Προς το περιεχόμενο

Νέα iMacs 21,5 & 27'

hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Με αυτά και με τα άλλα έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο iMac με την 21,5'' οθόνη είναι μια χαρά επιλογή :shifty:

Ο οποιος 21" εχει και αυτος με την σειρα του μικροτερο dot pitch(0.248mm)-μεγεθος γραμματων απο τον iMac 24", αλλα τουλαχιστον δεν ειναι τοσο μικροτερο οσο του iMac 27", χωρια οτι δεν ειναι τοσο μεγαλη η οθονη, οποτε δεν δυσκολευεσαι τοσο να την ελεγχεις-εποπτευεις απο κοντα.

Το σιγουρο ειναι οτι τον iMac 21" θα πρεπει να τον δουλευεις πιο κοντα απο τον προηγουμενης γενιας iMac 20" και 24", αλλα μακρυτερα απο οτι τον iMac 27".

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

προσαρμόζεται το μάτι αργά ή γρήγορα, στην ίδια απόσταση πάνω κάτω θα δουλεύει στην τελική :P

Δημοσ.

Παιδιά, πήγα στο Mac Line εδώ στις Βρυξέλλες σήμερα και είδα και τα 2 τα μηχανάκια...

Όσον αφορα το μέγεθος των γραμμάτων, μια χαρά τα είδα, μικρά δεν ήταν σε καμμια περίπτωση και δεν κουράζανε καθόλου

Ούτε στο 21 ούτε στο 27.

Ίσως το 27 να είναι ΠΟΛΥ μεγάλο και σίγουρα θα κουράζει στο σβέρκο να κοιτάς δεξιά αριστερά. Έτσι για να υπερβάλω λίγο, νομίζω πως θα είναι σαν να βλέπεις ταινία στο σινεμά από την πρώτη γραμμή ;)

Δυστυχώς το magic mouse δεν το είχαν για να το δοκιμάσω.

Από ετοιμοπαράδοτα μηχανήματα είχαν το 21.5, όχι το 27".

Ενημερώτικά, το παλιο 24 με 3.06, 4 ράμια και 1 τέρα δίσκο το έχουν ρίξει στα 1450ε (από 2200) μέχρι εξαντλήσεως...

Κάτι που δεν είναι δα και τρελή πτώση τιμής, αν σκεφτεις ότι με 50ε παραπάνω παίρνεις το ίδιο μηχάνημα σε 27" με καλύτερη οθόνη.

Όλα είναι ίδια εκτός από την κάρτα γραφικών

GT120 (24) vs 4670 (27)

Αυτιά από μένα

Δημοσ.
Όσον αφορα το μέγεθος των γραμμάτων, μια χαρά τα είδα, μικρά δεν ήταν σε καμμια περίπτωση και δεν κουράζανε καθόλου

Ε, καλα κοιταζοντας και ενα φορητο 13,3 ολα καλα φαινονται, μετα απο λιγη δουλεια παραπονιεσαι

Δημοσ.

επειδη εχω χασει την μπαλα.

θελω να αγορασω εναν imac 27'' i5

1.Τι επιλογες εχω αν θελω να τον παρω τωρα?

αποτι βλεπω τα ελληνικα stores αν και τελικα εχουν πολυ καλες τιμες δεν εχουν stock.

2.Aξιζουν τα +300 ευρω περιπου για καλυτερη καρτα γραφικων και i5 αντι για intel core 2 στα 3,06 ?

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.
Ε, καλα κοιταζοντας και ενα φορητο 13,3 ολα καλα φαινονται, μετα απο λιγη δουλεια παραπονιεσαι

Σε 13.3 δουλεύω, γράφω κώδικα, και προσωπικά δεν κουράζομαι...

Δημοσ.
Γνωρίζει κανείς εαν η ATI 4670 των νεων iMac έχει διαφορά από την 9600M GT που υπάρχει στα Macbook pro;

Ποιά είναι καλύτερη;

Ευκολο: 4670 :devil:

• Super Moderators
Δημοσ.

αν ήταν κανονική 9600 θα ήταν χειρότερη η 4670, αλλά η πετσοκομμένη Mobile version δεν είναι το ίδιο :-(

Δημοσ.
προσαρμόζεται το μάτι αργά ή γρήγορα, στην ίδια απόσταση πάνω κάτω θα δουλεύει στην τελική :P

Απλα με 0.235mm dot pitch σε 27" οθονη μπορει καποιοι να ζοριστουν.

Εδω με 0.270mm dot pitch σε 20" οθονη ζοριζονται καποιοι..

..

Ίσως το 27 να είναι ΠΟΛΥ μεγάλο και σίγουρα θα κουράζει στο σβέρκο να κοιτάς δεξιά αριστερά. Έτσι για να υπερβάλω λίγο, νομίζω πως θα είναι σαν να βλέπεις ταινία στο σινεμά από την πρώτη γραμμή ;)

Αυτο ακριβως μπορει να ειναι το προβλημα για μερικους.

• Super Moderators
Δημοσ.

ζορίζονται στην αρχή, μετά από λίγο το συνηθίζουν...εκτός βέβαια αν δεν το θέλουν...

Δημοσ.

Γιατί να μην κάτσουν πιο πίσω δεν μου εξήγησε κανείς...

Τι να έχεις μια 20άρα από κοντά, τι μια 27άρα από μακριά (και με μεγάλα γράμματα).

Δημοσ.

παιδια για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα να κανω μια ερωτηση,

ενας θειος πολ.μηχανικος θελει να παρει ενα imac 21,5 αλλα δεν εχει δουλεψει ποτε εκτος windows.

αξιζει γενικα η μεταφορα;

επισης οι εφαρμογες που δουλευει κατα κυριο λογο ειναι autocad-office

το 2ο ξερω υπαρχει σιγουρα για μακ, το 1ο ομως;

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα έκδοση autocad για mac αν και ακούγεται ότι θα βγεί μία σύντομα (αυτό βέβαια ακούγεται εδώ και κανα 2 χρόνια). Άν επιλέξει να πάρει mac και να δουλεύει autocad πρέπει να προχωρήσει σε εγκατάσταση windows με bootcamp ή να χρησιμοποιεί άλλα εναλλακτικά προγράμματα όπως το Vectorworks το οποίο λέγεται ότι είναι καλό.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία απο την χρήση αυτού του προγράμματος άλλα αν είναι να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ας ενημερωθεί απο άλλους συναδέρφους του για εναλλακτικά προγράμματα.

Δημοσ.

Πολύ απλά: η αγορά Mac για πολ. μηχανικούς, αρχιτέκτονες κτλ που χρησιμοποιούν AutoCAD δεν είναι καλή λύση. Δεν έχει νόημα να έχεις Mac και να δουλεύεις στα Windows.

Όταν και άμα βγει έκδοση AutoCAD για Mac, το ξανασυζητάμε. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...