pix_lax82 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 έχω μια ερώτηση , Διαβάζω για να μάθω λίγο τις διαδικασίες στο TCP/IP protocol κατανόησα τη διαδικασία με τα sockets,και θέλω τώρα να κάνω 2 ερωτήσεις,πως ένας server γνωρίζει, σε περίπτωση που λαβει αιτήσεις απο δύο hosts, για το ίδιο application με την ιδια source port (αφου οι source ports είναι τυχαίες) , σε ποιον απο τους 2 να απαντησει?. Να τολμήσω να απαντήσω ? θα διαφέρει η IP . Και το δευτερο ερώτημα εαν 2 hosts στειλουν το αιτημα σχεδον χρονικα ταυτόχρονα στην ιδια port(80) που ειναι για web server πως την διαχειρίζεται ο server?
parsifal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 πως ένας server γνωρίζει, σε περίπτωση που λαβει αιτήσεις απο δύοhosts, για το ίδιο application με την ιδια source port (αφου οι source ports είναι τυχαίες) , σε ποιον απο τους 2 να απαντησει?. Να τολμήσω να απαντήσω ? θα διαφέρει η IP . Έτσι ακριβώς, θα είναι διαφορετική η source IP. Αλλά και από τον ίδιο host να προερχόταν το 2ο αίτημα (π.χ. από άλλο instance της client εφαρμογής ή από εντελώς άλλη εφαρμογή) για TCP connection δε θα υπήρχε θεωρητικά πρόβλημα, θα μπορούσε να γίνει establish ένα επιπλέον TCP connection. Και το δευτερο ερώτημα εαν 2 hosts στειλουν το αιτημα σχεδον χρονικα ταυτόχρονα στην ιδια port(80) που ειναι για web server πως την διαχειρίζεται ο server? Τόσο το υποκείμενο hardware όσο και το υπερκείμενο software που εμπλέκονται σε μία δικτυακή επικοινωνία, διαθέτουν ουρές για τα πακέτα ή τα frames που ανταλλάσονται. Άρα, η διεκπεραίωση γίνεται βάσει FIFO λογικής.
nske Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Άρα, η διεκπεραίωση γίνεται βάσει FIFO λογικής. Βέβαια σε πολλά λειτουργικά είναι δυνατόν να γίνεται και βάσει κάποιας άλλης "queuing discipline" που θα ορίσει ο διαχειριστής, εισάγοντας τα δικά του κριτήρια και κανόνες, συνήθως για λόγους εξασφάλισης QoS. Παράδειγμα σχετικών εργαλείων: ALTQ στα *BSD, TC στο Linux.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.