Προς το περιεχόμενο

VGA > DVI > HDMI

newbie69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και έχω ασχοληθεί με συνδέσεις και μετατροπές σήματος εικόνας/ήχου αρκετά στο παρελθόν (ερασιτεχνικά πάντα) για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω κάποια γνώση. Φίλη μου λοιπόν θέλει να συνδέσει τον φορητό της με την HD TV της κυρίως για παρακολούθηση ταινιών (όχι εργασίες γραφείου). Η τηλεόραση έχει βεβαίως είσοδο HDMI, ο φορητός όμως παρότι όχι ιδιαίτερα παλιός (σειρά HP DV6700) δεν έχει HDMI έξοδο, ούτε καν DVI παρά μόνο την απλή VGA. Ψάχνοντας λίγο για αντάπτορες κτλ. δεν βρήκα κάτι για άμεση σύνδεση VGA σε HDMI αλλά βρήκα κάποια καλώδια για VGA > DVI όπως αυτό εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751403 και κάποια άλλα για DVI > HDMI.

Δύο είναι τα ερωτήματα μου:

1) Έχει κανείς δοκιμάσει να κάνει την συγκεκριμένη διαδρομή και τι αποτελέσματα είχε? Θέλω να δώ εάν αξίζει ο κόπος και τα έξοδα για να μπορείς να παρακολουθείς αξιοπρεπώς ταινίες.

2) Επειδή το DVI είναι ο ενδιάμεσος κρίκος όλα τα καλώδια που είδα έχουν αρσενικό DVI, έχει κανείς υπόψη του θηλυκό DVI σε HDMI ?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Η διαδρομή που προτείνεις δεν είναι εφικτή (χωρίς μετατροπέα-ψηφιοποιητή σήματος τουλάχιστον).

Σχεδόν όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις έχουν είσοδο VGA. Πάρε κι ένα καλώδιο ήχου από 3,5mm jack (έξοδος του laptop) σε διπλό RCA (είσοδος TV) και καθάρισες!

Δημοσ.

Ναι αυτός ίσως να ήταν ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος απλά δεν έχω δεί την τηλεόραση ο ίδιος για να ξέρω σίγουρα αν έχει VGA. Και εγώ είχα τις αμφιβολίες μου για το όλο εγχείρημα VGA > DVI > HDMI, ευχαριστώ για την απάντηση.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:42 ----------

Α και κάτι άλλο πάνω σε αυτό που πρότεινες, γνωρίζεις μήπως αν στην λειτουργία VGA input που υποθέτω ότι έχει η TV της, υποστηρίζεται ταυτόχρονα αναπαραγωγή ήχου από τις RCA εισόδους ήχου? Νομίζω πρόκειται για SAMSUNG plasma.

Δημοσ.

Σχεδόν σίγουρα, ναι. Αν δεν έχεις ήχο αυτόματα, ψάξε λίγο το μενού της τηλεόρασης. Ίσως χρειάζεται να το επιλέξεις εσύ.

Δημοσ.

οπως τα λεει ο απο πανω, και για να καταλαβεις, το καλωδιο που βρηκες vga->dvi καταληγει σε ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ dvi (dvi-a) το οποιο δεν ειναι συμβατο με hdmi αρα δε θα μπορουσες να συνδεσεις εκει το επομενο καλωδιο.

Ειναι εντος του προτυπου του DVI να μεταφερει ΚΑΙ αναλογικο σημα, δηλαδη καποια απο τα pins του μεταφερουν αναλογικα το ιδιο σημα που τα υπολοιπα μεταφερουν ψηφιακα, ετσι ειναι απλουστατο για εναν ανταπτορα να δωσει αναλογικο σημα απο το DVI (τα γνωστα dvi-vga dongles). Αλλα το αντιστροφο δε γινεται γιατι δεν υπαρχει τετοια προβλεψη στο vga βυσμα (αυτο ελειπε, την εποχη του Vga να ειχαν σχεδιασει ψηφιακοπροτυπο και να χρησιμοποιουσαν το vga παραυτα....). Ετσι χρειαζεται συσκευη με δικο της ρευμα που να κανει ολοκληρη επεξεργασια και να μετατρεψει το αναλογικο σημα σε ψηφιακο και μετα να σου το δωσει ειτε σε dvi ειτε hdmi (transcoder). Φυσικα και το κοστος ξεφευγει, και το αποτελεσμα ειναι αμφιβολου ποιοτητος.

Οπως ειπε ο φιλος vkostas, η τηλεοραση της 99% θα εχει VGA εισοδο...συνηθως μαλιστα την ονομαζουν PC input. Συχνα βεβαια η εισοδος αυτη εχει περιορισμους και δε μπορει να δεχτει πανω απο 1024χ768 πχ...αλλα αυτο δε θα ειναι προβλημα μαλλον στην περιπτωση της φιλης σου....

Οποτε ας συνδεσει με vga+RCA

Δημοσ.

Ναι σε αυτό έχεις δίκιο έχει χαμηλότερης ποιότητας σήμα αλλά από το να κάθεσαι να παιδεύεσαι η ποιο απλή λύση αλλιώς καλώδιο vga (15 pin) από το ν φορητό στην tv και έξτρα καλώδιο για τον ήχο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...