Προς το περιεχόμενο

Νέα iMacs 21,5 & 27'

hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

από τιμές καλά τα πήγανε κατ'εμέ... βάλτε και ότι το amazon στέλνει πλέον Ελλάδα...

(να γράψω τίποτα κακό;;; γιατί δεν βλέπω τον billdanos και τον paredwse... )

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εγώ πάλι έχω αρχίσει να χάνω την επαφή με την τσέπη μου με τις αγορές που προγραμματίζω.

Μάλλον πάω προς το iMac 21.5 με την ατι 4670..... 1499 $ το θέμα είναι τώρα από που θα το πάρω για να αποφύγω τα κερατιάτικα. Μάλλον από Νέα Υόρκη αλλά αυτό σημαίνει αρχε΄ς του 2010....

Περιμένω να βγει το magic mouse στο amazon για να το χτυπήσω άμεσα.

Αν ειναι να μην παρεις το entry level 21" και δωσεις παραπανω για το ακριβο 21", δωσε κατι ακομα παραπανω για το 27"!!

Εγω δυο μειονεκτηματα βλεπω στους iMac:

α)ειναι η οθονη 16:9 και οχι 16:10 (μικρο το κακο)

β)εχουν πολυ μικρο dot pitch-μεγεθος κουκιδας (λογω πολυ μεγαλης αναλυσης για το μεγεθος της οθονης). Τα γραμματα, ειδικα στον 27αρι, θα φαινονται αρκετα μικρα.

Σκεφτειτε οτι ο 27αρις εχει το ιδιο μικρα γραμματα με ενα macbook pro. Σκεφτειτε απο ποσο κοντα δουλευετε τον macbook pro για να βλεπετε ανετα τα γραμματα.

Τωρα αναλογειστειτε να δουλευετε το ιδιο κοντα σε μια τεραστια 27αρα οθονη!!

Δημοσ.

Ε, και γιατί να μην τα μεγαλώσεις τα γράμματα; Άσε που προβλέπω πως η Apple θα έχει ήδη φροντίσει γι' αυτό, αλλά ακόμα και αν δεν το έχει κάνει, πού είναι το πρόβλημα;

Δημοσ.
Ε, και γιατί να μην τα μεγαλώσεις τα γράμματα; Άσε που προβλέπω πως η Apple θα έχει ήδη φροντίσει γι' αυτό, αλλά ακόμα και αν δεν το έχει κάνει, πού είναι το πρόβλημα;

Δεν διατηρειται η ιδια συνοχη στην εμφανιση οταν μεγαλωνεις τα γραμματα..

Δημοσ.
Αν ειναι να μην παρεις το entry level 21" και δωσεις παραπανω για το ακριβο 21", δωσε κατι ακομα παραπανω για το 27"!!

Τον βασικό 21άρη δεν πρόκειται να τον πάρω με τίποτε λόγω κάρτας γραφικών.... Τώρα θα μου πείς δικαιολογεί η 4670 κι τα 500 gb HD ta 200 $; Πιστέυω ότι για τα μέτρα της appole ναι τα δικαιολογεί. Η 9400 θα είναι υπερβολικά λίγη για τόσο μεγάλη οθόνη. Την 4670 την έχω ήδη σε σταθερό και τη θεωρώ αξιόλογη κάρτα για την κατηγορία της. Σίγουρα όμως και αυτή θα τα βρίσκει σκούρα σε κάνα σοβαρό παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι η ανάλυση της οθόνης είναι πολύ μεγάλη.

Από εδώ και πέρα η μόνο διαφορά του 27άρη από την 21άρη είναι η οθόνη και τίποτε άλλο. Αξίζει τη χρηματική διαφορά η οθόνη? Η απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι εξαρτάται από τη χρήση.

Στην περίπτωσή μου προορίζεται για χρήση στο γραφείο μου και η μόνη απαίτησή μου σε ότι αφορά το μέγεθος της οθόνης είναι να μπορώ να ανοίγω δίπλα δίπλα δύο διαφορετικά έγγραφα. Οι 21.5 " το επιτρέπουν αυτό με άνεση.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα για μένα (δε θέλω γέλια).... Θέλω τον υπολογιστή ακριβώς στη μέση του γραφείου μπροστά μου. Έτσι με βολεύει να γράφω έχοντας αριστερά και δεξιά ανοικτά βιβλία και έγγραφα. Αν λοιπόν βάλω τον 27άρη ακυρώνω τη θέαση προς την δεξιά καρέκλα και προς τον καναμπέ πίσω δεξιά... πράγμα που σημαίνει ότι όταν έχω πελάτες, θα πρέπει να λικνίζομαι σαν το εκκρεμές του Φουκώ (δεν κάνα πλάκα .. το μέτρησα ήδη).

Εγω δυο μειονεκτηματα βλεπω στους iMac:

α)ειναι η οθονη 16:9 και οχι 16:10 (μικρο το κακο)

β)εχουν πολυ μικρο dot pitch-μεγεθος κουκιδας (λογω πολυ μεγαλης αναλυσης για το μεγεθος της οθονης). Τα γραμματα, ειδικα στον 27αρι, θα φαινονται αρκετα μικρα.

Σκεφτειτε οτι ο 27αρις εχει το ιδιο μικρα γραμματα με ενα macbook pro. Σκεφτειτε απο ποσο κοντα δουλευετε τον macbook pro για να βλεπετε ανετα τα γραμματα.

Τωρα αναλογειστειτε να δουλευετε το ιδιο κοντα σε μια τεραστια 27αρα οθονη!!

συμφωνώ με την επισήμανση διαφωνώ όμως με το συμπέρασμα. Τα γράμματα ναι μεν θα είναι μικρά ... αλλά σε σχέση πάντα με το μέγεθος της οθόνης. Όσοι μπορούν να δουλεύουν σε ένα macbook 13άρη σε απόσταση μισού μέτρου (έτσι δουλεύω τώρα με την mStand και εξωτερικό apple keyboard) δε θα έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:57 ----------

Παρένθεση

Οι τίμές στο ebay για to magic mouse είναι εντελώς κερδοσκοπικές... μάλλον θέλουν να πιασουν μαμακες τα funboys.

http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&_nkw=apple+magic+mouse&_sacat=See-All-Categories

στο amazon ... σσσσσ ... ακόμα κοιμούνται .... σσσ... μην τους ξυπνήσετε......

Δημοσ.

Από εδώ και πέρα η μόνο διαφορά του 27άρη από την 21άρη είναι η οθόνη και τίποτε άλλο. Αξίζει τη χρηματική διαφορά η οθόνη? Η απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι εξαρτάται από τη χρήση.

Εχε υποψην σου οτι ο 27αρις εχει κ input για να συνδεεις πχ τον φορητο σου, ενα pc ή μια παιχνιδομηχανη.

Ειναι και αυτο ενα συν.

Αλλα συμφωνω πως για απλη χρηση γραφειου οπως τον θελεις ο 27αρις ειναι μαλλον too much και ουσιαστικα δεν προσφερει κατι παραπανω.(μην σου πως οτι δημιουργει προβληματα λογω χωρου κλπ)

συμφωνώ με την επισήμανση διαφωνώ όμως με το συμπέρασμα. Τα γράμματα ναι μεν θα είναι μικρά ... αλλά σε σχέση πάντα με το μέγεθος της οθόνης. Όσοι μπορούν να δουλεύουν σε ένα macbook 13άρη σε απόσταση μισού μέτρου (έτσι δουλεύω τώρα με την mStand και εξωτερικό apple keyboard) δε θα έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα.

Μα σε φορητο δεν ειναι προβλημα να δουλευεις απο κοντα,πχ στο μισο μετρο. (αλλωστε πως θα εφθανες το πληκτρολογιο?)

Το θεμα ειναι οτι στους σταθερους συνηθως δουλευουμε απο μεγαλυτερη αποσταση για μεγαλυτερη ανεση-ευελιξια.

Να δουλευεις απο μισο μετρο σε 27αρα οθονη ειναι καπως.Θα ξεσκιστει ο αυχενας σου να πηγαινει δεξια αριστερα για να βλεπεις ολη την οθονη!

Ουσιαστικα το προβλημα δεν ειναι οτι ειναι μικρα τα γραμματα και δεν θα μπορεις να τα δεις ευκολα.

Τα γραμματα θα ειναι περιπου σαν ενος φορητου, που ξερουμε οτι μπορουμε να τα δουμε ανετα οταν ειμαστε κοντα.

Θα πρεπει λοιπον να ειμαστε αρκετα κοντα και αυτο ειναι προβλημα σε μια τοσο μεγαλη οθονη.

Δημοσ.

Ναι το ξέχασα το input αλλά μάλλον γιατί μου είναι εντελώς αδιάφορο.

Στην 20άρα μου οθόνη δουλεύω στην ίδια ακριβώς απόσταση κανονικά. \

Η δουλειά μου είναι κυρίως σε έγγραφα και σπάνια το παράθυρο στο οποίο δουλεύω καλύπτει όλη την επιφάνεια εργασίας.

Το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεσαι συμφωνώ ότι θα είναι αρκετά έντονο στην 27άρα.. αλλά όχι και τόσο σημαντικό στην 21άρα. Το μόνο που με απασχολεί είναι να μπορώ να έχω ανοικτά δύο έγγραφα δίπλα δίπλα με μεγάνθυση που θα μου επιτρέπει άνετη επεξεργασία. Για αυτή τη δουλειά πιστεύω ότι ο 21αρης με καλύπτει απόλυτα, ενώ ο 27άρης είναι υπερβολικά μεγάλος.. Άσε που έχουμε και το αστείο πρόβλημα της θέας!.

Δημοσ.

Το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεσαι συμφωνώ ότι θα είναι αρκετά έντονο στην 27άρα.. αλλά όχι και τόσο σημαντικό στην 21άρα.

Ακριβως!

Μαλιστα ο 21" δεν εχει τοσο μικρο dot pitch/μεγεθος κουκιδας.

Εχει μεγαλυτερο απο του 27" . Δηλαδη τα γραμματα στον 21" θα φαινονται μεγαλυτερα απο τον 27" .

Απο την 20" οθονη που εχεις τωρα, , ο 21" θα εχει πιο μικρα γραμματα και ο 27" ακομα μικροτερα.

Δημοσ.
Εχε υποψην σου οτι ο 27αρις εχει κ input για να συνδεεις πχ τον φορητο σου, ενα pc ή μια παιχνιδομηχανη.

Ειναι και αυτο ενα συν.

Αυτό για το pc είναι σίγουρο? τι είδους input έχει?

Δημοσ.

τον 27' τον σκέφτομαι πολύ σοβαρά κυρίως λόγο του i7 πυρήνα αλλά με προβληματίζει το μέγεθος της οθόνης, μήπως είναι too much?

Δημοσ.

κόλλημα το 27αρι! το μόνο μειονέκτημα που βλέπω είναι αφού δουλεύει άψογα ο macbook pro που έχω μετά από 2.5 χρόνια γιατί να πάρω άλλο? αν και μου τρέχουν τα σάλια όταν το βλέπω...

Δημοσ.

Εχει τεραστια διαφορα με τον να σκασουν και τα μηχανηματα. Πριν απο δυο εβδομαδες η systemgraph δεν ειχε mbp 13.3". Σε κανα μηνα λοιπον, μπορει και παραπανω θα σκασουν μυτη μερικα κομματια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...