timekeeper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Εδώ και 1 χρόνο που έχω το Lenovo R61 δουλεύω αποκλειστικά με Ubuntu (κυρίως λόγω Sagemath) και δεν έχω κανένα λόγο να τα αλλάξω. Όλα δουλεύουν άψογα. Θα ήθελα όμως τα Windows 7 για κάποια πολύ εξειδικευμένα πράγματα τα οποία δεν υλοποιούνται μέσω Virtualbox (για να σας προλάβω). Το να πειράζω τα partitions του Lenovo αποκλείεται. Μπορώ να κάνω εγκατάσταση σε εξωτερικό e-sata σκληρό;
GGKING Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Γειά σου φίλε μου.Λοιπόν απο τη στιγμή που μιλάμε για φορητό μαλλον θα έπρεπε να μιλάμε για usb bootable των windows 7.Δηλαδη να εγκαταστήσεις τα windows 7 στο usb, stick είναι? δισκος εξωτερικος? να τα κανεις να φορτώνουν απο το usb και να ενεργοποιήσεις και την επιλογή στο Bios ..σε boot usb.Υπάρχει ένα πρόγραμμα το nlite το οποιο χρησιμοποιείται για να κάνεις στα windows οτι σχεδόν θέλεις να αφαιρεσει πραγματα να βάλεις drivers να φτιάξεις δηλαδή μια custom version των windows, έχει και επιλογή για bootable, το θέμα είναι οτι δε γνωρίζω αν υποστηρίζει και windows 7. Κατα πόσο μπορεις να τα κάνεις απο kubuntu αυτα,... μου φαίνεται λίγο βουνό..... Βασικα θέλω να σου πω, πως το είχα κάνει εγώ αλλά στο desktop.....δεν είχα e-sata στη Motherboard opote πείρα αντάπτορα απο sata σε e-sata έβαλα τον εξωτερικο δίσκο ,έβαλα το cd των windows άρχισε η εγκατάσταση και επέλεξα εγκατάσταση στο συγκεκριμένο δίσκο απο τους 2 που μου έδειχνε.και μου δούλεψε γιατί χρησιμοποιούσα το sata port. Αν έχει e-sata onboard το ερώτημα είναι αν πας να κάνειςεγκατάσταση των windows 7 τον δίσκο θα τον δούνε η μάλλον θέλει driver, οπότε δε θα δουλέψει?Το άλλο ερώτημα είναι έχεις τους drivers για esata οποτε με n-lite να του κοτσάρεις στα 7,να φτιάξεις υποτίθεται δικό σου version των 7 και στην εγκατάσταση να στους βρει αμέσως οποτε να σου δει και το δισκο και να συνεχίσεις..... μια πολύ καλή λύση πάντως είναι να τα βάλει και τα 2 μαζί στον ίδιο δίσκο του φορητού σου.Και στην τελική βάλε windows xp και όχι 7 μιας και είναι πολύ καινουργια και ίσως έχεις πρόβλημα με drivers...τα XP τα είδαμε τα ξέρουμε τα γνωρίζουμε δουλέυουν σχεδόν τα πάντα.Φτιάξε partition απο τα kubuntu σε ενα σημείο του δίσκου,εγκατεστησε τα εκει και μετα φτιαξε και το bootloader απο kubuntu και είσαι κομπλέ. Προτιμότερο θα ήταν να περαστούν τα 7 και μετα τα kubuntu...αλλά απο ότι κατάλαβα δε θα το εκάνες
timekeeper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Γειά σου φίλε μου.Λοιπόν απο τη στιγμή που μιλάμε για φορητό μαλλον θα έπρεπε να μιλάμε για usb bootable των windows 7.Δηλαδη να εγκαταστήσεις τα windows 7 στο usb, stick είναι? δισκος εξωτερικος? να τα κανεις να φορτώνουν απο το usb και να ενεργοποιήσεις και την επιλογή στο Bios ..σε boot usb.Υπάρχει ένα πρόγραμμα το nlite το οποιο χρησιμοποιείται για να κάνεις στα windows οτι σχεδόν θέλεις να αφαιρεσει πραγματα να βάλεις drivers να φτιάξεις δηλαδή μια custom version των windows, έχει και επιλογή για bootable, το θέμα είναι οτι δε γνωρίζω αν υποστηρίζει και windows 7.Κατα πόσο μπορεις να τα κάνεις απο kubuntu αυτα,... μου φαίνεται λίγο βουνό..... Ευχαριστώ για την απάντηση. Λοιπόν θέλω να τα εγκαταστήσω (από dvd) σε εξωτερικό σκληρό, συνδεδεμένο με το laptop μέσω θύρας esata. Το να τρέχω προγράμματα των Windows στο Ubuntu δεν είναι πρόβλημα αφού έχω εγκατεστημένο το Virtual Box.
dazeman Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Φοβάμαι ότι δεν γίνεται. Τόχα ψάξει πριν απο λίγο καιρό (προτου βάλω τα 7) και τόχα βρεί, άν το βρώ θα επανέλθω ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.