Προς το περιεχόμενο

Phenom II X4 965 C3 Stepping, πρώτα Tests

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
AMD Phenom II X4 965 Black Edition 125W, 4x 3.40GHz, boxed (HDZ965FBGM)

4.2ghz, βράχος.

Όχι άσχημα...

1io2er.jpg

Επιστροφή του Turbo Mode :lol: στην CPU όπως ήταν παλιά στους Barcelona, πολύ πριν το "εμπνευστεί" η Intel.

Ανεξάρτητα Clocks ανά thread/πυρήνα, ελεγχόμενα από την ίδια την CPU, δίχως την υποστήριξη του BIOS.

103h3s4.gif

23uzuw3.gif

Ποτέ το overclocking δεν ήταν τόσο εύκολο!!!!

Με μια αύξηση του πολλαπλασιαστή στο 21 και με τάση πυρήνα 1.456v φτάνεις στο καταπληκτικό 4,2 ghz on air:X

Aπλα τελειο............

Δημοσ.

Άλλη δουλειά δεν έχεις να ασχοληθείς;

Χέστηκε μια φοράδα στο αλώνι για 15-20W παραπάνω σε Idle σε σχέση με την αγαπημένη σου Intel. Και ούτως η άλλος το thread δεν άφορα μόνο τον 965, αλλά και τους τριπυρηνους/διπυρηνους που θα έρθουν στο νέο stepping μαζί με την κυκλοφορία του 6πυρηνου και του 955 στα 95W TDP.

Τις θερμάστρες δωματίου με όνομα Intel P4 τις ξεχάσαμε εύκολα φαίνεται...

Πήγαινε παίξε με τα υπόλοιπα παιδάκια στα διπυρηνακια σας και το άθλιο FSB τους.

Δημοσ.
Ποτέ το overclocking δεν ήταν τόσο εύκολο!!!!

Με μια αύξηση του πολλαπλασιαστή στο 21 και με τάση πυρήνα 1.456v φτάνεις στο καταπληκτικό 4,2 ghz on air:X

Aπλα τελειο............

Μιλάς εσύ; Που δεν προσπάθησες να ξεκλειδώσεις τον 4ο πυρήνα, ούτε να υπεροδηγήσεις τον Χ3 720 απ' ότι κατάλαβα; :P Από εδώ το πας από εκεί το πας τι σε εμποδίζει; Εγώ πήρα από περιέργεια και μόνο καινούρια μητρική με το SB710 για να ξεκλειδώσω τον πυρήνα και εσύ που που το έχεις ήδη όλο ρωτάς αν θα τα καταφέριες σε Windows 64.

Σε Windows 7 64bit λοιπόν ξεκλείδωσε ο 4ος και σε καθημερινή βαση τον τρέχω στα 3.4GHz με 1.4V.

Αυτό μας φέρνει στο επόμενο θέμα:

δεν θα ηθελα να δω τι "τρωει" παντως...

Απορώ τι συμβαίνει με αυτά τα Watts. Λογικά ο Χ3 720 που έχω τώρα με ξεκλείδωτο τον 4ο πυρήνα και 3.4 GHz στα 1.4 Volt θα πρέπει να καταναλώνει πάνω από 140W.

Η εμπειρία μου όμως με την ψύκτρα των 15 ευρώ που έχω (Coolermaster HyperTX2 έκδοση για AMD με PWM έλεγχο) μου λέει άλλα.

Σε συνθήκες καταπόνησης με το Prime95 (64bit) - 25.8 δεν ξεπερνάει τους 58 βαθμούς. Ακόμα και στα 3.6 GHz και 1.48 V δεν ξεπερνάει τούς 60.

Η εμπειρία μου με το τεστ του δακτύλου δείχνει ότι οι θερμοκρασίες δεν είναι λάθος. Με τους i7 έχω ακούσει για ανατριχιαστικές θερμοκρασίες 80-90 με πολύ καλύτερες ψύκτρες και απορώ.

Δημοσ.

Ο 720 που έχεις είναι αρκετά κρύος επεξεργαστής,αλλά ο 955 και ο 965 δεν είναι,ειδικά ο τελευταίος.

Όσο για τους i7 s1366,μην τα ρωτάς είναι πολύ ζεστοί επεξεργαστές και αυτοί.

Δημοσ.
Μιλάς εσύ; Που δεν προσπάθησες να ξεκλειδώσεις τον 4ο πυρήνα, ούτε να υπεροδηγήσεις τον Χ3 720 απ' ότι κατάλαβα; :P Από εδώ το πας από εκεί το πας τι σε εμποδίζει; Εγώ πήρα από περιέργεια και μόνο καινούρια μητρική με το SB710 για να ξεκλειδώσω τον πυρήνα και εσύ που που το έχεις ήδη όλο ρωτάς αν θα τα καταφέριες σε Windows 64.

Σε Windows 7 64bit λοιπόν ξεκλείδωσε ο 4ος και σε καθημερινή βαση τον τρέχω στα 3.4GHz με 1.4V.

Αυτό μας φέρνει στο επόμενο θέμα:

Απορώ τι συμβαίνει με αυτά τα Watts. Λογικά ο Χ3 720 που έχω τώρα με ξεκλείδωτο τον 4ο πυρήνα και 3.4 GHz στα 1.4 Volt θα πρέπει να καταναλώνει πάνω από 140W.

Η εμπειρία μου όμως με την ψύκτρα των 15 ευρώ που έχω (Coolermaster HyperTX2 έκδοση για AMD με PWM έλεγχο) μου λέει άλλα.

Σε συνθήκες καταπόνησης με το Prime95 (64bit) - 25.8 δεν ξεπερνάει τους 58 βαθμούς. Ακόμα και στα 3.6 GHz και 1.48 V δεν ξεπερνάει τούς 60.

Η εμπειρία μου με το τεστ του δακτύλου δείχνει ότι οι θερμοκρασίες δεν είναι λάθος. Με τους i7 έχω ακούσει για ανατριχιαστικές θερμοκρασίες 80-90 με πολύ καλύτερες ψύκτρες και απορώ.

Μαλλον δεν ξερεις τι λες και εκνευριζομαι οταν ακουω "μα...κιες"

Ο επεξεργαστής μου δεν ξεκλειδώνει οπότε πάει αυτό το θέμα (το εχω δοκιμάσει σε ολα τα λειτουργικά) και δεύτερον ο επεξεργαστης μου τρέχει στα 3,515 ghz ....

Το τι καταλαβες εσυ ειναι αλλο πραγμα:X

ΔΕΣ και αυτο :http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=223854&page=225 αριθμος #2243 για να σου φύγει κάθε απορία...

Δημοσ.

Καλά ντε μην αρπάζεσαι... Απλώς στα θέματα που έχω ποστάρει και τα παρακολουθώ, ήσουνα σε κατάσταση αμφιβολίας, λειτουργικό 64 bit κλπ. Δεν ανέφερες ότι είχες προσπαθήσει :-)

Ο δικός μου είναι καλύτερος πάντως :P Με 1.5V παίζει στα 3750 με 4 πυρήνες, αλλά δεν αξίζει πλέον η παραπάνω κατανάλωση.

Έχω και την ίδια κάρτα με σένα και στα 3.4GHz με 700/1100 πάει λίγο παραπάνω από τα 15.000 στο 3d Mark 2006 με τον παραπάνω πυρήνα.

Δημοσ.
Καλά ντε μην αρπάζεσαι... Απλώς στα θέματα που έχω ποστάρει και τα παρακολουθώ, ήσουνα σε κατάσταση αμφιβολίας, λειτουργικό 64 bit κλπ. Δεν ανέφερες ότι είχες προσπαθήσει :-)

Ο δικός μου είναι καλύτερος πάντως :P Με 1.5V παίζει στα 3750 με 4 πυρήνες, αλλά δεν αξίζει πλέον η παραπάνω κατανάλωση.

Έχω και την ίδια κάρτα με σένα και στα 3.4GHz με 700/1100 πάει λίγο παραπάνω από τα 15.000 στο 3d Mark 2006 με τον παραπάνω πυρήνα.

ok λύθηκε το θέμα:o

Μέχρι 3,615 το πηγα αλλα παραπάνω με κόβουν οι μνήμες , στα 3,515 τρέχει ρολόι με πολύ καλές θερμοκρασίες ..

Δοκίμασε στη κάρτα 700/1200 ;)

Δημοσ.
Δοκίμασε στη κάρτα 700/1200 ;)

Μπα.. Για την ακρίβεια μέχρι 1080 φτάνει η μνήμη. Βγάζει με 1100 το 3d Mark 2006, αλλά μετά από λίγη ώρα στο left4dead βγάζει artifacts. Το chip πάει λίγο παραπάνω από τα 700 αλλά δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα (αν και αυτό προσφέρει τους παραπάνω βαθμούς περισσότερο).

Εν πάσει περιπτώσει, μιλάμε για τον X4 965 C3 τώρα, και μπαίνω στον πειρασμό :-D .

Μάλλον στην επόμενη αναβάθμιση που θα κάνω για κάποιον φίλο, θα του βάλω τον 720 που έχω και θα πάρω αυτόν για μένα.

Έτσι άλλωστε κατάφερα να έχω ένα σύγχρονο σύστημα τώρα, από αναβαθμίσεις φίλων. Τους έβαζα κάποιο παλιότερο εξάρτημα που είχα και έπαιρνα για μένα κάποιο πιο καινούργιο :-) έτσι σαν πληρωμή. Όχι ότι τους έριξα δηλαδή, ήξεραν ότι έπαιρναν αυτά που πλήρωσαν και κάτι παραπάνω.

Δημοσ.
Μπα.. Για την ακρίβεια μέχρι 1080 φτάνει η μνήμη. Βγάζει με 1100 το 3d Mark 2006, αλλά μετά από λίγη ώρα στο left4dead βγάζει artifacts. Το chip πάει λίγο παραπάνω από τα 700 αλλά δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα (αν και αυτό προσφέρει τους παραπάνω βαθμούς περισσότερο).

Εν πάσει περιπτώσει, μιλάμε για τον X4 965 C3 τώρα, και μπαίνω στον πειρασμό :-D .

Μάλλον στην επόμενη αναβάθμιση που θα κάνω για κάποιον φίλο, θα του βάλω τον 720 που έχω και θα πάρω αυτόν για μένα.

Έτσι άλλωστε κατάφερα να έχω ένα σύγχρονο σύστημα τώρα, από αναβαθμίσεις φίλων. Τους έβαζα κάποιο παλιότερο εξάρτημα που είχα και έπαιρνα για μένα κάποιο πιο καινούργιο :-) έτσι σαν πληρωμή. Όχι ότι τους έριξα δηλαδή, ήξεραν ότι έπαιρναν αυτά που πλήρωσαν και κάτι παραπάνω.

Το ίδιο κάνω και εγώ!:lol::lol::lol:

Δημοσ.
Το ίδιο κάνω και εγώ!:lol::lol::lol:

Ε ναι... Εμείς οι χρήστες Opera δεν παιζόμαστε στα ξεζουμίσματα των διαθέσιμων πόρων :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...