Προς το περιεχόμενο

World of warcraft (wow) με unbuntu 9.04

Atlantios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

είμαι νέος χρήστης στο Linux και συγκεκριμένα στην διανομή unbuntu 9.04

θα δώσω κάποιες πληροφορίες πως κάποιος με εύκολες κινήσεις μπορεί να εγκαταστήσει το γνωστό παιχνίδι world of warcraft.

1)η αρχική κίνηση είναι να εγκαταστήσει το wine. Ο πιο εύκολος τρόπος που χρησιμοποίησα και εγώ ως αρχάριος είναι να το κάνει μέσα απ' το synaptic package manager. Η διαδρομή είναι Σύστημα->διαχείριση συστήματος-> synaptic package manager

στο πλαίσιο που βρίσκεται πάνω δεξιά Quick search πληκτρολογούμε Wine. Στό κάτω περιθώριο εμφανίζονται πακέτα, εγώ λόγω του ότι δεν ήξερα πιο απ' όλα να εγκαταστήσω τα εγκατέστησα όλα όσα εμφάνισε, πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι και επιλέγοντας “σημείωση για εγκατάσταση” τα επιλέγουμε. Πατώντας το κουμπί “εφαρμογή” πάνω κέντρο το wine εγκαθίσταται στο unbuntu.

2)Στην συνέχεια από το menu εφαρμογές->wine->configure wine ανοίγουμε την εφαρμογή και κάνουμε την ακόλουθη ρύθμιση. Στο applications settings επιλέγουμε windows 2000

και πατάμε οκ.

3)Πέρνουμε copy από ένα σύστημα windows όλο το folder του παιχνιδιού και το αντιγράφουμε στον υποκατάλογο του wine c:\drive

4)Ανοίγουμε τον φάκελο του WTF που βρίσκεται στον υποκατάλογο του wow και επιλέγουμε το αρχείο Config.wtf. Το ανοίγουμε με τον editor που προσφέρει το unbuntu, δηλ δεξί κλικ πάνω του και “άνοιγμα με επεξεργαστής κειμένου”. Στην τελευταία σειρά του αρχείου γράφουμε την ακόλουθη γραμμή SET gxAPI "OpenGL" και σώζουμε το αρχείο.

5)Τώρα είμαστε έτοιμοι τρέξουμε το αρχείο Wow.exe που βρίσκεται στον υποκατάλογο που έχουμε βάλει το παιχνίδι και απολαύστε το.

Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα με τον ήχο όπως εγώ μπορεί να κάνει την εξής ενέργεια, απ'το τερματικό πληκτρολογεί την εξής εντολή sudo apt-get install alsa-oss και λογικά θα λυθεί το πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2)Στην συνέχεια από το menu εφαρμογές->wine->configure wine ανοίγουμε την εφαρμογή και κάνουμε την ακόλουθη ρύθμιση. Στο applications settings επιλέγουμε windows 2000

και πατάμε οκ.

Αν έχουμε επιλέξει windows XP παίζει πρόβλημα;

Και σαφώς σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες.;)

Αν έχουμε επιλέξει windows XP παίζει πρόβλημα;

βασικά τις πληροφορίες της πήρα από διάφορα forums που ήταν στα αγγλικά, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν και στο παρελθόν με παλιά έκδοση unbuntu αντιμετώπισα κάποιο προβληματάκι αν θυμάμαι καλά και δεν έπαιζε το παιχνίδι. Για να είμαι ειλικρινής δεν το δοκίμασα, επέλεξα τον ασφαλή τρόπο.

Φαντάζομαι ότι θέλεις xp για να έχεις την δυνατότητα να τρέξεις προγράμματα που είναι συμβατά. Αν τελικά δουλέψει κάνε σημείωση για να βοηθήσουμε και άλλους χρήστες.

Τελικά δουλεύει και με xp

2)Στην συνέχεια από το menu εφαρμογές->wine->configure wine ανοίγουμε την εφαρμογή και κάνουμε την ακόλουθη ρύθμιση. Στο applications settings επιλέγουμε windows 2000 ή windows XP

και πατάμε οκ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Οδηγίες για το πως φτάχνουμε ένα εικονίδιο, ώστε να τρέξουμε από την επιφάνεια εργασίας το wow στο ubuntu 9.10:

Μεταφορά του εικονιδίου “wow” στο pc μας. Από το τερματικό γράφουμε με την σειρά τις παρακάτω εντολές:

wget http://kde-files.org/CONTENT/content-files/41569-wow-icon-scalable.svg -O WoW.svg

sudo mv WoW.svg /usr/share/pixmaps/

δίνουμε password και αφού τελειώσει η όλη διαδικασία κλείνουμε το τερματικό μας.

Τώρα πάνω στην επιφάνεια εργασίας δεξί κλικ με το ποντίκι και πατάμε “δημιουργία εκκινητή....”

τύπος=εφαρμογή,

όνομα =wow ή όποιο όνομα θεωρείτε κατάλληλο,

εντολή=wine c:/wow/wow.exe -opengl, προσοχή, όπου c:/wow/wow.exe γράψτε την διαδρομή που εσείς έχετε εγκαταστήσει το world of warcraft. Εγώ το παιχνίδι το έχω τοποθετήσει μέσα στο wine στον φακέλο wow.

Κάνοντας κλικ πάνω στο εικονίδιο που βρίσκεται αριστερά στο πλαίσιο του εκκινητή, μας φέρνει ένα πλαίσιο με το όνομα “Περιηγητής εικονιδίων”. Πατώντας πάνω δεξιά στην επιλογή “Περιήγηση....” βρίσκουμε τον υποκατάλογο /usr/share/pixmaps/ και τον

ανοίγουμε. Επιλέγουμε το εικονίδιο wow.

Πατάμε εντάξει και έτοιμο το εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας μας. Πατώντας το με διπλό κλικ τρέχουμε το wow.

Μπορεί κανείς με ένα απλό σύρσιμο απ' την επιφάνεια εργασίας να το τοποθετήσει στην μπάρα με τα εικονίδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...