Προς το περιεχόμενο

προβημα με format

vaios84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

εχω ενα προβλημα κατα την διαδικασια του format δεν μου επιτρεπει να σβησω ολο τον δισκο,ουτε να δημιουργησω αλλο partition.

Γνωριζεται τι μπορει να συμβαίνει;;

Δημοσ.
Γεια σας,

εχω ενα προβλημα κατα την διαδικασια του format δεν μου επιτρεπει να σβησω ολο τον δισκο,ουτε να δημιουργησω αλλο partition.

Τι εννοείς δε σου επιτρέπει να σβήσεις όλο το δίσκο; Με format; Από που κάνεις το format κιαι τι μήνυμα λάθους σου βγάζει;

Για να δημιουργήσεις άλλο partition πρεπει να υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Σβήσε ή άλλαξε το μεγεθος σε παλιό partition και θα δεις φως

Δημοσ.
Γεια σας,

Διευκρίνησε τί εννοείς, γιατί όντως δε βγάζει πολύ νόημα το post όπως είναι διατυπωμένο

(γράψε τί θέλεις να κάνεις, πώς το προσπαθείς, σε τί περιβάλλον, και τί μηνύματα σφάλματος/ειδοποιήσεις παίρνεις).

Δημοσ.

Αρχικα ειμαι σε περιβαλλον windows xp γινεται προετοιμιασια εγκατάστασης,μετα ο υπολογιστης κανει επανεκινηση.

Εμφανιζεται μπλε οθόνη οπου ζητα να κανω επιδιόρθωση ή να συνεχίσω την εγκατασταση.

Επιλέγω συνεχεια μετα μου εμφανιζει

ενα partition οπου εχει (win xp <--143gb) ετσι γραφει και ενα αλλο οπου με 8mb που ειναι μη κατανεμημένος χωρος.

Σε αυτο το σημειο δεν μου επιτρεπει να κανω αλλο partition.

Αν συνεχισω την εγκατάσταση ο σκληρος δισκος θα έχει 143gb δεσμευμενο χωρο.

Ζητω συγνωμη για το προηγουμενο post.

Δημοσ.
Αρχικα ειμαι σε περιβαλλον windows xp γινεται προετοιμιασια εγκατάστασης,μετα ο υπολογιστης κανει επανεκινηση.

Εμφανιζεται μπλε οθόνη οπου ζητα να κανω επιδιόρθωση ή να συνεχίσω την εγκατασταση.

Επιλέγω συνεχεια μετα μου εμφανιζει

ενα partition οπου εχει (win xp <--143gb) ετσι γραφει και ενα αλλο οπου με 8mb που ειναι μη κατανεμημένος χωρος.

Σε αυτο το σημειο δεν μου επιτρεπει να κανω αλλο partition.

Αν συνεχισω την εγκατάσταση ο σκληρος δισκος θα έχει 143gb δεσμευμενο χωρο.

Ζητω συγνωμη για το προηγουμενο post.

Εκει που επιλέγεις Επιδιόρθωση ή Εγκατάσταση εσύ τι επέλεξες;

Αν κατάλαβα καλα έχει ήδη xp το μηχάνημα. Εσύ θέλεις να "ξαναπεράσεις" τα xp ή να τα εγκαταστήσεις σε άλλο δίσκο/partition;

Πες τι θες να κάνεις; Ακόμα να καταλάβω που δε σου κάνει format

Δημοσ.

Επιλεγω εγκατασταση.

Αυτο που θελω ειναi να έχω σε ολο τον δίσκο windows xp (αυτο το έχω)χωρις partition, διαγραφοντας όλα τα παλια αρχεια.

Δημοσ.
Επιλεγω εγκατασταση.

Αυτο που θελω ειναi να έχω σε ολο τον δίσκο windows xp (αυτο το έχω)χωρις partition, διαγραφοντας όλα τα παλια αρχεια.

Τότε θα επιλέξεις το partition που έχει ήδη xp (ta 143gb). Τα υπόλοιπα 8MB, αγνόησε τα.

Να υποθέσω ότι κάνεις επανεγκατάσταση με cd/dvd των windows, έτσι;

Δημοσ.
Αρχικα ειμαι σε περιβαλλον windows xp γινεται προετοιμιασια εγκατάστασης,μετα ο υπολογιστης κανει επανεκινηση...

Επιλεγω εγκατασταση.

Πρέπει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση των windows xp, και όχι να ξεκινήσεις την εγκατάσταση μέσα απο τα xp!

Δηλαδή θα βάλεις στον οδηγό το cd των windows και θα κλείσεις τον υπολογιστή. Κατόπιν ανοίγεις τον υπολογιστή και πατάς space ώστε να σου κάνει boot απο το cd. (Μπορείς επίσης να κάνεις το ίδιο εάν όταν ανοίξει στην πρώτη μαύρη οθόνη και προτού ξεκινήσουν τα windows πατήσεις το πλήκτρο Del, οπότε μπαίνεις στο bios και ρυθμίζεις στο boot order να ξεκινάει ο υπολογιστής σου απο το dvd).

Με αυτή τη διαδικασία μπορείς και να κάνεις φορματ τον δίσκο, ή αν θέλεις να τον μοιράσεις σε partition ή να σβήσεις υπάρχοντα partitions.

...αφού πάς για νέο στήσιμο γιατί δεν περιμένεις λίγο ώστε να βάλεις τα 7;

Δημοσ.

.

σε αυτο το σημειο πατας escape

Δημοσ.

...όπως βλέπεις συνεχίζουν οι διατυπώσεις σου να μπερδεύουν :)

("περιβάλλον xp" "windows σε όλο τον δίσκο" κτλ...)

Προφανώς θέλεις να εγκαταστήσεις "afresh" τα XP μέσω CD, δε σε νοιάζουν τα όποια αρχεία ήδη υπάρχουν στο δίσκο (ο οποίος είναι των 160GB, έτσι; ), και το τελικό αποτέλεσμα να είναι τα XP εγκαταστημένα στο ένα και μοναδικό partition που θα υπάρχει στο δίσκο, σωστά;

* (τα 8MB θα παραμείνουν ως έχουν, ως ελάχιστος άδεσμετος χώρος δηλαδή, δεν μπορείς να κάνεις κάτι με αυτά)

** όπως ήδη σου είπαν, αφού επιλέξεις εγκατάσταση, και σου εμφανίσει το υπάρχον partition των 143GB, θα το επιλέξεις και θα το διαγράψεις, και στη συνέχεια θα δημιουργήσεις εκ νέου νέο partition , μεγέθους όλου του αδέσμευτου χώρο που θα παρέχεται, και τέλος έναρξη εγκατάστασης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...