Προς το περιεχόμενο

Nook: Το ebook reader της Barnes & Noble

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων της Αμερικής, το Barnes & Noble μπαίνει στην αγορά των ebook readers και αποτελεί πλέον το κυριότερο ανταγωνιστή της amazon και του Kindle 2.0.

Το nook όπως είναι η επίσημη ονομασία του ebook reader στηρίζεται στο Google Android, έχει λίγο μικρότερες διαστάσεις από το Kindle 2.0 αλλά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι καλύτερα. Φυσικά ενσωματώνει τη τεχνολογία e-ink που μπορεί να αποδώσει 16 αποχρώσεις του γκρι στην 6'ινσών οθόνη του. Η καινοτομία του nook είναι μια δεύτερη έγχρωμη μικρή οθόνη μέσω της οποίας μπορείτε να πλοηγηθείτε στα βιβλία που έχετε περάσει στη συσκευή αξιοποιώντας τη τεχνολογία touch. Από την έγχρωμη οθόνη έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του nook αλλά και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Barnes & Noble.

Tο ηλεκτρονικό κατάστημα της Barnes & Noble αν και δεν έχει τη ποικιλία του Kindle Store, εντούτοις έχει χιλιάδες βιβλία, αρκετές εφημερίδες,περιοδικά με τα περισσότερα best seller να κοστίζουν $9.99. Σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού είναι η πρόσβαση σε 1.000.000 αγγλόφωνα βιβλία της υπηρεσίας Google Books μέσω της ασύρματης υποστήριξης ή του 3g δικτύου που υποστηρίζει το nook.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η θύρα micro sd για επέκταση των 2gb αποθηκευτικού χώρου που διαθέτει ήδη η συσκευή για την αποθήκευση περίπου 1500 βιβλίων. Η αυτονομία της συσκευής κυμαίνεται περίπου στις 10 ημέρες ενώ η πλήρης φόρτιση της συσκευής επιτυγχάνεται σε 3.30 ώρες.

Δυστυχώς το nook δεν θα διατεθεί αρχικά στην Ευρώπη κάτι που δίνει το προβάδισμα στην amazon η οποία κυκλοφόρησε το Kindle 2.0 στην Ευρώπη πριν 3 ημέρες. Το nook θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Αμερική στη τιμή των $259 ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα μόνο για προ παραγγελία.

Link.png Site: Barnes & Noble eBook Store

Link.png Site: Nook vs Kindle 2

Video Video: Παρουσίαση Nook

post-331-129063031689_thumb.jpgpost-331-129063031718_thumb.jpgpost-331-129063031722_thumb.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.
Η αυτονομία της συσκευής κυμαίνεται περίπου στις 10 ημέρες ενώ η πλήρης φόρτιση της συσκευής επιτυγχάνεται σε 3.30 ώρες.

holy sith!

10 μέρες?

Δημοσ.
holy sith!

10 μέρες?

Λίγο ή πολύ? Εμένα μου φαίνεται περιορισμένης διάρκειας, άντε να το δούμε όμως και από κοντά οπότε αν βγει καλό να αρχίσει ανταγωνισμός της προκοπής.

Δημοσ.
μου φαίνεται αρκετά μεγάλη...

Μπα για ebook reader είναι οκ, μην σου πω λίγη. Το sony ebook reader έχει αυτονομία δυο εβδομάδες. Βασικά η τεχνολογία τους είναι τέτοια που όταν μια σελίδα είναι ακίνητη δεν καταναλώνει ενέργεια, εξου και η αυτονομία.

Δημοσ.

Χα χα χα κοίτα να δεις που το ειδαμε και αυτό ,ένα βιβλιοπωλείο κατάφερε να βγάλει ένα gadget μακράν καλύτερο από κολοσσούς στον τομέα.

Pdf ,micro usb όπου σε συνδυασμό με το android προκαλεί για πείραγμα με άπειρες δυνατότητες όπως word αρχεία στο μέλλον. MP3, wifi και έγχρωμη οθόνη αφής και την τιμή ίδια με το kindle;

Πραγματικά θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο οι άλλες εταιρίες δήθεν κολοσσοί.

Με μια πτώση στην τιμή της τάξης στα 150-200 ευρώ πραγματικά θα το σκέφτομαι.

Δημοσ.
Χα χα χα κοίτα να δεις που το ειδαμε και αυτό ,ένα βιβλιοπωλείο κατάφερε να βγάλει ένα gadget μακράν καλύτερο από κολοσσούς στον τομέα.

Pdf ,micro usb όπου σε συνδυασμό με το android προκαλεί για πείραγμα με άπειρες δυνατότητες όπως word αρχεία στο μέλλον. MP3, wifi και έγχρωμη οθόνη αφής και την τιμή ίδια με το kindle;

Πραγματικά θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο οι άλλες εταιρίες δήθεν κολοσσοί.

Με μια πτώση στην τιμή της τάξης στα 150-200 ευρώ πραγματικά θα το σκέφτομαι.

Καλά δεν είναι και τόσο καλό. Μένει να δούμε κατα πόσο θα πειραχτεί το android στο μέλλον αλλά προς το παρόν mp3 έχουν αρκετά, wifi υποστηρίζουν ορισμένα και η έγχρωμη οθόνη αφής είναι μόνο fantasy. Δεν βρίσκω καμία ουσιαστική χρησιμότητα, άσε που τρώει και χώρο από το βιβλίο.

Word αρχεία είναι χαζό να μην υποστηρίζει εκ γενετής εφόσον έχει wifi και 3G. Σε σύγκριση με το kindle είναι καλύτερο εννοείται, αλλά και ποιο ebook reader δεν είναι καλύτερο του kindle? :P

Btw αν πέσουν τόσο οι τιμές στα readers σε συμφέρει να ψαχτείς περισσότερο, υπάρχουν σαφώς ανώτερα στην αγορά. Εφόσον αν δεν κάνω λάθος δεν έχουμε και τέτοια βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Όποιος ενδιαφέρεται για readers ας δει και εδώ:

http://wiki.mobileread.com/wiki/E-book_Reader_Matrix

Το συγκεκριμένο πάντως δεν μου φαίνεται καλό. Τα χρωματιστά μπιχλιμπίδια είναι μειον σε ένα βιβλίο, δεν σε αφήνουν να συγκεντρωθείς. Επίσης, η διάρκεια της μπαταρίας είναι ελάχιστη! Με μέσο όρο 300 σελίδες τη μέρα ένας μέσος reader θέλει φόρτιση μια φορά το μήνα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Hal9000 δωκιμασες να περασεις καποιο κομιξ? ( πχ του αρκα που εχω πολλα ebook ) ... και αν ναι πως το ειδες?

Το nook δε το έχω αλλά από τη προσπάθεια μου να δω κόμιξ στο kindle, δεν είναι και ότι καλύτερο. Είναι μικρή η οθόνη των 6' ιντσών για κόμιξ και εξαιτίας των αρκετών καρέ, πρέπει να παίζεις συνέχεια με το zoom. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ασπρόμαυρη οθόνη και των 2. Η έγχρωμη οθόνη του nook είναι μόνο για την αγορά βιβλίων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...