nikos21aek Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Αλλος αποκει. Να σου πω, εχω φιλο που τρωει καθε μερα 2 αυγα. Ειναι εθιστικα τα αυγα? Ρε άνθρωπε άλλο ο εθισμός στα αυγά και άλλο ο εθισμός στο αλκοόλ.Η κατάχρηση αλκοόλ και δεν μιλάμε για 4 ποτήρια την μέρα για ένα μεγάλο διάστημα ή για 2 βδομάδες που ήπιες τα άντερά σου, είναι κάτι τελείως διαφορετικό.Το εξηγεί πιο πάνω κάποιος.Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις εμπειρία αλκοολισμού για να μπορέσεις να κρίνεις με βάση την προσωπική σου εμπειρία. Επειδή δεν έχεις φίλο αλκοολικό ή δεν έγινες εσύ αλκοολικός προσπαθείς να πεις ότι δεν είναι το ποτό εθιστικό;Υπάρχουν και άτομα που κάνουν πρέζα και δεν είναι εθισμένοι,για το χαβαλέ τους την κάνουν,τι πάει να πει ότι δεν είναι εθιστική;Αν αρχίσουν την κατάχρηση και περάσουν κάποιο όριο θα εθιστούν.
Lucifer Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μιας και ο ορισμός του εθισμού έχει ήδη ξεχειλωθεί πέραν της οργανικής ή ψυχολογικής σκοπιάς, θα σας πρότεινα να σκεφτείτε τι θα γινόταν αν είχε καθιερωθεί στα μπουζούκια να τρως αυγά μελάτα (αντί για τζόνη μαύρονε) και μετά να γυρνάς με την κούρσα σπίτι.
KaizerSoze Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Επειδή δεν έχεις φίλο αλκοολικό ή δεν έγινες εσύ αλκοολικός προσπαθείς να πεις ότι δεν είναι το ποτό εθιστικό;Υπάρχουν και άτομα που κάνουν πρέζα και δεν είναι εθισμένοι,για το χαβαλέ τους την κάνουν,τι πάει να πει ότι δεν είναι εθιστική;Αν αρχίσουν την κατάχρηση και περάσουν κάποιο όριο θα εθιστούν. 1. Σοβαρα?Ποιοι ειναι αυτοι που κανουν πρεζα για πλακα? Γιατι καιγω για πλακα ξεκινησα το καπνισμα και οχι την πρεζα αλλα περασαν 5 χρονια και δεν μπορω να το κοψω 2. Κανεις το ιδιο που λεει o Vitamine.Μου λες "Εαν ο αλλος πινει 5 χρονια καθε μερα ενα τζονικολα θα γινει αλκοολικος". Χαιρω πολυ ρε μαν, τι να λεει, αφου ΉΔΗ πινει, το κανει. Ειναι σαν να μου λες οτι το αποτελεσμα ευθυνεται για το αιτιο. Δηλαδη αν τρωει για 50 χρονια φασολια καθε μερα και την τελευταια μερα πριν πεθανει ζητησει φασολια, θα γυρισεις να μου πεις "να ρε σας τα ελεγα, τα φασολια ειναι εθιστικα"??
Höfdingadrapa Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Ρε παληκάρια τι σχέση έχουν τα φασόλια με τις εξαρτησιογόνες; Τα 'χει ανάγκη ο οργανισμός για την ομαλή του λειτουργία μετά από εθισμό; Εκτός και αν γουστάρεις τα F-BOMBS.
freedubus Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 'Οποιος είναι έξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.
freedubus Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μ' έφτιαξες τώρα. Πάω να πιώ στειακό κρασί .
Chris_85 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Na προσθεσω μια προσωπικη εμπειρια. Ασθενης στην εφημερια, κιρρωτικος και χρονιος ποτης, να μου ζηταει μετα μανιας να του ριξω λιγο ''τσιπουρακι'' στον ορο..Και οχι, δεν εκανε πλακα..
freedubus Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Αλκοολικός φίλος να έχουμε πάει μαζί σε ψυχιατρική κλινική για να νοσηλευτεί για απεξάρτηση μετά από προσωπική του απόφαση ("δεν πάει άλλο", "κομμένο" "δεν ξαναβάζω γουλιά στο στόμα", "ως εδώ" κλπ.) , και μόλις φτάνουμε 10 το πρωί και περιμένοντας το γιατρό, να ρωτάει στο κυλικείο της κλινικής άν έχουν ουίσκι και να με ρωτάει αν θέλω καμιά μπιρίτσα. Οχι, δεν έκανε πλάκα.
nikos21aek Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 1. Σοβαρα?Ποιοι ειναι αυτοι που κανουν πρεζα για πλακα? Γιατι καιγω για πλακα ξεκινησα το καπνισμα και οχι την πρεζα αλλα περασαν 5 χρονια και δεν μπορω να το κοψω2. Κανεις το ιδιο που λεει o Vitamine.Μου λες "Εαν ο αλλος πινει 5 χρονια καθε μερα ενα τζονικολα θα γινει αλκοολικος". Χαιρω πολυ ρε μαν, τι να λεει, αφου ΉΔΗ πινει, το κανει. Ειναι σαν να μου λες οτι το αποτελεσμα ευθυνεται για το αιτιο. Δηλαδη αν τρωει για 50 χρονια φασολια καθε μερα και την τελευταια μερα πριν πεθανει ζητησει φασολια, θα γυρισεις να μου πεις "να ρε σας τα ελεγα, τα φασολια ειναι εθιστικα"?? Υπάρχει πιο καθαρό ναρκωτικό από την πρέζα; Δεν μπορείς να διανοηθείς την κατάντια του αλκοολισμού γιαυτό το υποβαθμίζεις τόσο πολύ.Βασίζεσαι σε δικές σου εμπειρίες που στο ξαναλέω αποκλείεται να είναι ικανές για να βγάλουν συμπέρασμα.Τράβα κοίτα κανέναν που κοπανάει τις ρετσίνες και τα τσίπουρα από τις 7 το πρωί και πες του να το κόψει.Σε σχέση με το τσιγάρο είναι 10000 φορές χειρότερη εξάρτηση.
pournaras Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Οπως εγραψα και πιο πριν, σιγουρα ειναι εθισμος. Επισης το οτι ενας αλκοολικος μπορει να ειναι σε πολυ χειροτερη μοιρα απο ενα πρεζακια, ισως κι αυτο να εχει καποια βαση. Αλλα σε αυτον τον εθισμο μετραει πολυ ο εξωγενης παραγοντας. Πραγμα που δεν μετραει (τοσο πολυ τουλαχιστον) σε ποιο "βαρια" εθιστικα πραγματα. Με πολυ καλη ψυχολογια, και χωρις ιδιαιτερα προβληματα, ποσες πιθανοντητες εχεις να γινεις καπνιστης κανοντας πχ 10 πακετα, και ποσες πιθανοντητες εχεις να γινεις αλκοολικος πινοντας για ενα χρονο 3 ποτα καθε μερα; Η ψυχολογια ειναι το Α και το Ω οσον αφορα το ποτο, και εκει ειναι το θεμα που εχει μεν δικιο ο Kaizer αλλα ισως το αποτυπωνει λαθος. Πινοντας χαλαρα, με την παρεα και κοντρολαροντας το, μπορεις μετα απο 40 χρονια να πεις οτι καλα περασες. Αν ομως μια σοβαρη αναποδια σε κανει να βρεις διεξοδο στο ποτο, τοτε και σε συναρτηση με το ποσο δυνατος χαρακτηρας εισαι, οι πιθανοτητες αλκοολισμου αυξανονται κατακορυφα. Κιε εκει ερχεται το ασχημο παραδειγμα του Νικου με τις ρετσινες και τα τσιπουρα στις 7 το πρωι, με την τσιμπλα στο ματι.
klainmaingr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Kaizer kai γώ μετά απο 3-4 χρόνια (κάποτε στο τέξας) έκοψα το τσιγάρο ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ. Μπάμ.. Άρα δεν είναι εθιστικό; Το λίγο αλκοόλ την ημέρα όμως δεν νομίζω να το έκοψα ποτέ.. Ελάχιστες όμως είναι οι μέρες που δεν θα βγώ έξω για μια μπύρα τουλάχιστον, και αν μείνω σπίτι δεν παίζει να μην ανοίξω καμια μπύρα/κρασάκι κτλ.. Δεν μιλάω για ποσότητα.. Ελα έστω ένα ποτηράκι.. Δούλευα για αρκετά χρόνια ωσάν μπάρμαν.. Είναι πέραν απο οποιοδήποτε εθισμό οι καταστάσεις ανθρώπων που έζησα απο κοντά.. Που έπιναν απο το πρωί.. Που κάθε ΜΑ κάθε μέρα ήταν εκεί και έπιναν.. Που αναγκάστηκαν να προβούν σε εγχειρήσεις λόγω του αλκοόλ.. Που ΔΕΝ μπορούσαν να το κόψουν παρόλες τις συμβουλές του γιατρού που τους είχε αλλιώς ξεγραμμένους. Είναι μεγάλο λάθος να μην θεωρήσεις το αλκοόλ εθιστικό ναρκωτικό. Μην κρίνεις εξ ιδίων.. Φυσικά και θα πρέπει να το παρακάνεις ώστε να εθιστείς.. Το ίδιο είναι και με το κάπνισμα... Τον ίδιο εθισμό έχεις εσύ και τον ίδιο κάποιος που καπνίζει ένα χρόνο απο 2-3 την ημέρα;
Fidelio Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 1. Σοβαρα?Ποιοι ειναι αυτοι που κανουν πρεζα για πλακα? Γιατι καιγω για πλακα ξεκινησα το καπνισμα και οχι την πρεζα αλλα περασαν 5 χρονια και δεν μπορω να το κοψω ... Ελα ρε kaizer μόνο 5 χρόνια !!! Τίποτα δεν είναι ...έτσι όπως το είπες νόμιζα οτι κάπνιζες από την 6 δημοτικού ξέρω γώ Κοίτα πάντα σε μπακαλέ ύφος , εθισμός σε ψυχοτρόπες ουσίες (νικοτίνη που χου) συντελείται μετά από μακρόχρονη και συστηματική χρήση όπου βάση αυτής μεταβάλονται οι νευρώνες. Ετσι όταν πας να το κόψεις η λειτουργία αυτού του δικτύου δεν γίνεται σωστά. Ε αυτό χτυπά διάφορα καμπανάκια, πχ πονοκεφάλοι , κακή διάθεση κτλ κτλ Προφανώς το πλαει στασιον δεν επιδρά στον αιματεγκεφαλικό φραγμό ή το γήπεδο ή το τάβλι όπως κάνει πχ η κοκα - αυτό είναι άλλου είδος εθισμός , χωρίς τεχνική παρέμβαση (σκέφτομαι βέβαια οτι ο εθισμός του γηπέδου ή των μπουζουκίων είναι πολύ πιο επικίνδυνος ) 5 χρονάκια τσιγάρο; είσαι rookie ρε συ , ΤΩΡΑ μπορείς να το κόψεις - εφόσον θέλεις.
Toufas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 ξαναλεω, δειτε το documentary που εχω στο πρωτο μου post
Budweiser Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Αρχικά να πω ένα μπράβο στον Toufa ο οποίος είχε την ιδέα να φτιάξει το θέμα! Ναι το αλκοόλ ΕΙΝΑΙ ναρκωτικό. Δείτε: http://en.wikipedia.org/wiki/Alcoholic_beverage Παράθεση απο το παραπάνω link: Alcohol is a psychoactive drug that has a depressant effect. ... Alcoholic beverages can be addictive, and the state of addiction to alcohol is known as alcoholism. Επίσης το αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνο απο άλλα ναρκωτικά λόγω του οτι είναι νόμιμο. Ξέρω οτι ακούγεται παράλογο επειδή όλοι έχουμε συνηθίσει το αλκοόλ σαν ενα κομμάτι της ζωής μας που χρησιμοποιούμε για διασκέδαση. Δείτε θανάτους απο μία έρευνα για τα ναρκωτικά ετησίως: http://www.a1b2c3.com/drugs/gen008.htm Deaths in the United States in a typical year are as follows: * Tobacco kills about 400,000 * Alcohol kills about 80,000 * Workplace accidents kill 60,000 * Automobiles kill 40,000 * Cocaine kills about 2,500 * Heroin kills about 2,000 * Aspirin kills about 2,000 * Marijuana kills 0 Το όλο θέμα έχει να κάνει με στερεότυπα και παραπληροφόρηση. Το αλκοόλ το οποίο ευθύνεται για τόσους θανάτους διαφημίζεται καθημερινά απο τα ΜΜΕ ενώ το χασίς το οποίο μετράει 0 θανάτους κατακρίνεται απο την κοινωνία και την "κοινή γνώμη" και διώκεται απο το νόμο! Ηρωίνες κοκαΐνες και χημικά ναρκωτικά είναι όντως κίνδυνος επειδή ο εθισμός τους είναι και ψυχολογικός και σωματικός σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απο τα υπόλοιπα. Όταν γίνεται κατάχρηση είναι λογικό να υπάρχουν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Και αυτό ισχύει σε όλα τα πράματα. Όταν φας πολύ χοντρένεις, όταν πίνεις πολύ αλκοόλ ψάχνεις για συκώτι και όταν καπνίζεις πολύ χασίς χαζεύεις και αδυνατείς να κάνεις το οτιδήποτε. Για μένα οι απολαύσεις χρειάζονται μέτρο και δύναμη ώστε να τις ελέγχεις εσύ και όχι να ελέγχουν αυτές εσένα. Αυτά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.