xristosthrilos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μου εξηγεί κάποιος κάτι? Φίλος μου- ΓΝΩΣΤΗΣ- του χώρου home cinema όχι απλά σαν χόμπι, μου λέει ότι η Full HD ανάλυση έχει νόημα σε οθόνες κ τηλεοράσεις απο 40 ίντσες και πάνω. Επίσης μου είπε ότι όσο μεγαλύτερη η οθόνη τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα σε ποιότητα εικόνας. Μου εξήγησε ότι σε οποιαδήποτε οθόνη κατω απο άντε 37 ίντσες ΔΕΝ έχει νόημα το Full HD και δεν αξίζει το extra κόστος. Πια η άποψή σας??
Thrylos7 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Το πρωτο που σου ειπε ο φιλος σου, εχει βαση, αλλα ΜΟΝΟ στις τηλεορασεις. Το ανθρωπινο ματι εχει καποια διακριτικη ικανοτητα, και οταν οι περισσοτεροι, συνηθισμενοι στις CRT τους, αγοραζουν μια 32αρα LCD και πανε και καθονται στα 3 μετρα, τοτε ναι το ματι τους δε μπορει να διακρινει διαφορα αναμεσα στο 1920χ1080 και στο 1280χ720 εκτος αν εχεις υπεροραση. Αντιστοιχα και στην 40αρα βεβαια αν κατσεις στα 4 μετρα παλι δε θα δεις διαφορα.... Οπως καταλαβαινεις υπαρχουν διαφορες παραμετροι και δε μπορεις να γενικευεις ετσι ευκολα, αλλα κυκλοφορει αυτη η εκφραση (40"+ για να εχει νοημα το 1080p) επειδη υποτιθεται οτι η αποσταση θεασης θα ειναι περιπου 3 μετρα στο μεσο ελληνικο σπιτι. Το δευτερο που σου ειπε ειναι λαθος, οσο μεγαλυτερη η οθονη τοσο χειροτερο το αποτελεσμα (με σταθερη την αποσταση θεασης παλι), αφου με σταθερη και την αναλυση (φυσικα) η ευκρινεια μειωνεται, και οι ατελειες του υλικου που αναπαραγεις μεγενθυνονται. Τελος, οταν μιλαμε για οθονη υπολογιστη φυσικα και δεν ισχυει το 40"+ για 1080p ετσι? Θεωρειται δεδομενο οτι σε οθονη υπολογιστη θα κατσεις πολυ κοντα οποτε φυσικα και θα μπορεις να εκμεταλευτεις την ευκρινεια του 1080p ακομα και στις 22". Επισης σε χρηση Monitor μπαινει και ο παραγοντας της επιφανειας εργασιας που επηρεαζει την δουλεια σου και πρακτικα (χωρανε πολυ περισσοτερα πραγματα στο desktop σου με μεγαλυτερη αναλυση) οποτε εχεις και αλλο κερδος απο εκει που δεν υπαρχει σε προβολη video... Γενικα παντως η λεξη κλειδι ειναι να μη σκεφτεσαι μονο το μεγεθος αλλα και την αποσταση θεασης, αυτα τα 2 ειναι αλληλενδετα, και αν καποιος διατυπωσει μια προταση που εμπεριεχει δεδομενα απο το ενα μονο απο τα 2 , προφανως μπορει να καταρριφθει απλα δινοντας το καταλληλο νουμερο στο αλλο... (πχ αν βλεπεις στην 32" σου απο το 1.5 μετρο φυσικα και μετραει και ειναι και γαματο το 1080p.....αντιστοιχα αν βλεπεις στην 50" σου απο τα 5 μετρα ειναι αχρηστο το 1080p).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μου εξηγεί κάποιος κάτι? Φίλος μου- ΓΝΩΣΤΗΣ- του χώρου home cinema όχι απλά σαν χόμπι, μου λέει ότι η Full HD ανάλυση έχει νόημα σε οθόνες κ τηλεοράσεις απο 40 ίντσες και πάνω. έχει δίκιο αλλά εφόσον έχουμε μια απόσταση από αυτές, προφανώς στις οθόνες που συνήθως παίζουμε στα 50-80cm δεν έχει σημασία το πόσες ίντσες είναι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.