freedubus Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Καμιά συνταγή με σκόρδο και λουκάνικο ή αβγό και λάχανο παίζει;;
Lucifer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Λούσι δεν το βρίσκω =(Υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να είναι αλλά είναι τρομαχτικό γιατί είναι 10 υπερντοσιέ στη σειρά, με φυλλάδια, κι άλλα φυλλάδια και σημειώσεις και γενικά.. Μη με βάλεις να τα ψάξω... ='( Θα προσπαθήσω να τη θυμηθώ όμως: μανιτάρια (duh) βούτυρο κανονικό-όχι βιταμ κλπ κρέμα γάλακτος αλεύρι αλατοπίπερο. Τα μανιτάρια σίγουρα τα σωτάρεις να φύγουν τα ζουμιά. Το βούτυρο σίγουρα είναι εξαιρετικά πολύ, αυτό έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου. Η κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα είναι κατά προσέγγιση. Τέλος πρέπει να προσέξεις όταν ρίξεις το αλεύρι να μη σβολιάσει. Αυτά θυμάμαι. Αυτοσχεδίασε, δε θα βγει κακή πάντως. Και μη βάλεις μπέικο, δε μπάει. ΜΗ ΤΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΑΒΔΑΣΔΑΓΔΑΣΓΔΑΣ Είναι για τσ'εκλεκτοί.
Garnele Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΧΑΙΝΕΙ. -Φαίνεται ότι ξεχάσατε το πλήκτρο Caps Lock ενεργοποιημένο -Όχι, επίτηδες το κανα.
Lucifer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Πάντως όντως δεν είναι αυτή, ήρθα να πω πως τη βρήκα την άλλη, χο.
Garnele Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μεταξύ μας, το ξέρω ότι δεν ήταν αυτή, τελευταία φορά που την έφαγα ήταν πριν 2,5 χρόνια, αν θυμόμουν τη συνταγή θα είχα πάρει και πτυχίο και από την άλλη "αν δεν την έβρισκες;".
gf030 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δεν γινεται να μην σου αρεσει καμια σουπα με βαση τα λαχανικα εκτος αν λες μονο την ελληνικη χορτοσουπα που εχει μεσα οτι λαχανικο υπαρχει στο σπιτι σε κυβακια. Σουπα (για την Ελλαδα) ειναι: ψαρι η κοτοπουλο η κρεατικο μαζι με νερο, καροτο, σελινο, κρεμυδι, λαδι (προεραιτικα) αλατι πιπερι, αυτα ειναι η βαση. Τωρα αν στο παραπανω προσθεσεις οτιδηποτε φρεσκο λαχανικο η χορταρικο υπαρχει στο σπιτι, εχεις μια κοτοπουλοψαροκρεατοσουπα() συν μια χορτοσουπα. Σκετη χορτοσουπα μονο οταν εχω μαζεψει αγρια μανιταρια σε συνδυασμο με καποια χορταρικα, αρωματικα κλπ...κολαση! Επισης στο σπιτι μου δεν παιζουν κυβακια, κονσερβες κλπ.
Toufas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 κυβακια ενοουσα τα λαχανικα κομμενα σε κυβους. το σελινο που βαζουν στην ελλαδα ειναι πικρο, με celery ειναι πιο καλες οι σουπες. και επισης το κρεας δεν αξιζει να μπει σε σουπα, τα κοκκαλα ειναι πιο καλα/φτηνα/αποδοτικα. ---------- Post added at 16:52 ---------- και lol που μου λες τον χαρακτηρισμο της σουπας
gf030 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 κυβακια ενοουσα τα λαχανικα κομμενα σε κυβους. Αν εννοεις τα τυπου μπαρμπα....θειος, δεν παιζουν, τρωω παντα φρεσκα και παντα εποχης. το σελινο που βαζουν στην ελλαδα ειναι πικρο, με celery ειναι πιο καλες οι σουπες. Το ξερω, αλλα αυτο μου αρεσει. και επισης το κρεας δεν αξιζει να μπει σε σουπα, τα κοκκαλα ειναι πιο καλα/φτηνα/αποδοτικα. Ενας καλος συνδυασμος ειναι οτι καλυτερο... πχ. ενα καλο κομματι μοσχαρι στηθος με μερικα κοκκαλα.., εχεις τη γευση, τρως και τσι τσι. και lol που μου λες τον χαρακτηρισμο της σουπας Αυτο γιατι;
Lucifer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Γιατί είναι ΣΟΥΠΑ πρώτον και γιατί είναι σεφ δεύτερον.
Toufas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 τα φρεσκα λεω σε κυβακια! αν εχεις ορεξη για αλλες σουπες εδω ειμαι να σου δωσω ιδεες παντως. οτι κρεας βρασει οσες ωρες θελουν τα κοκκαλα να βγαλουν την γευση τους θα ειναι σαν χαρτι απο γευση μετα.
gf030 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 τα φρεσκα λεω σε κυβακια!αν εχεις ορεξη για αλλες σουπες εδω ειμαι να σου δωσω ιδεες παντως. οτι κρεας βρασει οσες ωρες θελουν τα κοκκαλα να βγαλουν την γευση τους θα ειναι σαν χαρτι απο γευση μετα. Κι εγω μαγειρας, οχι σεφ Ερασιτεχνης πολλα χρονια, καλοφαγας και οχι απ' αυτους που ξερουν 10 συνταγες παπαγαλια, ε; Για αυτον που ξερει παντα υπαρχει λυση: Βραζει πρωτα τα κοκκαλα οσο χρειαστει και μετα προσθετει το κρεας και τα υπολοιπα
Toufas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Κι εγω μαγειρας, οχι σεφ Ερασιτεχνης πολλα χρονια, καλοφαγας και οχι απ' αυτους που ξερουν 10 συνταγες παπαγαλια, ε; Για αυτον που ξερει παντα υπαρχει λυση: Βραζει πρωτα τα κοκκαλα οσο χρειαστει και μετα προσθετει το κρεας και τα υπολοιπα ε πιο καλα σε αλλο σκευος αυτο ομως γιατι ο ζωμος σκετος που θα κανεις απο τα κοκκαλα εχει και αλλες χρισεις. και εγω ετσι ξεκινησα και μετα το κανα επαγγελμα παντως (εδω και 2μιση χρονια περιπου)
giorgos147 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Ψαρόσουπες, κοτό/Κρεατόσουπες. Πεθαίνω για τέτεοιες. Μπορώ να τελειώσω όλη τη κατσαρόλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.