Προς το περιεχόμενο

Λάτρεις της σούπας


Andreas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μιας και μιλάμε για σούπες, κάτι που κράζω τρελά είναι οτι αρκετά κινέζικα εδώ στο 'Αθενς γράφουν μέν στο μενού "Σούπα με πτερύγιο καρχαρία", αλλά δίπλα έχει αστεράκι και λέει από κάτω "*Το πιάτο αυτό δε σερβίρεται γιατί ο καρχαρίας είναι προστατευόμενο είδος" .

Δημοσ.

κοιτα κανονικα ειναι stew και οχι σουπα οκ. αλλα υπαρχουν σουπες που τα εχουν μεσα. και τα παπουτσα

 

---------- Post added at 19:48 ----------

 

α και σουπες με αυγο εχει μερικες. σαν την ιταλικη stracciatella και την κλασικη κινεζικη eggdrop soup

  • Super Moderators
Δημοσ.

Καμιά καλή και εύκολη συνταγή για κρεμμυδόσουπα υπάρχει;

 

(Αν έχει ποσταριστεί ήδη -επί τροχάδην δεν εντόπισα κάτι- παρακαλώ βοηθείστε να ξεστραβωθώ).

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν κατά λάθος ρίξατε περισσότερο λάδι ή αν σας φαίνεται ότι η σούπα είναι πολύ λιπαρή, ρίξτε 2-3 παγάκια στην κατσαρόλα. Το λίπος θα παγώσει και θα κολλήσει επάνω τους. Έτσι θα μπορείτε να το αφαιρέσετε εύκολα, βγάζοντας τα παγάκια από την κατσαρόλα.

 

.::σούπα ρούλζ::.

Δημοσ.

κρεμμυδοσουπα les halles

 

2527795821_424bcf04a0.jpg?v=0

168g βουτυρο

8 μεγαλα κρεμμυδια λεπτοκομενα

56ml port

56ml βαλσαμικο ξυδι

2.2 λιτρα σκουρο ζωμο κοτας (οχι κυβους, η συγκεκριμενη σουπα ειναι ενας λογος να κανεις δικο σου ζωμο)

112g χοντροκομμενο bacon σε κυβους

1 bouquet garni (1 μαιντανος 2 θυμαρι 1 δαφνη δεμενα μεταξυ τους)

αλατι πιπερι

16 croutons απο μπαγκετα

340g τριμμενο gruyere

 

 

σε μια μεγαλη κατσαρολα σε μεσαία φωτια λιωνεις το βουτυρο μεχρι να αρχισει να γινεται λιγο καφε, ριχνεις τα κρεμμυδια και τα μαγιρευεις μεχρι να γινουν μαλακα και καφε (20 λεπτα). Η κρεμμυδοσουπα ειναι κυριως...για το κρεμμυδι αρα το χρωμα θες να ειναι σκουρο και να ειναι γλυκα (δοκιμασε τα και θα δεις)

ανεβαζεις θερμοκρασια και ριχνεις το ξυδι και το πορτο και τριβεις απο τον πατο της κατσαρολας οτι καφε εχει κολλησει. Ριχνεις ζωμο, bacon και το bouquet garni, και περιμενεις να παρει βραση.

χαμηλωνεις την φωτια, αλατι πιπερι και μαγιρευεις για 45-60 λεπτα βγαζοντας τον αφρο με μια κουταλα. βγαζεις το bouquet garni.

 

τωρα εχεις 2 επιλογες. αν εχεις πυριμαχα μπολακια, βαζεις κρουτον απο πανω, και τυρι και τα βαζεις σε εναν παρα πολυ ζεστο φουρνο να λιωσει το τυρι. θες να ειναι σαν λιωμενη λαβα. αρκετο τυρι ωστε οι ακρες του μπολ να εχουν γινει τραγανες.

 

αν δεν εχεις, βαζεις ψωμι με τυρι στο grill να λιωσει, και το βαζεις πανω στην σουπα.

 

αν εισαι πιο μερακλης και εχεις καμινετο, λιωνεις το τυρι με την φλογα (και εχεις και πιο σκουρο χρωμα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...