Προς το περιεχόμενο

Νέα iMacs 21,5 & 27'

hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
To mini DisplayPort έγινε standard (VESA). Αν δείτε και οι καινούριες ΑΤΙ έχουν mDP

Να θυμήσω ότι το iMac G3 ήταν ο πρώτος υπολογιστής με Firewire και USB κάτι που σήμερα έχουν όλοι οι υπολογιστές. Ίσως και τότε να είχε κατηγορηθεί για elitiσμό :)

Θεωρώ ότι η λογική της Apple δεν ήταν να κάνει κάτι proprietary και να αποκοπεί από τον κόσμο των PC μιας και το mdp είναι VESA πλέον, αλλά να υλοποιήσει ένα bidirectional σύστημα μετάδοσης της εικόνας σε όσο γίνεται πιο μικρό footprint και με απλοική σχεδίαση.

Υπαρχει και το micro hdmi αν θελουμε μικρο footprint! (ή και το hdmi type c connector)

Η λογικη δεν ειναι κακη, αρκει ομως να προσφερεις ταυτοχρονα και τα υπαρχουσα διαδεμενα interface ,πχ dvi ή hdmi.

τοτε δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα. Πχ ετσι γινεται και με τις καρτες γραφικων που λες ή οθονες που εχουν displayport: προσφερουν και τις κλασσικες συνδεσεις.

Αντιθετα, ειναι πολυ καλη λογικη να προσφερεις μονο ενα καινουριο προτυπο , το οποιο μαλιστα δεν ειναι συμβατο με τα προηγουμενα.

Και τα μειονεκτηματα του τα βιωνουν οι χρηστες αυτων των λαπτοπ:

δυσευρετοι και ακριβοι ανταπτορες , μη μεταφορα ηχου, δυσκολια συνδεσης με αλλα monitor κλπ..

Ή θα μπορουσαν να συνδεσουν στην οθονη του iMac 27" το ps3 για να παιξουν κανα παιχνιδι.

Με ενα απλο micro hdmi ή hdmi θα ειχε λυθει το προβλημα και ας εβαζε και διπλα και ενα minidisplayport.

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
To mini DisplayPort έγινε standard (VESA). Αν δείτε και οι καινούριες ΑΤΙ έχουν mDP

μόνο η 5970 και η ειδική έκδοση της 5870 για 6 οθόνες...

οι "κανονικές"/φτηνές έχουν κανονικό displayport

Δημοσ.

Αν μπορεί κάποιος να μου πει στο περίπου τι περιμένω από θόρυβο, θα ήμουν υπόχρεος. Αν έχει δοκιμάσει και κανείς τον i5 ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

σε νορμάλ φάσεις δεν ακούγεται τπτ τώρα αν αρχίσουν τα απαιτητικά λογικό να ανάψουν τα ανεμιστήρια και θα τα ακούσεις αλλά όχι τπτ ιδιαίτερο.

Δημοσ.

Και κάτι άλλο. Η μέγιστη απόσταση που μπορεί να βρεθεί το μάτι μου από την οθόνη του υπολογιστή είναι 90 με 95 cm. H 27αρα είναι υπερβολή ή συνηθίζεται; Την ήθελα πιο πολύ για το video in (πάει αυτό), αλλά θέλω τον i5 και την 4850.

Δημοσ.
Υπαρχει και το micro hdmi αν θελουμε μικρο footprint! (ή και το hdmi type c connector)

Η λογικη δεν ειναι κακη, αρκει ομως να προσφερεις ταυτοχρονα και τα υπαρχουσα διαδεμενα interface ,πχ dvi ή hdmi.

τοτε δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα. Πχ ετσι γινεται και με τις καρτες γραφικων που λες ή οθονες που εχουν displayport: προσφερουν και τις κλασσικες συνδεσεις.

Μαζί σου σε αυτό αλλά από την άλλη θα μπορούσες να την κατακρίνεις επίσης και γιατί δεν έβαλε ένα κανονικό SPDIF και το περνάει μέσα από το coaxial των ακουστικών ή γιατί δεν έχει αριθμητικό πληκτρολόγιο το νέο πληκτρολόγιο με το οποίο έρχεται ο iMac και για χίλιαδυο άλλα.

Δεν ξέρω όμως αν είναι αυτή η λογική ενός iMac. Νομίζω ότι ο μινιμαλισμός του όλα σε ένα και τα βασικά για όλες τις δουλειές του ταιριάζει περισσότερο.

μόνο η 5970 και η ειδική έκδοση της 5870 για 6 οθόνες...

Δεν είπα ότι το έχουν όλες. Ήθελα να τονίσω το ότι έγινε Vesa και ξέφυγε από τα Apple μηχανήματα.

Δημοσ.
Μαζί σου σε αυτό αλλά από την άλλη θα μπορούσες να την κατακρίνεις επίσης και γιατί δεν έβαλε ένα κανονικό SPDIF και το περνάει μέσα από το coaxial των ακουστικών

Ναι αλλα το spdif που εβαλε δεν θελει πανακριβους μετατροπεις που κανουν μιση δουλεια , οτι δηλαδη εκανε με το minidisplayport.

Με λιγα λογια , με το spdif που εχει μπορεις να συνδεθεις πανευκολα με οποιοδηποτε ενισχυτη , αρκει να αγορασεις ενα μετατροπεα των 2 ευρω.

Αντιθετα ομως, στον video in του iMac που ειναι displayport, δεν μπορεις να συνδεσεις ενα ps3, ενα xbox360, ενα blueray player κλπ. Ειναι για ελαχιστα μηχανηματα.

Για αυτο θα μπορουσε καλλιστα να ειχε προσφερει micro hdmi ή hdmi type c. (αφου μας ενδιαφερει και το μικρο μεγεθος)

Bottomline:

οι χρηστες τελικως πληρωνουν ακριβους δυσευρετους μετατροπεις που κανουν μιση δουλεια και φυσικα δεν μπορουν να συνδθουν με ολες τις συσκευες.

Δημοσ.

Ερώτηση άσχετου (εμένα). To micro hdmi είναι bidirectional? Δηλαδή χρησιμοποιήται και σαν είσοδος αλλά και σαν έξοδος σήματος?

Αν ναι τότε πράγματι θα μπορούσαν να βάλουν ένα τέτοιο εκτός και αν το mdp έχει και άλλα χαρακτηριστικά που απλά δεν ξέρουμε,

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν είπα ότι το έχουν όλες. Ήθελα να τονίσω το ότι έγινε Vesa και ξέφυγε από τα Apple μηχανήματα.

είπες ένα "οι καινούριες ΑΤΙ" που βάζει όλες τις 5xxx μέσα :P

Δημοσ.
Ερώτηση άσχετου (εμένα). To micro hdmi είναι bidirectional? Δηλαδή χρησιμοποιήται και σαν είσοδος αλλά και σαν έξοδος σήματος?

Αν ναι τότε πράγματι θα μπορούσαν να βάλουν ένα τέτοιο εκτός και αν το mdp έχει και άλλα χαρακτηριστικά που απλά δεν ξέρουμε,

Ναι..

Αλλα δεν συνθιζεται, γιατι οταν χρησιμοποιειται σαν εισοδο δεν υπαρχει συνηθως προβλημα χωρου, οποτε και μπαινει κανονικο connector για μεγαλυτερη συμβατοτητα.

Δημοσ.

Διάβασα σε ένα ποστ εδώ ότι τα πρώτα 27αρια imac για παράδοση θα είναι το λιγότερο μέσα Δεκεμβρίου...τουλάχιστον τα 21,5'' είναι διαθέσημα; ή και αυτά τα κάνω τώρα παραγγελεία και έρχοντε με τον καινούργιο χρόνο; ξέρει κανείς;:-(

Δημοσ.

Παιδια, σκεφτομαι να παρω ενα iMac 21.5' και το μονο πραγμα για το οποιο ανησυχω ειναι για ολα τα αρχεια (docs,videos,pics) που εχω αυτη την στιγμη στο pc μου. Δηλαδη για το αν θα μπορω να τα δω στο iMac. Tι μετατροπη χρειαζονται κτλ. :-(

Δημοσ.

Καμία μετατροπή. Όλα παίζουν κανονικά. Υπάρχει office και open office και για mac για τα έγγραφα σου. Για τις φωτό και τα βίντεο δεν το συζητάμε καν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...