Προς το περιεχόμενο

vpn behind fritz! 7140 router

chrinsomniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Για να συνδεθεί κάποιος μέσω vpn με κάποιον υπολογιστή που βρίσκεται πίσω από κάποιο router εξαρτάται από τις δυνατότητες του router; Έχω ήδη καταφέρει να κάνω "port forwarding" για να έχω remote desktop, με επιτυχία. Δεν βλέπω όμως επιλογή για vpn. Μήπως κάποιος φίλος και γνώστης έχει καμμιά ιδέα; Μιλώ για το fritz 7140.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

στην περιπτωση σου θα γινει μεσω software μονο εκτος αν αλλαξεις ρουτερ.δοκιμασε με το openvpn.

εγω τουλαχιστον ετσι το εχω και εχω και το ιδιο ρουτερ με σενα

Δημοσ.
στην περιπτωση σου θα γινει μεσω software μονο εκτος αν αλλαξεις ρουτερ.δοκιμασε με το openvpn.

εγω τουλαχιστον ετσι το εχω και εχω και το ιδιο ρουτερ με σενα

same here με το ίδιο ρούτερ. Δεν έχω ιδέα από ρυθμίσεις όμως γιατί κατέβασα το ήδη προ-ρυθμισμένο openvpn από το ΑΠΘ (εκεί μαπίνω μόνο)

Δημοσ.

Ενθαρρυντικό! Ευχαριστώ! Μέχρι να εγκαταστήσω το openvpn - και βλέπω οτι θα μου πάρει πολύ χρόνο - θα μπορούσε στο μεταξύ ο astrea966 να μου παραθέσει τις ρυθμίσεις port fordward του router του;

Δημοσ.
Ενθαρρυντικό! Ευχαριστώ! Μέχρι να εγκαταστήσω το openvpn - και βλέπω οτι θα μου πάρει πολύ χρόνο - θα μπορούσε στο μεταξύ ο astrea966 να μου παραθέσει τις ρυθμίσεις port fordward του router του;

δεν χρειαζεσαι καποια συγκεκριμενη ρυθμιση.μια πορτα ανοιγεις οποια εσυ ορισεις στο config του vpn και εισαι ετοιμος.

οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε

Δημοσ.

Προσπαθώ να ακολουθήσω τις οδηγίες HOWTO του openvpn (στο τέλος έχει και δύο πρότυπα config files), για να φτειάξω ένα "πρωτόγονο" vpn δίκτυο με ενα pc σαν server (behind router) και ένα δεύτερο σαν client, αλλά έχω κολλήσει. Δεν βλέπω να δημιουργείται κανένα αρχείο server.key, server.crt, ca.crt κλπ.

Και γιατι να μη κανει με το vpn που εχουν τα windoze (επιλογη συνδεση στο χωρο εργασιας)
Αρκεί να αλλάξω router, όπως λέει και ο astrea966...
Δημοσ.

Δε χρειαζεσαι κανενα ιδιαιτερο router για vpn.

Oλοι παιζουν αν κανεις το σωστο port forwarding

Απλα το vpn των windoze ειναι το πιο ευκολο και υπαρχει παντου.

Αν σου περισευουν φραγκα παρε ενα router με vpn (zyxel-661 πχ)

Αν σου περισευει χρονος κατεβασε το ipcop (firewall, vpn, proxy)

Aν σου περισευει χρονος και χρημα παρε ενα wrt54gtl και περασε του white russian

Mε το να ρωτας τον καθε μαλακα (ο υπογραφων δεν εξαιρειται) πιο πολυ θα μπερδευτεις παρα θα μαθεις..

Δημοσ.

Συνάνθρωποι, δεν σας κούρασα με συνεχείς διαδοχικές ερωτήσεις πριν φθάσω σε κάποιο προχωρημένο στάδιο.

Είχα πιστέψει (βλακωδώς) οτι ο χαρακτηρισμός "not supporting vpn" για το router μου είχε να κάνει με το windows vpn.

Φαίνεται, πάντως, ότι χρειαζόμουν κάθε σας σχόλιο. Ευχαριστώ τον eski για τα "ωραία" του λόγια - το χρειαζόμουν αυτό το κυριακάτικο σκαμπίλι για να ξυπνήσω. Λοιπόν, στο μελλοντικό επισκέπτη του παρόντος θέματος με παρόμοιο πρόβλημα θα πρότεινα αυτόν τον οδηγό: XP vpn server setup. Σε μένα αποδείχθηκε αλάνθαστος (μου τα 'δωσε "στο πιάτο").

Επιτέλους έκανα ping, είδα και αντάλλαξα αρχεία. Για να είμαι όμως ειλικρινής, δεν είδα εικονίδιο του remote pc στο "my network places" κάτω από την ομάδα εργασίας. Σημασία όμως έχει ότι, όποιον κατάλογο καθιστούσα shared, αυτός εμφανιζόταν στο άλλο pc και αυτό αρκεί.

Επειδή τέσσερες μέρες ήταν αρκετές, δεν νομίζω να ασχοληθώ προς το παρόν με openvpn, ipcop κλπ. Πάντως σας ευχαριστώ και στο επανιδείν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...