Προς το περιεχόμενο

Where the Wild Things Are

6xXx6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ταινία " Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων" που αποτελεί τη μεταφορά στον κινηματογράφο του κλασσικού παιδικού βιβλίου του Μωρίς Σένμπακ, κυριαρχεί στην κορυφή του καταλόγου των εισπράξεων στις....ΗΠΑ και τον Καναδά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Σπάικ Γιονζ απέφερε στα ταμεία της εταιρίας παραγωγής 32,5 εκατομμύρια δολάρια

απολαύστε το trailer!!!!

Δημοσ.

Αγαπημένο παιδικό βιβλίο,συμπαθέστατος σκηνοθέτης και εξαιρετικός συνθέτης ost.

Οπωσδήποτε στα υπ'όψιν,ευκαιρία να δω και μια ταινία με την αδερφή μου. =)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Την είδα χθες την ταινία... Τρομερή απλά....

Δεν είναι τόσο παιδική όσο το βιβλίο (καλύτερα) αλλά εντυπωσιάστηκα,

Άμα "το ᾽χει" ο σκηνοθέτης τι να λέμε και ευτυχώς ο Spike Jonze έχει δείξει ότι το κατέχει το αντικείμενο..

Επίσης τρομερό και το Soundtrack που είναι από την Karen O τραγουδίστρια των Yeah Yeah Yeahs, και τότε γκόμενα του Jonze (έτσι να έχουμε και λίγο κουτσομπολιό:-D)

Δημοσ.
(έτσι να έχουμε και λίγο κουτσομπολιό:-D)

Και πρώην γυναίκα του η Sofia Coppola (!) [/gossip]

Το instrumental μέρος πάντως,γράφτηκε από τον Carter Burwell - και είναι επίσης πολύ καλό.

Δημοσ.
Την είδα χθες την ταινία... Τρομερή απλά....

Δεν είναι τόσο παιδική όσο το βιβλίο (καλύτερα) αλλά εντυπωσιάστηκα,

Άμα "το ᾽χει" ο σκηνοθέτης τι να λέμε και ευτυχώς ο Spike Jonze έχει δείξει ότι το κατέχει το αντικείμενο..

Επίσης τρομερό και το Soundtrack που είναι από την Karen O τραγουδίστρια των Yeah Yeah Yeahs, και τότε γκόμενα του Jonze (έτσι να έχουμε και λίγο κουτσομπολιό:-D)

Που την είδες;

Δημοσ.
Που την είδες;

Στο Hoyts Entertainment Quarter εδώ στο Sydney που βρίσκομαι, δεν έχω ιδέα άμα κυκλοφορήσει ελλάδα αλλά αξίζει η ταινία, νομίζω κυκλοφορεί και στα γνωστά μέρη ;)

Δημοσ.
Στο Hoyts Entertainment Quarter εδώ στο Sydney που βρίσκομαι, δεν έχω ιδέα άμα κυκλοφορήσει ελλάδα αλλά αξίζει η ταινία, νομίζω κυκλοφορεί και στα γνωστά μέρη ;)

Όντως... Έκανα κράτηση... Χαιρετίσματα στην ομογένεια...

Δημοσ.

Είναι ίσως από τις λίγες ταινίες που χωρίς τρομερή βασική πλοκή και κάτι σημαντικό να εξελίσσεται, δεν θέλεις να τελειώσει. Ήξερα ότι θα είναι τύπου γλυκιά ταινία και οκ ίσως λίγο συγκινητική, αλλά με τπτ δεν περίμενα να δακρύζω από τα πρώτα 20 λεπτά. Καλοφτιαγμένη, λίγο ξενίζει το ότι τα τέρατα ακούγονται πολύ ανθρώπινα αλλά το ξεπερνάς γιατί στην πορεία καταλαβαίνεις οτι το καθένα είναι μοναδικό και έχει το δικό του χαρακτήρα. Δεν θα την έλεγα αποκλειστικά παιδική ταινία, είμαι σίγουρος οτι πιο πολύ την χάρηκα εγώ από το πιτσιρίκι μπροστά μου. Τo soundtrack είναι όντως πολύ καλό, πολύ παιχνιδιάρικο. Διάβασα κάπου αρνητικά σχόλια για ανεπαρκές σενάριο και μηδενική πλοκή... Who cares! Όταν έχεις τέτοιο συναίσθημα στις εικόνες, πίστεψέ με, είναι το τελευταίο πράγμα που προσέχεις. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. :)

Δημοσ.

κοιταξε κατα την αποψη μου δεν ειναι ταινια με την τυπικη ενοια του χολυγουντ, της πλοκης, της ιστοριας, των πρωταγονιστων, των ανατροπων... ΑΡΑ καποιος εχει δικιο να διαμαρτυρεται οτι λειπουν αυτα, αν εψαχνε μια απο τα ιδια! Για μενα δεν ειναι μειονεκτημα και δεν ειναι μια τυπικη ταινια, ειναι ενα abstract (αφηρημενο?) παραμυθι, μια αναλυση μια ματια στην παιδικη ψυχη, μια βουτια στο μυαλο ενος παιδιου και το ποσο μπερδεμενα αλλα και απλα βλεπει τα πραγματα. Δεν εχει μια πλοκη, δεν προσπαθει να καταληξει καπου, απλα δημιουργει ενα μαγικο κοσμο, οπου συνηπαρχουν ολες οι αποριες, φοβιες, στεναχωριες, χαρες ενος παιδιου που προσπαθει να ανταπεξελθει στα γεγονοτα που γινονται γυρο του (τον χαμο του πατερα του, το οτι η αδερφη του μεγαλωσε και εχει αλλους φιλους, το οτι η μανα του ψαχνει νεο γκομενο και αισθανεται παραμελημενος.....). Τα τερατα ειναι μορφες και συμβαντα απο τον κοσμο του αλλα και κοματια του χαρακτηρα του. Την μια παιζουν, την αλλη τσακωνονται, την μια αγαπιουνται, την αλλη μοιαζουν αντιπαλοι και εχθροι. Οταν εκνευριζεται σπαει πραγματα, οπως τα τερατα στην αρχη σπαγανε τις φωλιες τους. Και μετα απο λιγο του περναει και ψαχνει για παιχνιδι

Αυτο που μου αρεσει ειναι οτι η ταινια δεν ειναι παιδικη με την καμια. Δεν νομιζω ενα παιδι (μικρο) να καταλαβει αυτα τα μυνηματα, μπορει να περιγραφει τον κοσμο του, αλλα αυτο δεν εχει ζησει αλλον κοσμο για να δει τις διαφορες, δεν ειναι ωριμο. Μου αρεσει οτι τα τερατα εχουν μια μονιμη μελαγχολια, παρολο που ο μαξ τους κανει να χαιρονται και να παιζουν, αυτα μοιαζουν να εχουν μια ποιο ρεαλιστικη, ωμη ματια και κατανοηση των πραγματων.

Ισως ειναι λιγο σκοτεινη και μελαγχολικη ταινια, ισως δεν εχει μια τυπικη πλοκη και ιστορια, αλλα ειναι μια μαγικη ταινια, αρκετα βαθια και συναισθηματικη και σιγουρα θα εκτιμηθει απο πολους και βλεπω να γινετε λιγο cult art ταινια. Παρολα αυτα θα μπορουσε να ειναι λιγο μικροτερη, αν και δεν ειναι μεγαλη, σε καποιο σημειο ισως κουραζε, ισως ηθελες μια αλλαγη σε αυτα που βλεπεις. Ισως θα μπορουσε να δειξει περισοτερα πραγματα απο την ζωη του μαξ και τους γονεις του για να τα μεταφερει μετα στον φανταστικο κοσμο του μαξ. Απο την αλλη ειναι και καταπληκτικο το πως με μονο λιγες σκηνες και προβληματισμους του μαξ, ειχε τοσα πολλα να δειξει και να πει μετα στον φανταστικο κοσμο. μπερδεγουει!

ενιγουει 9/10 ανετα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...