Προς το περιεχόμενο

αντιγραφη σε εργασιες.plagarism info

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λενε οτι τα ξενα πανεπιστημια Αμερικης-Αγγλιας εχουν προγραμμα που σκαναρει τις εργασιες και βρισκει αν υπαρχουν ομοιοτητες με το internet+(οnline?) βιβλιοθηκες...

το χει δει καποιος αυτο το προγραμμα ?μπορουμε να το βρουμε?

εχει φαει κανεις ποινες για plagarism?

Δημοσ.
λενε οτι τα ξενα πανεπιστημια Αμερικης-... εχουν προγραμμα που σκαναρει τις εργασιες και βρισκει αν υπαρχουν ομοιοτητες με το internet+(οnline?) βιβλιοθηκες...

Ναι ισχύει 100% στην Αμερική. Το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. (για Αγγλία δεν ξέρω)

Για ποινές δεν έχω κάτι υπόψη μου, αν και προειδοποιούν πολύ αυστηρά πριν ξεκινήσεις να γράφεις, στο στυλ "κάτσε καλά γιατί αλλιώς θα πάρεις πόδι".

Αυτός ο όρος δεν είναι πιο σωστό να χρησιμοποιείται όταν πλατιάζεις στις εργασίες;

Όχι. Plagiarism είναι η λογοκλοπή.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ήδη από το '95-'96 στη Βρετανία υπήρχαν databases με εργασίες παλαιότερες που ήταν γνωστό ότι "κυκλοφορούσαν" στην αγορά. Η λογοκλοπή αποτελλεί βαρύτατο παράπτωμα στο ΗΒ, φαντάζομαι το αυτό και στις ΗΠΑ. Στο Birmingham συγκάτοικος αποβλήθηκε για το λόγο αυτό, αλλά στην περίπτωσή του δεν ξέρω αν το έκαναν τελικά για τη λογοκλοπή ή για την απροσμέτρητη βλακεία του: αντέγραψε σχεδόν verbatim δημοσίευση ενός από τους καθηγητές του...

• Super Moderators
Δημοσ.
Ήδη από το '95-'96 στη Βρετανία υπήρχαν databases με εργασίες παλαιότερες που ήταν γνωστό ότι "κυκλοφορούσαν" στην αγορά. Η λογοκλοπή αποτελλεί βαρύτατο παράπτωμα στο ΗΒ, φαντάζομαι το αυτό και στις ΗΠΑ. Στο Birmingham συγκάτοικος αποβλήθηκε για το λόγο αυτό, αλλά στην περίπτωσή του δεν ξέρω αν το έκαναν τελικά για τη λογοκλοπή ή για την απροσμέτρητη βλακεία του: αντέγραψε σχεδόν verbatim δημοσίευση ενός από τους καθηγητές του...

Εάν ήμουν υπεύθυνος των πειθαρχικών μέτρων, θα πρότεινα ανασκολοπισμό και διαγραφή από όλο το εκπαιδευτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω ηλιθιότητας.

Δημοσ.

φλασμπακ!!!!!!!!!! για αυτο οι ελληνες φοιτητες τα πηγαινουμε τοσο καλα στο εξωτερικο??? εχουμε μαθει καλυτερα απο τους αλλους τα "κατατοπια"???

Δημοσ.

βεβαιως αν εισαι απο Κινα ας πουμε και τα σκας χοντρα οι πιθανοτητες να σε κοψουν λογο plagiarism ειναι ελαχιστες εκτος και αμα το ξεφτυλισεις. Το πιθανοτερο ειναι οτι θα σου τραβηξουν το αυτακι.

Αν δεν εισαι απο κινα και δεν τα σκας χοντρα θα εχεις σοβαροτατες συνεπειες. Πολλα πανεπιστημια σου δινουν την δυνατοτητα να χρεισιμοποιησεις το προγραμμα ο ιδιος πριν παραδοσης την εργασια σου και να κανεις τυχον τροποποιησεις.

Δημοσ.

Plagiarism_detection

Δεν την γλυτώνεις με τίποτα. Σου βγάζει και ποσοστό αντιγραφής. Είναι αρκετά έξυπνα που ακόμα και αν πάρεις έναν αλγόριθμο και να αρχίζεις να αλλάζεις ονόματα μεταβλητών, σειρά, αρχεία κλπ για να το κάνεις να φαίνεται διαφορετικό σε βρίσκει.

Δημοσ.

Αν έχεις στοιχειώδη επαφή με ιντερνετ είναι αρκετά έυκολο να εντοπίσεις plagiarism. Άσε που πάντα λέω να μην κάνουν τον κόπο, γιατί το κομμένο κομμάτι σε σχέση με όσο "γνήσιο" υπάρχει έχει τόση διαφορά σε ύφος που είναι σαν να το έχεις μαρκάρει με highlighter και κάνει μπαμ σε έμπειρα μάτια....Άσε που είναι φοβερή προσβολή σε αυτόν που θα το διορθώσει, γιατί κανείς δεν έχει χρόνο για πέταμα.

Τα "καλά" σχετικά software πάντως είναι πανάκριβα. Ξέρω ολόκληρες σχολές που δυσκολεύονται να αγοράσουν ένα licence.

Δημοσ.
λενε οτι τα ξενα πανεπιστημια Αμερικης-Αγγλιας εχουν προγραμμα που σκαναρει τις εργασιες και βρισκει αν υπαρχουν ομοιοτητες με το internet+(οnline?) βιβλιοθηκες...

Ισχύει 100%, κάθε εργασία που παραδίδεται στο Πανεπιστήμιο καταχωρείται στη βάση δεδομένων της και κάθε μελλοντική εργασία ελέγχεται σε σχέση με τις προηγούμενες. Στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου είναι πολύ αυστηροί και μας το γράφουν παντού: εργασίες,εξετάσεις,ιστοσελίδες....αν τολμήσεις και κλέψεις πες γεια στο πτυχίο σου.

Δημοσ.

Κοινώς αυτό αφορά εργασίες που αφορούν κριτική σκέψη ,λογοτεχνική κυρίως σαν έκθεση ιδεών ένα πράγμα.

Γιατί αν πρόκειται για τον τεχνολογικό τομέα τι θα ζητάνε από την εργασία,να ξαναδημιουργήσεις τον νόμο του Ωμ;

Δημοσ.
Κοινώς αυτό αφορά εργασίες που αφορούν κριτική σκέψη ,λογοτεχνική κυρίως σαν έκθεση ιδεών ένα πράγμα.

Γιατί αν πρόκειται για τον τεχνολογικό τομέα τι θα ζητάνε από την εργασία,να ξαναδημιουργήσεις τον νόμο του Ωμ;

To Computer science σου φαινομαστε για λοτεχνικός τομέας?

Όλοι ανεξαιρέτως, το πρόγραμμα κάνει highlight περιοχές κειμένου με υψηλή πιθανότητα αντιγραφής και τις παρουσιάζει στους εξεταστες. υπάρχουν άτομα που είναι η δουλειά τους να μελετάνε το υλικό αυτό και να παίρνουν αποφάσεις (markers)

Δημοσ.

Eνα τετοιο λογισμικο ανιχνευσης plagiarism ειναι το TurnItIn.. Δεν το εχουν ολα τα βρετανικα πανεπιστημια.. Τουλαχιστον μερικα πανεπιστημια δεν το δινουν προς χρηση στους φοιτητες (μπορει ισως ομως να το χρησιμοποιουν οι βαθμολογητες).. Στο Surrey ομως ειχαμε προσβαση κ ως φοιτητες.. Οποτε πριν παραδωσεις μια εργασια, μπορουσες να την ελεγξεις (<- λαθος ορθογραφια πιθανοτατα :P) και να κανεις τις απαραιτητες αλλαγες..

Υποτιθεται οτι το προγραμμα καταλαβαινει κ ελαφρως παραφρασμενα κειμενα αν κ στην πραξη κ μονο την σειρα των λεξεων να αλλαζες, ησουν συνηθως μια χαρα..

Παντως ηταν οντως υπερβολικα εκνευριστικο να ελεγχουν λογοκλοπια.. Καθε προταση στις εργασιες εχει κ reference..

Δημοσ.
Εάν ήμουν υπεύθυνος των πειθαρχικών μέτρων, θα πρότεινα ανασκολοπισμό και διαγραφή από όλο το εκπαιδευτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω ηλιθιότητας.

Κάτι τέτοιο παθαίνεις πάντως, αποβολή απο το πανεπιστήμιο, και "στιγματισμό" ωστε να μην μπορείς να γραφτείς σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο του νησιού.

Δημοσ.
Κάτι τέτοιο παθαίνεις πάντως, αποβολή απο το πανεπιστήμιο, και "στιγματισμό" ωστε να μην μπορείς να γραφτείς σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο του νησιού.

Και πολύ καλά κάνουν. Αν εσύ (γενικά όχι ο Τιμουρ) είσαι τεμπελχανείο δεν σημαίνει ότι ό άλλος έχει χρόνο να διαβάζει τις κλεμμένες παπαριές σου. Ούστ απο δω και να μην σπουδάσεις ποτέ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...