sam sam Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Εχω windows xp sp3 και είχα δημιουργήσει δύο διαμερίσματα, επειδή όμως αυτό στο οποίο είχα βάλει το λειτουργικό σύστημα γέμισε είπα να ξανά ενόσω τα δύο αυτό partitions ... τι το ήθελα... Χρησιμοποίησα το partition magic όπου διέγραψα το ένα διαμέρισμα και μετά έκανα "resize" στο άλλο(αυτό που έχει και το λειτουργικό σύστημα) δίνοντας του όλο το διαθέσιμο ελεύθερο πλέον χώρο... Το πρόβλημα είναι πως μόλις του έκανα επανεκκίνηση δεν μπορώ να μπω... Τώρα πλέον μου λέει να βάλω το cd ( verifying DMI Pool data.... Boot from cd:disk boot failure , insert system disk and press enter )... Έχει να προτείνει κανένας καμία λύση; ( Πηγα με την βοήθεια του cd εγκατάστασης να δω τι έχει γίνει στα διαμερίσματα. Και για τον σκληρό δίσκο που του έκανα όλη αυτή την ... Λέει: 476938 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [MBR] Μη κατανεμημενος χώρος 8 MΒ C:διαμέρισμα1 [ΝΤFS] 4769300 MB <331890 MB διαθέσιμα ) Στον άλλο όμως σκληρό αναφέρει πως 6104780 ΜΒ Disk 0 at Id 1 on bus 0 .... Τι είναι το "Id" ; μήπως εκεί είναι το πρόβλημα ;
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Κανε boot απο το cd των windows και πηγαινε στο recovery console. Απο εκει δωσε την εντολη fixboot.
sam sam Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Κανε boot απο το cd των windows και πηγαινε στο recovery console. Απο εκει δωσε την εντολη fixboot. Πηγα να το κάνω αλλά μου παρουσιάζεται ένα προβλήματακι. Πιο συγκεκριμένα κάνω τα εξής βήματα: βάζω το cd, πατά R για επιδιόρθωση της εγκατάστασης, μετά μου λέει "με ποια εγκατάσταση των windows θα ήθελα να συνδεθώ" πατάω "1" και μετά ζητάει κωδικό για πρόσβαση ως administrator το πρόβλημα είναι εδώ! Δεν τον δέχετε! Τον βγάζει λάθος... Καμία ιδέα; μπορώ να κάνω την επιδιόρθωση που λες μέσω κάποιο ( αλλού ) live cd π.χ. Για linux;
washcloud Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δεν τον δέχετε! Τον βγάζει λάθος Δοκίμασε αντί για κωδικό να πατήσεις σκέτα enter Τι είναι το "Id" ; μήπως εκεί είναι το πρόβλημα ; Τσουκ. Το "Disk 0 at Id 1 on bus 0" είναι ένα είδος "διεύθυνσης" (του δίσκου, αναφορικά με τη μητρική) για το λειτουργικό
sam sam Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασε αντί για κωδικό να πατήσεις σκέτα enter Είχες δίκιο μόλις πάτησα σκέτο το "enter" μπήκε... Γράφω την εντολή "FIXBOOT" αλλά μου λέει πως "ο εντοπισμός της μονάδας του συστήματος από την εντολή FIXBOOT δεν είναι δυνατός ή η μονάδα που ορίζεται δεν είναι έγκυρη"... Το έχασα το παιχνίδι; Καμία ιδέα;
washcloud Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Καμία ιδέα; ναι, να κάνεις φορμάτ κι επανεγκατάστασ-εις, και να μη ξανασχοληθείς με partition resizing apps γιατί γενικώς είναι για !%$@&%#*
mihachris Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Για δοκίμασε να ξεκινήσεις με την επιλογή των προηγούμενων γνωστών ρυθμίσεων (δεν θυμάμαι πως ακριβώς λέγεται) αν και δε νομίζω να φτιάξει τίποτα.
washcloud Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Το "last known good configuration" έχει πάντως να κάνει με το μητρώο. Αυτό το οποίο έχει συμβεί στην παρούσα είναι πολύ πιο χοντρό = αφορά το partition table. Σαμ, πες ότι δεν έχεις στο δίσκο τπτ αρχεία που δε θες να χάσεις, ε;
sam sam Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Χμ εχω κάνει άλλη μια φορά αναγκαστικό φορματ γιατί τότε ήθελα να κάνω αυτό που τώρα θέλω να διορθώσω! Ήθελα να κάνω και δεύτερο διαμέρισμα (ναι ναι αυτό που τώρα ήθελα να διαγράψω! ) εχω μεταφέρει όλα τα αρχεία από το δεύτερο διαμέρισμα στον δεύτερο σκληρό μου , ευτυχώς! Εχω μεταφέρει και όλο το αρχείο των φωτογραφιών μου . Αλλά εχω και διαφορά αλλά όπως εργασίες της σχολής ή ένα αρχείο "txt" με όλους τους κωδικούς μου! Και προσπαθώ να μην τα χάσω... Το σίγουρο είναι ότι μέχρι την δευτέρα δεν θα κάνω φόρματ . Μέχρι να βρω κανένα άλλο υπολογιστή για να κάνω ανάκτηση των αρχείων... Ελπίζω να μπορώ... Κάποιοι λένε πως "αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις" Δεν εχω και κανένα cd με linux....μαζί μου . Μήπως έκανα και τίποτα από εκεί. Τεσπα Η εντολή "fixmbr" τι διορθώνει;
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δοκιμασε να κανεις και ενα fixmbr απο το recovery console.
mihachris Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Έχει να κάνει με την επιδιόρθωση του master boot record (mbr).
washcloud Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μέχρι να βρω κανένα άλλο υπολογιστή για να κάνω ανάκτηση των αρχείων... Ελπίζω να μπορώ... 101% μπορείς. Απλά χρειάζεσαι να τρέξεις από άλλο δίσκο κάποιο recovery app. Αν δε σε νοιάζουν τα windows, αλλά κάποια αρχεία, μη παιδεύεσαι - τσάμπα κατά πάσα πιθανότητα.
sam sam Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 101% μπορείς.Απλά χρειάζεσαι να τρέξεις από άλλο δίσκο κάποιο recovery app. Μάλλον αυτό θα κάνω... Δοκίμασα να δώσω και την εντολή "Fixmbr" και μου γράφει ότι "ο υπολογιστής αυτός φαίνεται να έχει κυρία έγγραφη εκκίνησης η οποία δεν είναι φυσική ή έγκυρη............ " απαντάω θετικά στην ερώτηση του αν θέλω να κάνω νέα καταχώρηση κυρίας εκκίνησης... Και στην συνέχεια λέει πως "πραγματοποιείται νέα κυρία έγγραφη εκκίνησης στη φυσική μονάδα \device\harddisk0\partition0." και τελειώνει λέγοντας πως "η νέα κυρία έγγραφη εκκίνησης ολοκληρώθηκε με επιτύχεια." βέβαια αν δώσω μετά "fixboot" λέει πάλι τα ίδια με πριν (σαν να μην άλλαξε τίποτα) Να κοιτάξω μήπως και κάνω τίποτα όπως undelete partition ή δεν έχει νόημα; Το σίγουρο είναι πως δεν ξανά κάνω άλλο διαμέρισμα! Πλέον! Θα προτιμήσω να πάρω νέο 500αρη σκληρό (50 ευρώ κάνει άλλωστε...)
gfilippas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Το σίγουρο είναι πως δεν ξανά κάνω άλλο διαμέρισμα! Υπερβολικός είσαι. Στραβές πάντα τυχαίνουν. Τα αρχεία σου σίγουρα μπορείς να πάρεις πίσω. Συστήνω το Recover My Files. Και μετά ρίξτου ένα φορμάτ, έτσι για να μάθει αυτός ο παλιοσκληρός.
sam sam Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Και μετά ρίξτου ένα φορμάτ, έτσι για να μάθει αυτός ο παλιοσκληρός. Χα χα χα! ! ! Τα αρχεία σου σίγουρα μπορείς να πάρεις πίσω. Συστήνω το Recover My Files. Εγώ χρησιμοποιώ το Getdataback. Αλλά θα κάνω και μια αναζήτηση για αυτό που προτείνεις... _____________ τελικα δεν χρειαστηκε να κανω τιποτα , με κανενα προγραμμα για ανακτηση δεδομενων. εβαλα-μαλλον εγραψα ενα καινουριο cd με το ubuntu 9 και ειδα τα αρχεια με την μια ! παλι καλα! σας ευχαριστω παρα πολυ !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.