o_magazatoras Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Πολύ πίσω είναι οι κουτόφραγκοι.Εδώ σε μας φωτοτυπήσανε ...χειρόγραφη εργασία.
freedubus Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Ρε εδώ εγώ είχα παραδώσει εργασία ΧΩΡΙΣ βιβλιογραφία (εννοείται τίγκα κλεμμένη) και μου έβαλε και 9 ο προφέσορ!
black_widow Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Ρε εδώ εγώ είχα παραδώσει εργασία ΧΩΡΙΣ βιβλιογραφία (εννοείται τίγκα κλεμμένη) και μου έβαλε και 9 ο προφέσορ! Γιατί είπε κανείς ότι τις διαβάζουν; Για αυτό στο ΤΕΙ που είμαι δεν δέχονται εργασίες χωρίς παρουσίαση ( εκτός των εργασιών που απλά δίνουν 1-2 βαθμούς + στον τελικό βαθμό μαθήματος που δεν γίνεται παρουσίαση), σιγά μην τις διαβάζουν κιόλας. Μία καθηγήτρια βέβαια μας έλεγε ότι έπιασε έναν που είχε κάνει copy- paste από Internet. Στην Ελλάδα τα "κορόιδα" είναι αυτά που δεν αντιγράφουνε στα μαθήματα και στις εργασίες ( μία από αυτά και εγώ ). Το περιβόητο γραφείο των Σεπολίων δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει τις πτυχιακές εργασίες και τις εργασίες του σεμιναρίου τελειοφοίτων... Σε σεμινάριο τελειοφοίτων που ήμουνα ( ακόμα το χρωστάω, επειδή κλασικά είναι μόνο πρωί) ζήτησα να πάρω δικό μου θέμα περί οργανωτικής ψυχολογίας και μου λέει η καθηγήτρια " και ποιός μου λέει ότι δε θα έχεις αγοράσει την εργασία από κάποιον και για αυτό προτείνεις δικό σου θέμα;" Σε αυτό το σημείο φτάσαμε να μην μπορούμε να προτείνουμε κάτι που να μας αρέσει... Τώρα κάθομαι και περιμένω χωρίς να δουλεύω πότε θα βγει ανακοίνωση για το σεμινάριο τελειοφοίτων ( από Νοέμβριο μου είπανε), με ποιον καθηγητή έτυχα( μέχρι στιγμής δεν έχω τύχει σε καθηγητή σχετικό με την κατεύθυνση μου) και ποιές ώρες και ημέρες πρέπει να πηγαίνουμε ( παίρνουμε και απουσίες). Κάποιοι καθηγητές δίνουνε το φοβερό διάστημα των δύο -τριών εβδομάδων για να παραδώσεις την εργασία, διάστημα που είναι λίγο για να κάνεις μια εργασία όχι clopy- paste και να την παρουσιάσεις πόσο μάλλον για έναν εργαζόμενο φοιτητή. Μάλλον με συμφέρει οικονομικά να δώσω να μου κάνουν την εργασία παρά να κάθομαι 2 μήνες + χωρίς δουλειά... Ή μάλλον θα κάνω και εγώ ένα ωραίο clopy- paste , ποιός θα την διαβάσει εξάλλου;
freedubus Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Καλά, στα ΤΕΙ ειδικά, οι εργασίες είναι ΓΤΠΚ. Στο τει που είχα περάσει κάποτε υπήρχε μια τεράστια ντουλάπα γεμάτη τίγκα με διπλωματικές από το έτος ίδρυσης του τμήματος μέχρι τότε, και όποιος ήθελε έπαιρνε μια, τη "φρεσκάριζε" λίγο και την πάσσαρης ως δική του. Εν γνώση των καθηγητών εννοείται, η ντουλάπα βρισκόταν μέσα στην αίθουσα των εργαστηρίων.
insomniaK Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2009 Η ιστορία από την ανάποδη πλευρά. Είχα 2 φοιτητές που αντέγραψαν την πτυχιακή μου κι ήμουν cosupervisor. Ναι μεν η γενική ιδέα και το αντικείμενο ήταν το ίδιο, αλλά το ειδικό θέμα που είχαν ήταν διαφορετικό. Μέχρι ένα σημείο δικαιολογείται η αντιγραφή, για παράδειγμα στη θεωρία και στα ειδικά της μεθοδολογίας, αλλά η εισαγωγή και τα συμπεράσματα πρέπει να είναι πρωτότυπα (φανερά δηλαδή, πρέπει να έχεις και αποτελέσματα). Ο ένας από τους δύο, Μπαγκλαντεσιανός είχε κάνει το υπεργαμάτο να έχει αναφορά που είναι γραμμένη στα ελληνικά, τον μπόστη δεν κοίταγε καν τι αντέγραφε. Από αυτό και μόνο είχε -12% στο βαθμό του και είχε κάνει και σχόλιο πως κάνω γραμματικά λάθη. Ο δεύτερος, ήταν ο πρώτος πολιτικός μηχανικός που γνώρισα που δεν ήξερε βασικά μαθηματικά, στις πρώτες 3-4 εβδομάδες του έδινα οδηγίες από τις οποίες δεν καταλάβαινε τίποτα, τελικά απλοποιήσαμε το θέμα και καταλήξαμε στο να κάνει κάτι σχετικά θεωρητικό να το εφαρμόσει σε κάποια δεδομένα, παροτρύνθηκε έμμεσα στο να συρράψει από όπου μπορούσε για να τελειώνει, επομένως ξέραμε ότι ότι το κείμενο του και τα αποτελέσματα του ήταν χαμηλής ποιότητας. Πήρε 64% (με 60% κοβόταν) και 2 χρόνια τώρα ψάχνει για δουλειά. Πιστεύω πως δύο λόγοι υπάρχουν για να αντιγράψει κάποιος: δεν κατανοεί το αντικείμενο, άρα κύριος υπεύθυνος είναι αυτός που διδάσκει ή είναι τεμπέλης να μελετήσει αυτά που πρέπει να γράψει και υπεύθυνος είναι ο εαυτός του.
Lucifer Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 είχε κάνει και σχόλιο πως κάνω γραμματικά λάθη. Αυτόγραφο όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.