Προς το περιεχόμενο

[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Age of Empires II & Hamachi.

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έκανα ένα search και εδώ, δε βρήκα τίποτα, έφαγα κάποιες ώρες σε ξένα fora, επίσης τίποτα. Πως έχει το θέμα.

Το υλικό: 2 υπολογιστές σε απόσταση κάποιων χιλιάδων χιλιομέτρων.

Ο ένας παίρνει internet ασύρματα από άγνωστης ταυτότητας router που δεν έχει forwarded τα αναγκαία ports. Τρέχει Vista. McAfee Firewall απενεργοποιημένο.

Ο δεύτερος τρέχει XP και παίρνει ενσύρματα net από ένα SpeedTouch 585v6. Τρέχει XP και δεν έχει firewall ενώ των windows είναι απενεργοποιημένο. Τα απαραίτητα ports είναι forwarded.

Το πρόβλημα: δεν μπορούν να συνδεθούν για multiplayer.

α) Αρχικά δοκιμάστηκε η προ-router μέθοδος, με TCP/IP connection και φυσικά δεν έβλεπε κανείς κανένα παιχνίδι, ανεξαρτήτως host.

β) Σε δεύτερη φάση σκέφτηκα να δοκιμάσω το Hamachi. Το "δίκτυο" στήθηκε χωρίς προβλήματα, full access αμοιβαίο κτλ. Στο παιχνίδι ΔΕΝ βλέπει τίποτα στο LAN αλλά βλέπει τα παιχνίδια αν δώσεις την Hamachi IP (ορατά και από τις δύο πλευρές) στο TCP/IP over internet. Παρ' όλα αυτά, όταν δοκιμάσει ο εκάστοτε client να μπει, "Unable to join game".

Το Hamachi είναι στην κορυφή της λίστας προτεραιότητας network (το Hamachi IP εμφανίζεται στο περιβάλλον του παιχνιδιού σωστά) και η έκδοση του παιχνιδιού είναι η ίδια. Ping μεταξύ των 2 χρηστών του Hamachi network δουλεύει.

Βοηθάτε plz&thx.

Δημοσ.

Μια παράμετρος που αρκετές φορές ξεχνάω, και σπάω το κεφάλι μου σε τέτοιες περιπτώσεις μέχρι να τη σκεφτώ. Έχετε την ίδια version του παιχνιδιού?

Δημοσ.

Ναι, ίδια version.

Δεν πρόλαβα να δοκιμάσω άλλη έκδοση χαμάτσι aliaka, αν και το είχα στο νου μου και το επιβεβαίωσες και εσύ. Η όλη φάση δούλεψε μια χαρά μέσω του Game Arcade.

Ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας για τις απαντήσεις και συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.

Δημοσ.

Και γιατί δε μπορείτε να ανοίξετε τα ports και στο άλλο pc και να γίνει η δουλειά ΜΕΣΑ από το παιχνίδι με tpci/ip;;

Το πιο απλό αυτό είναι. Τα xp / vista κλπ δεν έχουν σημασία. Το παιχνίδι έτρεχε 1 χαρά ακόμα και σε Vista 64 χωρίς SP.

Υ.Γ Τώρα είδα ότι το δουλέψατε, αλλά για να παίξετε Online και με άλλους ( υπάρχει ενεργή κοινότητα του Aoc και ελληνική και ξένη ) ανοίξτε τα ports :)

Δημοσ.

Τα δικά μου ports όπως λέω στο πρώτο ποστ δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν γιατί δεν έχω πρόσβαση στο router. Τα ports του φιλαρακίου από την άλλη, δεν ξέρω τι γ##ήσι έχει πετάξει στο speedtouch αλλά τα κάνουμε forward και φαίνονται κλειστά. Το GameArcade πάντως υποστηρίζει πολλαπλό multiplayer.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...