Προς το περιεχόμενο

Που χαθηκαν οι 1920χ1200?

FaRMaKhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι σε αναζητηση οθονης 24αρας για χρηση κατα κυριο λογο gaming και ταινιες!

Το τελευταιο καιρο βλεπω πως ολες οι καινουργιες οθονες βγαινουν σε 1920χ1080?Γιατι ετσι?Δεν με ψηνει καθολου να συμβιβαστω με χ1080 στα games!

Οι τιμες που κυμαινομαι ειναι 200-250Ε max και απο εξωτερικο δεν παιζει αγορα!

Ειχα καταληξει σε μια Lg στα 219Ε απο πλαισιο που ειχε ολα οσα ηθελα(+hdmi συνδεση&zero pixel εγγυηση) και κοιταζοντας σημερα δεν την εχει πια!

Τι κανουμε λοιπον?Προσευχες μαλλον..? :Ρ

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν συμβιβάζεσαι με τα 1080. Είναι μια χαρά. Επίσης 1920χ1080 είναι η High Definition ανάλυση που έχουν και οι τηλεοράσεις. Κατά τη γνώμη μου , τα παιχνίδια θα έπρεπε να τρέχουν σε 2 αναλύσεις μόνο . 720p και 1080p. Όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα τότε. Θα έκανε και τη δουλειά των προγραμματιστών ευκολότερη. Και μετά ας πηγαίναμε σε σε ψηλότερες αναλύσεις. Μη σε αγχώνει λοιπόν η ανάλυση της οθόνης σου. Δεν είναι συμβιβασμός.

Δημοσ.
Δεν συμβιβάζεσαι με τα 1080. Είναι μια χαρά.

Φυσικά και είναι συμβιβασμός!

Λ.χ δεν είχες ποτέ οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση… έστω 1600χ1200 ?

Επίσης 1920χ1080 είναι η High Definition ανάλυση που έχουν και οι τηλεοράσεις. Κατά τη γνώμη μου , τα παιχνίδια θα έπρεπε να τρέχουν σε 2 αναλύσεις μόνο . 720p και 1080p.

Αν είναι αγοράζουμε κονσόλα… Πάλι καλά που οι υπόλοιποι διαφωνούμε!

Όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα τότε. Θα έκανε και τη δουλειά των προγραμματιστών ευκολότερη.

Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες στην άκρη… οι προγραμματιστές (έστω αυτοί που σεβόμαστε) έχουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Και μετά ας πηγαίναμε σε σε ψηλότερες αναλύσεις. Μη σε αγχώνει λοιπόν η ανάλυση της οθόνης σου. Δεν είναι συμβιβασμός.

:shock:

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν συμβιβάζεσαι με τα 1080.

τρελό συμβιβασμός όμως...χάνεις απίστευτα από την κάθετη ανάλυση σε σχέση με ένα 20αρι 4:3...

Δημοσ.

Εγώ που είχα μία Samsung 226CW (1680χ1050), πήγα και είδα σε ενός φίλου το σπίτι, την καινούργια του LG (1920x1080) και να πώ την αλήθεια.. ξενέρωσα.. πολύ πλατιά και στενή.. πολύ κόψιμο...

Δημοσ.
τρελό συμβιβασμός όμως...χάνεις απίστευτα από την κάθετη ανάλυση σε σχέση με ένα 20αρι 4:3...

Μήπως έχει έρθει καιρός να πεθάνει το 4:3? Τι εξυπηρετεί πλεόν? Τις παλιές τηλεοράσεις? Ή τις παλιές κάμερες?

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο δε καταλαβαίνω?

Όπως και να έχει παλιότερα με τις crt βόλεψε από πολλές τεχνολογικές πλευρές το 4:3. Ακόμα δεν είναι τυχαίο που στα pc θεωρήθηκε ότι θα ήταν ορθό να έχουμε έστω 16:10 αντί 16:9

Αλλά και αυτό είναι μεγάλη συζήτηση και ΟΤ.

Δημοσ.

Για 1080 δεν το συζητω για το pc αλιμονο παντα πρεπει να ζητας το κατι παραπανω απο τι κονσολα!

Τωρα το προβλημα εχει ως εξης,ειδα οτι στο skroutz εχει την lg που ηθελα αλλα τα καταστηματα που την εχουν δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστα(ειδικα για το u δε το συζηταω :Ρ)!

Απο την αλλη την samsung την εχω βρει σε εγγυρο για μενα καταστημα αλλα υπαρχει ενα θεμα(ειμαι και samsungακιας παναθεμα με)αλλα υπαρχει ενα θεμα με την εγγυηση

και γενικοτερα με το τι γινεται aftersales απο εξυπηρετηση.

Τωρα εχω την 2032BW(απο e-shop) οπου απο τη στιγμη που την εβαλα στη μππριζα ειχε ενα κοκκινο pixel στο κεντρο(το ιδιο επαθε και ενος φιλου η T240 αλλα μπλε pixel)και η ουσια ειναι πως δεν μου την αλλαξαν ουτε εμενα ουτε του φιλου

Mας ειπαν πως πρεπει να εχει πανω απο καποιο συγκεκριμενο αριθμο καμμενων pixels σε ενα συξκεκριμενο σημειο) και μειναμε με το @$*#@$% στο χερι αφου με τα προγραματακια που κυκλοφορουν στο ιντερνετ δεν διορθωθηκε κατι!Kαλα το e-shop κλασικα απαραδεκτο στο after sales

Οποτε και δεν θελω να την ξαναπατησω

Γενικα νομιζω πως ειμαι σε αδιεξοδο:-(

Δημοσ.

Στις LG το aftersales το αναλαμβανει εξ ολοκληρου η LG οποτε και απο το περιπτερο να την παρεις, το ιδιο ειναι.

• Moderators
Δημοσ.

Ευτυχως προλαβα x1200 24ρι monitor. (HP Workstation monitor - W2448HC).

Κατα τ'άλλα, +1 σε tmjuju και Thresh. Ειναι συμβιβασμος το 1080, μεγαλος. Το "βιωνω" καθημερινα πηγαινοντας στο ακριβως διπλα διαμερισμα οπου ο ξαδελφος μου εχει 1920x1080 monitor.

Και οντως το service των LG το αναλαμβανει η ιδια η LG και ειναι εξαιρετικο. Νομιζω προσφατα αλλαξαν ορους στις εγγυησεις τους, και δινουν 0 pixel και σε 22ρια Monitors, ισως και σε 24ρια. Ψαξε το. Αν και δεν ειναι και τοσο τραγικο να εχεις ΕΝΑ χαλασμενο πιξελ...

• Super Moderators
Δημοσ.
Μήπως έχει έρθει καιρός να πεθάνει το 4:3? Τι εξυπηρετεί πλεόν? Τις παλιές τηλεοράσεις? Ή τις παλιές κάμερες?

δεν είναι το θέμα ότι πρέπει να πεθάνει, αλλά δεν το λες και "αναβάθμιση" το να πέσεις από χ1200 σε χ1080...

Δημοσ.
Ευτυχως προλαβα x1200 24ρι monitor. (HP Workstation monitor - W2448HC).

Κατα τ'άλλα, +1 σε tmjuju και Thresh. Ειναι συμβιβασμος το 1080, μεγαλος. Το "βιωνω" καθημερινα πηγαινοντας στο ακριβως διπλα διαμερισμα οπου ο ξαδελφος μου εχει 1920x1080 monitor.

Ναι βρε αλλα οπως εσυ λες πχ οτι για το gaming ειναι συμβιβασμος, το ιδιο θα μπορουσα να σου πω κι εγω για τις ταινιες οπου ξενερωνω να βλεπω τη μιση οθονη μου πανω κατω μαυρη. Δε φχαριστιεμαι την ταινια με τιποτε. Οποτε δικοπο μαχαιρι, και ειδικα για τον τοπικ σταρτερ που τη θελει και για gaming και για ταινιες.

Δημοσ.

Μισό.. γιατι αν εννοείς να βλέπεις πχ ματρόσκες...και πάλι θα έχεις μαύρες μπάρες πάνω κάτω λόγω του οτι ΠΟΤΕ μία ματρόσκα δεν είναι 1080 γραμμές κάθετα... πάντα είναι 800 με 900 ... εκτός κ αν κάνεις resize οπου και με 1200 γραμμές γίνεται κανονικά.. πχ μέσω ffdshow...

Δημοσ.

Οποτε πηγαινω βουρ για την LG!Eλπιζω να την προλαβω σε καμια βδομαδα!

Το pixelακι δεν ειναι τραγικο ειναι τραγικα σπαστικο οποτε εχει μαυρο στο συγκεκριμενο σημειο!

Μαυρες μπαρες δεν με πολυ νοιαζουν ουτος η αλλος ποιο πολυ για gaming προοριζεται!

Για αυτην εδω http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=2323&v_Item=8537 σε σχεση με την LG καμια γνωμη γιατι την ειδα πριν απο λιγο αν και με χαλανε καμερα&ηχεια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...