο κινητό ο διπλανός μου στο λεωφορείο όμως. Ε άμα δεν γνωρίζεις σίγουρα γιατί κάνεις έτσι? Δεν είπα εγώ ότι θα πεθάνω λόγω λεωφορείου, κυρίως η αγένειά τους μου την σπάει αλλά και με τα κινητά προσέχω γενικότερα. Είναι ίδια φάση με το κάπνισμα, δεν θα πάθεις καρκίνο από το τσιγάρο του διπλανού αλλά σου την σπάει η αγένεια και ο καπνός (αντίστοιχο της ηχορύπανσης) , ε και ανησυχείς και λίγο για τον καπνό που εισπνέεις, αλλά κυρίως τα 2 πρώτα σου την σπάνε. Το επιχείρημα για το κινητό κάτω απ' το μαξιλάρι το ανέφερα γιατί δεν είναι λογικό, δε μπορείς να αποδείξεις χρησιμοποιώντας το ότι υπάρχει ενδεχόμενο τα κινητά να βλάπτουν. Το επιχείρημα αυτό έχει την ίδια αξία με τα "Γιατί δε βάζεις το χέρι σου μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό;", "Γιατί δε πίνεις οξύ;" και "Γιατί δεν τρως σκατά;". Έδειχνες να είσαι σίγουρος για την ακινδυνότητα των κινητών και επειδή εγώ θα ήθελα να το κάνω αλλά δεν το κάνω για ασφάλεια γι αυτό το είπα. Εγώ μαζί σου, μισάνθρωποι ftw και όλα αυτά. Είναι άκυρο απλά να ανοίγεις topic λέγοντας κάποια πράματα και μετά να το γυρίζεις στην ακτινοβολία για να σωθείς. Χώσε αλύπητα, υπερασπίσου το μίσος και τα πιστεύω σου. Τι μισάνθρωπη είσαι λοιπόν; Son, I'm disappointed. Εννοείται πως χώνω αλύπητα και διασκεδάζω που κάποιοι νευριάζουν και με βρίζουν, δεν προσπάθησα να το κρύψω καθόλου (τόσο βρίσιμο έφαγα), αλλά με προβληματίζει και η ακτινοβολία, δεν είναι πρόφαση. Εμένα γιατί μου δημιουργείται η υποψία ότι αν αύριο έβγαινε μια τελική και οριστική απόφαση ότι τα κινητά δεν βλάπτουν, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και πάλι θα στην έσπαγαν. Οπότε τι ψάχνεις να το δικαιολογήσεις πίσω από δήθεν αβεβαιότητες και κινητά κάτω από το μαξιλάρι και κουραφέξαλα. Αφού δεν το σώζεις, άστο να πάει στο διάολο. Εννοείται πως θα ήταν εξίσου αξιομίσητοι, ποιος πάει να δικαιολογηθεί με ακτινοβολίες, μεχρι και semigay και θείτσες τους είπα. Τι να σώσω το σωσμένο?
Praetorianos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Εννοείται πως χώνω αλύπητα και διασκεδάζω που κάποιοι νευριάζουν και με βρίζουν Εκείνοι να δεις. Πέρασα ένα σαββατοκύριακο στο σπίτι λόγω κρυολογήματος και όμως δεν έπληξα ούτε στιγμή.
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Εκείνοι να δεις. Πέρασα ένα σαββατοκύριακο στο σπίτι λόγω κρυολογήματος και όμως δεν έπληξα ούτε στιγμή. Γιατί νομίζεις ότι δεν το κλειδώνουν?
The_Judas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Ακούω εδώ και κάμποσα post για αυτές τις πολυπόθητες έρευνες. Μπορώ να δω έστω 3 (για αξιοπιστία) από σοβαρούς ερευνητικούς φορείς ότι τα κινητά βλάπτουν? Φυσικά όχι αποκόμματα εφημερίδων. Ορισμένες μελέτες για όποιον ενδιαφέρεται (άλλες θετικές άλλες αρνητικές ως προς την ακτινοβολία των κινητών): Department of Oncology University Hospital Sweden: http://www.radiationresearch.org/pdfs/royal_society_hardell.pdf CTIA: http://www.ctia.org/advocacy/position_papers/index.cfm/AID/10303 World health association: http://www.who.int/features/qa/30/en/ REFLEX (Risk Evaluation of Potential Environmental Hazards from Low Energy Electromagnetic Field (EMF) Exposure Using Sensitive in vitro Methods: ftp://ftp.cordis.europa.eu/pub/cost/docs/adlkofer.pdf Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks: http://ec.europa.eu/health/opinions2/en/electromagnetic-fields/l-3/5-conclusions-mobile-phones.htm ή http://ec.europa.eu/health/ph_risk/committees/04_scenihr/docs/scenihr_o_022.pdf
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 thanks ("άλλες θετικές και άλλες αρνητικές, άντε να βγάλεις άκρη λοιπόν")
slipknot Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Ε άμα δεν γνωρίζεις σίγουρα γιατί κάνεις έτσι?Δεν είπα εγώ ότι θα πεθάνω λόγω λεωφορείου, κυρίως η αγένειά τους μου την σπάει αλλά και με τα κινητά προσέχω γενικότερα. Είναι ίδια φάση με το κάπνισμα, δεν θα πάθεις καρκίνο από το τσιγάρο του διπλανού αλλά σου την σπάει η αγένεια και ο καπνός (αντίστοιχο της ηχορύπανσης) , ε και ανησυχείς και λίγο για τον καπνό που εισπνέεις, αλλά κυρίως τα 2 πρώτα σου την σπάνε. Κάνω έτσι γιατί άνοιξες το topic με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό (μου τη σπάει να συζητάνε πολύ δυνατά οι άλλοι στο τηλέφωνο πράματα τα οποία εγώ θεωρώ ανούσια και γελοία) και καταλήξαμε να λέμε για ακτινοβολίες και μαξιλάρια. Άσε που σε μια φάση το γύρισες. Κατάλαβα γιατί άνοιξες το topic, μια φορά είχα βιώσει κάτι παρόμοιο σχετικά. Γύριζα βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα, ήμουν στο λεωφορείο και είχε τρελή κίνηση. Εγώ καθόμουν στην αριστερά σειρά, ένας τύπος καθόταν ακριβώς απέναντι, δίπλα στο δεξί τζάμι. Κάθε τόσο παρατηρούσε κάτι καινούργιο το οποίο του εξίταρε τη φαντασία και του εμπλούτιζε τις γνώσεις και έλεγε διάφορα σε μια γυναίκα που καθόταν δίπλα του (γνωρίζονταν αυτοί οι 2). "Κοίτα το αμάξι", "κοίτα το φως", "κοίτα το δρόμο" και κάτι τέτοια. Ε, εγώ ήθελα να τον πνίξω με το κομπολόι του αλλά δε το έκανα γιατί αφενός θα ήταν έγκλημα, αφετέρου δεν έχω το δικαίωμα να του απαγορεύσω κάτι απ' τη στιγμή ειδικά που δε μίλαγε σε μένα λέγοντας το οτιδήποτε (από μια απλή χαζοπαρατήρηση μέχρι καντήλι). Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως ε, ο τύπος μου την έσπασε, όχι κάτι άλλο άκυρο. Το να ρίχνεις την ευθύνη αλλού δεν έχει κάποιο νόημα. Ειδικά απ' τη στιγμή που κάθε μέρα έρχεσαι σε επαφή με πολλά κινητά, όχι μόνο το κινητό του ψιλόgay στο κτελ. Το τσιγάρο είναι άλλο θέμα, ξέρουμε αποδεδειγμένα ότι βλάπτει και αυτόν που το καπνίζει και τον παθητικό καπνιστή. Για τα κινητά δε ξέρουμε. Άλλωστε αναρωτιέμαι... εσύ δεν έχεις κινητό πάνω σου; Γιατί αν έχεις και παραπονιέσαι για το κινητό του άλλου είσαι λιγάκι φάουλ. Έδειχνες να είσαι σίγουρος για την ακινδυνότητα των κινητών και επειδή εγώ θα ήθελα να το κάνω αλλά δεν το κάνω για ασφάλεια γι αυτό το είπα. Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι ακόμα κι αν είναι επικίνδυνα τα κινητά, με το να μην τα βάζεις κάτω απ' το μαξιλάρι σου δε γλιτώνεις. Σου είπα, κάτσε και υπολόγισε πόσες φορές έχεις εκτεθεί σε ακτινοβολίες ξεκινώντας με το πόσες ώρες κουβαλάς το κινητό μαζί σου κάθε μέρα (αν έχεις) και φτάνοντας στα σχολικά σου χρόνια.
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Κάνω έτσι γιατί άνοιξες το topic με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό (μου τη σπάει να συζητάνε πολύ δυνατά οι άλλοι στο τηλέφωνο πράματα τα οποία εγώ θεωρώ ανούσια και γελοία) και καταλήξαμε να λέμε για ακτινοβολίες και μαξιλάρια. Άσε που σε μια φάση το γύρισες. Ε εσένα σου φαίνονται ανούσια αλλά εμένα μου την σπάνε. Δεν είπα ότι είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ζωή μου, απλώς μου την σπάει. (δεν βγήκα και στα κανάλια, ένα ρημαδοτόπικ άνοιξα) Για ακτινοβολίες εξ αρχής μίλησα ως πρόσθετο παράγοντα. Δεν το γύρισα σε καμία φάση, εσύ μάλλον άρχισες να καταλαβαίνεις τι λέω. Το να ρίχνεις την ευθύνη αλλού δεν έχει κάποιο νόημα. Ειδικά απ' τη στιγμή που κάθε μέρα έρχεσαι σε επαφή με πολλά κινητά, όχι μόνο το κινητό του ψιλόgay στο κτελ. Το τσιγάρο είναι άλλο θέμα, ξέρουμε αποδεδειγμένα ότι βλάπτει και αυτόν που το καπνίζει και τον παθητικό καπνιστή. Για τα κινητά δε ξέρουμε. Άλλωστε αναρωτιέμαι... εσύ δεν έχεις κινητό πάνω σου; Γιατί αν έχεις και παραπονιέσαι για το κινητό του άλλου είσαι λιγάκι φάουλ. Εγώ προσπαθώ να μιλάω ελάχιστα και να το αποφεύγω όσο μπορώ. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γουστάρω να τρώω και την ημίωρη ακτινοβολία του άλλου που είναι 20 cm από το αυτί μου. Αυτο και μόνο ισοφαρίζει την ακτινοβολία δύο εβδομάδων και βάλε από δικά μου τηλεφωνήματα. Φυσικά ξαναλέω πως κυρίων μου την σπάει το stylάκι τους.
slipknot Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Ε εσένα σου φαίνονται ανούσια αλλά εμένα μου την σπάνε. Δεν είπα ότι είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ζωή μου, απλώς μου την σπάει. (δεν βγήκα και στα κανάλια, ένα ρημαδοτόπικ άνοιξα)Για ακτινοβολίες εξ αρχής μίλησα ως πρόσθετο παράγοντα. Δεν το γύρισα σε καμία φάση, εσύ μάλλον άρχισες να καταλαβαίνεις τι λέω. Oh fuck, δεν είπα ότι μου φαίνονται ανούσια, το σκεπτικό με το οποίο άνοιξες το topic παρουσίασα. Προσωπικά συνήθως δε με νοιάζει, όσο περισσότερες μαλακιούλες λένε τόσο περισσότερο το διασκεδάζω. Εγώ βασικά κατάλαβα ότι σου τη σπάει το να λέει ο καθένας τα πιο προσωπικά του χωρίς να νοιάζεται αν ο διπλανός του θέλει να τα ακούσει, ότι ο teo64x υπενθύμισε ότι ο τυχαίος Παπαρούλης διπλανός σου δεν είναι η μοναδική πηγή θορύβου και ότι μετά μπήκε στη μέση η ακτινοβολία. Κάνω λάθος; Εγώ προσπαθώ να μιλάω ελάχιστα και να το αποφεύγω όσο μπορώ.Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γουστάρω να τρώω και την ημίωρη ακτινοβολία του άλλου που είναι 20 cm από το αυτί μου. Αυτο και μόνο ισοφαρίζει την ακτινοβολία δύο εβδομάδων και βάλε από δικά μου τηλεφωνήματα. Φυσικά ξαναλέω πως κυρίων μου την σπάει το stylάκι τους. Παλιά κινητά είχαν μόνο όσοι έκαναν μπίζνες, τώρα έχουν και τα αγέννητα μωρά. Φάε λίγο καπιταλισμό ακόμα.
SweeT_DreamS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Τα links που παρέθεσε ο The_Judas θα τα διαβάσω αργότερα γιατί δεν έχω τώρα χρόνο. Οπότε, θ'αναφερθώ μόνο στο ότι θεωρείς λογικό να απαγορευτεί η χρήση των κινητών στα ΜΜΜ. Αν πράγματι, αυξάνεται η επίδραση της ακτινοβολίας του κινητού στον οργανισμό στα ΜΜΜ (με το σκεπτικό πως βρίσκονται σε μικρή απόσταση από σένα), τότε συμφωνώ μαζί σου. Αλλά τότε θα έπρεπε να απαγορευτούν και στις καφετέριες ή τα μπαρ, σωστά;... Φουλ στα κινητά. Τώρα όσο γι'αυτό που λες, ότι σ'ενοχλούν οι συζητήσεις που κάνουν, δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Δικό σου θέμα. (ή πρόβλημα) Καμιά φορά είναι διασκεδαστικές πάντως.
Lucifer Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Προσωπικά πάντως, προτιμώ να ταξιδεύω μαζί με πυλώνες και 2 τσουβάλια ουράνιο στο λεωφορείο, παρά με φωνακλάδικα δίποδα. Οπότε γενικά είμαι με την κατερίνα (αναφορικά με το 1ο ποστ) αλλά δίχως διαχωρισμό ανάμεσα σε κρυφογκέη και χαζογκόμενες και δεν ξέρω και 'γω, στον καιάδα όλοι.
slipknot Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Το να απαλλαγούμε απ' όλους αυτούς δε γίνεται όμως άρα σε περίπτωση που δε μας αρέσει πρέπει να τους ανεχτούμε. Η Κατερίνα αγνοεί κάτι όμως. Αν τα κινητά είναι όντως βλαβερά και οι ψιλόγκευ μαζί με τις χαζογκόμενες μιλάνε καθημερινά επί 6 ώρες, μιλάμε για μια massive epic win. Ποιος ο λόγος να αγχώνεσαι;
SweeT_DreamS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2009 Το να απαλλαγούμε απ' όλους αυτούς δε γίνεται όμως άρα σε περίπτωση που δε μας αρέσει πρέπει να τους ανεχτούμε. Η Κατερίνα αγνοεί κάτι όμως. Αν τα κινητά είναι όντως βλαβερά και οι ψιλόγκευ μαζί με τις χαζογκόμενες μιλάνε καθημερινά επί 6 ώρες, μιλάμε για μια massive epic win. Ποιος ο λόγος να αγχώνεσαι; Αυτό ήταν πολύ σκληρό. Αναρωτιέμαι αν θα κοιμηθείς το βράδυ από τις τύψεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.