freedubus Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δε μου αρέσουν οι σούπες γιατί τιγκάρει το στομάχι με υγρό και δε μπορώ να πιώ μετά ή ταυτόχρονα. Μια φορά είχα φάει τραχανά πίνοντας μπίρα. Και μόνο που το σκέφτομαι μου ξανασκάει ξινίλα. Μόνο πατσά και μαγειρίτσα, κι άμα είμαι βαριά άρρωστος καμιά κοτόσουπα ή με αβγό και σκόρδο.
ANHLIKOS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Αυτο είναι που λέμε εκλεπτυσμένη μαγειρική! Μ αρέσεις!
Garnele Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Μιας και λέμε για μανιταρόσουπες, garnele έχεις τη συνταγή της μανιταρόσουπας Νέας Κολωνίας; Nαι, θαρρώ, αλλά και να μην την έχω τη θυμάμαι μέσες άκρες. Με τη μετακόμιση έχασα το σύμπαν, πρέπει να κάνω ανασκαφή στους φακέλους και τα ντοσιέ. Θα στη δώσω από κοντά ή τη βιάζεσαι οπότε να ψάξω σήμερα/αύριο; Δεν ξαναπεινάτε στο μισάωρο; Τρώμε κι άλλη. Και μετά κι άλλη. Σαν την μπύρα ένα πράγμα σκέψου. Άσε που μπορείς να παίξεις μπάλα με πολλούς τρόπους, κάποτε μιλούσα με έναν πατρινό πάνκη ο οποίος έβαζε στις φακές λίγο τσίπουρο. Από τις καλύτερες σούπες που έφαγα έβερ ήταν μια καβουρόσουπα στη Γερμανία, περιέργως βελουτέ ενώ σιχαίνομαι τις βελουτέ. Αναστατωτική σούπα, ακόμη τη σκέφτομαι και ανατριχιάζω. Στα χαηλάητ (και προσπερνώντας τις ηδονές που αναφέρθηκαν: όσπρια, ψαρόσουπες, κοτόσουπες κλπ) επίσης συμπεριλαμβάνω τη μανιταρόσουπα που λέει ο λούσι κυρίως γιατί είμαι συναισθηματικά δεμένη μαζί της, καθώς και τον λεγόμενο ΛΑΠΑ *ρυζόσουπα λέω εγώ, ο οποίος είναι πολύ παρεξηγημένος, διότι αν δεν είναι χυλός και βάλεις μπόλικο λεμόνι και αλάτι είναι υπέροχος. Ο τραχανάς -με τριμμένη φέτα εντός- είναι παιδικό τραύμα, μαζί με το μελάτο αυγό σε κούπα και κομματάκια ψωμί και σε ντέρμπι για την πρωτιά του πιο σιχαμένου ζουμιού. Μπορώ τέλος να πω ότι οι σούπες γαμάνε μανούλες όταν καίνε, πραγματικά να καίνε, να κάνουν εγκαύματα στη γλώσσα και τον ουρανίσκο και μετά να μην μπορείς να μιλήσεις. Τώρα που το ξανασκέφτομαι πρέπει να βγάζω μιας μορφής μαζοχισμό με τις σούπες.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Σουπες και το καλοκαίρι!!! παρτε και τη συνταγη μου για μανιταρόσουπα! H απόλυτη μανιταρόσουπα!!! Τι θα χρειαστείτε: Σκόρδο (optional) και κρεμμύδι (επίσης optional) Αλεύρι 1 κουταλιά μεγάλη γάλα (1 κούπα) νερό (2 κούπες) αλάτι, πιπέρι και κύβο λαχανικών.. αααα και μανιτάρια (είναι απαραίτητα) κάπου ½ κιλό. φρέσκα!!! Αν βάλετε κονσέρβα καλύτερα παραγγείλτε καμια πίτσα πρίν αρχίσετε γιατί θα γίνει αηδία.. Λοιπόν, Φίλες μου καλές και αγαπημένες Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια, να ξέρετε ότι θα μαζέψουν αρκετά άρα μην τα κόβετε πολύ μικρά.. Σε μια κατσαρόλα βαλτε λίγο λάδι και αφήστε το να κάψει. Μετά βάλτε τα μανιτάρια και ανακατεύετε συνεχώς αυτά έχουν ένα ability να απορροφούν το λάδι.. Μη μασάτε όμως και συνεχίστε το ανακάτεμα γιατί κάποια στιγμή θα κάνουν την έκπληξη και θα βγάλουν τα υγρά τους (χωρίς προειδοποίηση). Νιώστε περήφανοι και αφήστε τα να ψηθούν 1-2’ ακόμα δείχνοντας τους ποιος είναι το αφεντικό. Αν αποφασίσετε να βάλετε σκόρδο και κρεμμύδι θα πρέπει να το κάνετε λίγα nanoseconds πριν τα μανιτάρια. Μπαίνουμε στην ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ φάση της σούπας (κλείστε κινητά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τραβήξει την προσοχή σας). Παίρνετε το αλεύρι και το ρίχνετε πάνω στα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό μέσα σε 10-15’’ θα ψιλοκολλήσει στον πάτο οπότε τότε με αστραπιαίες κινήσεις ρίχνετε και το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Σε 30’’ με 1’ θα αρχίσει να πήζει σαν κρέμα οπότε ρίξτε το νερό, αλάτι και πιπέρι και τον κύβο (αν θέλετε) ανακατέψτε λίγο και αφήστε τα να βράσουν (άφηστε ανοιχτό το καπάκι στην κατσαρόλα γιατί θα βράσει το γάλα και χυθεί). 10' αργότερα η σούπα είναι έτοιμη! - Εγώ είδα σπίτι να έχουμε κολιανδρο και είπα να βάλω .. Εδωσε μια περίεργη γευση. Που μου αρεσε πολύ - Είναι ωραία να τη φατε με κρουτόν που έχουν γεύση σκόρδου β'εβαα τα σπάει και χωρίς! =ρ - Οι ποσότητες είναι σίγουρα για 2 άτομα αρκεί να μην πεινάνε πολύ. Good Luck!!!!!!!!!
Lucifer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Nαι, θαρρώ, αλλά και να μην την έχω τη θυμάμαι μέσες άκρες. Με τη μετακόμιση έχασα το σύμπαν, πρέπει να κάνω ανασκαφή στους φακέλους και τα ντοσιέ. Θα στη δώσω από κοντά ή τη βιάζεσαι οπότε να ψάξω σήμερα/αύριο; Ε έλεγα να την κάνω τώρα κοντά που εμπνέει και ο καιρός, αλλά μη σε χώσω, θα το ψάξω κι εγώ και άμα δε το βρω, τότε σε χώνω. Σε αγγαρεύω. Σε αγγαρεύω.
tmjuju Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 +1 και για τον τραχανά μιας και τον κατατάξαμε στη σούπα… Αλήθεια υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό?
gf030 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Κατα σειρα προτιμησης: 1. ψαροσουπες 2. κοτοσουπες 3. κρεατοσουπες Χορτοσουπες δεν παιζουν.
Toufas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 δεν υπαρχει μια σουπα απο οσες ειπες ομως.... ---------- Post added at 12:58 ---------- +1 και για τον τραχανά μιας και τον κατατάξαμε στη σούπα… Αλήθεια υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό? http://en.wikipedia.org/wiki/Tarhana
gf030 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 δεν υπαρχει μια σουπα απο οσες ειπες ομως.... Δηλαδη; Το μήνυμα που έχετε εισάγει είναι πολύ μικρό. Παρακαλούμε μεγαλώστε το μήνυμα σας ώστε να περιέχει τουλάχιστον 10 χαρακτήρες.
Toufas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 δεν υπαρχει μια ψαροσουπα/κοτοσουπα/κρεατοσουπα/χορτοσουπα αν ειχαμε 4 συνταγες μονο....
gf030 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 δεν υπαρχει μια ψαροσουπα/κοτοσουπα/κρεατοσουπα/χορτοσουπααν ειχαμε 4 συνταγες μονο.... Mα αυτο ακριβως ειπα...χρησιμοποιησα πληθυντικο!
Garnele Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Ε έλεγα να την κάνω τώρα κοντά που εμπνέει και ο καιρός, αλλά μη σε χώσω, θα το ψάξω κι εγώ και άμα δε το βρω, τότε σε χώνω. Σε αγγαρεύω. Σε αγγαρεύω. Λούσι δεν το βρίσκω =( Υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να είναι αλλά είναι τρομαχτικό γιατί είναι 10 υπερντοσιέ στη σειρά, με φυλλάδια, κι άλλα φυλλάδια και σημειώσεις και γενικά.. Μη με βάλεις να τα ψάξω... ='( Θα προσπαθήσω να τη θυμηθώ όμως: μανιτάρια (duh) βούτυρο κανονικό-όχι βιταμ κλπ κρέμα γάλακτος αλεύρι αλατοπίπερο. Τα μανιτάρια σίγουρα τα σωτάρεις να φύγουν τα ζουμιά. Το βούτυρο σίγουρα είναι εξαιρετικά πολύ, αυτό έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου. Η κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα είναι κατά προσέγγιση. Τέλος πρέπει να προσέξεις όταν ρίξεις το αλεύρι να μη σβολιάσει. Αυτά θυμάμαι. Αυτοσχεδίασε, δε θα βγει κακή πάντως. Και μη βάλεις μπέικο, δε μπάει.
Toufas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Mα αυτο ακριβως ειπα...χρησιμοποιησα πληθυντικο! Δεν γινεται να μην σου αρεσει καμια σουπα με βαση τα λαχανικα εκτος αν λες μονο την ελληνικη χορτοσουπα που εχει μεσα οτι λαχανικο υπαρχει στο σπιτι σε κυβακια. Λούσι δεν το βρίσκω =(Υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να είναι αλλά είναι τρομαχτικό γιατί είναι 10 υπερντοσιέ στη σειρά, με φυλλάδια, κι άλλα φυλλάδια και σημειώσεις και γενικά.. Μη με βάλεις να τα ψάξω... ='( Θα προσπαθήσω να τη θυμηθώ όμως: μανιτάρια (duh) βούτυρο κανονικό-όχι βιταμ κλπ κρέμα γάλακτος αλεύρι αλατοπίπερο. Τα μανιτάρια σίγουρα τα σωτάρεις να φύγουν τα ζουμιά. Το βούτυρο σίγουρα είναι εξαιρετικά πολύ, αυτό έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου. Η κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα είναι κατά προσέγγιση. Τέλος πρέπει να προσέξεις όταν ρίξεις το αλεύρι να μη σβολιάσει. Αυτά θυμάμαι. Αυτοσχεδίασε, δε θα βγει κακή πάντως. Και μη βάλεις μπέικο, δε μπάει. 75g βούτυρο 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 340g μανιτάρια 900ml ζωμό κοτόπουλο (όχι κυβο) λίγο μαϊντανό αλάτι πιπέρι 56ml καλο sherry βάζεις ~30g βούτυρο να λιώσει σε μεσαία φωτιά και μαγειρεύεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να είναι διάφανο (να μην πάρει χρώμα) μετά ρίχνεις τα μανιτάρια και το υπόλοιπο βούτυρο και τα σοτάρεις (και πάλι όχι χρώμα στο κρεμμύδι) για 7-8 λεπτά. βάζεις τον ζωμό και τον μαϊντανό και ανεβάζεις το μάτι για να βράσει, και μόλις βράσει το βάζεις στο μεσαίο προς χαμηλό για μια ώρα. μετά πετάς τον μαϊντανό που έβαλες και αλέθεις την σούπα η με το "ραβδί" η την αφήνεις να κρυώσει λίγο και την περνάς από το blender (με προσοχή γιατί ζεστό και blender = boom) μετά το βάζεις πάλι στην κατσαρόλα και ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνεις το sherry και ανακατεύεις καλά. άμα είσαι μάγκας και θες να κανεις εντύπωση βάζεις πιο λίγα απλά μανιτάρια και ρίχνεις κάνα άγριο μέσα (και αποξηραμένα καλά είναι, όχι πολλά όμως έχουν δυνατή γεύση). για δυνατούς λιτές : μερικά φρέσκα αγρια μανιτάρια σοταρισμένα για στόλισμα στο πιάτο εχω αλλες 5-6 συνταγες στο ραφι απο πανω μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.