Προς το περιεχόμενο

πιστεύετε ότι το αλκοόλ ειναι ναρκωτικό?

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tι να πω ρε μαγκες, αρκετες φορες γουσταρω και πινω τον πατο μου, πανω απο μισο μπουκαλι.

Τις περισσοτερες ομως πινω 1 ποτο και παιρνω και μερες ή βδομαδες χωρις να πιω τιποτα.

Ποτε μου δεν ενιωσα αναγκη να "πιω ενα ποτακι" σπιτι χωρις λογο π.χ. παρτυ ή καλεσμενοι. Και μιλαμε εχω κατεβασει μπουκαλια και μπουκαλια καποιες φορες

Δεδομενου του καπνισματος οπου εκει οντως νιωθω αναγκη και φτυνω τον εαυτο μου που δεν μπορω χωρις να καπνισω, τι να πω, το αλκοολ μου φαινεται ελαχιστα εθιστικο. Ειναι σαν καποιον που οδηγει σαν τον πουστη, ε αμα το κανει συνεχεια μπορει να γινει ατυχημα και να στουκαρει αλλα δεν οδηγει ετσι επειδη εχει εθιστει

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με διάφορα ξεκάρφωτα γραφήματα απο το ιντερνετ δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Τα ποσοστά θνησιμότητας δεν είναι και ενδεικτικά της επικινδυνότητας μιας ουσίας.

Πολλά μπαχαρικά είναι τοξικά σε μεγάλη δοσολογία.

Επίσης μπορεί κάποιος να φάει 10 κιλά βούτυρο και να πάθει επιτόπου ανακοπή καρδιάς...ή μπορεί κάποιος να πιει χλωρίνη και να πάθει δηλητηρίαση.

Οπως μπορεί και κάποιος να πεθάνει αν πιει πάνω απο 10 ποτήρια αλκοολ μέσα σε μια ώρα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι πρέπει να τα απαγορεύσουμε και να νομιμοποιήσουμε την κοκαίνη επειδή την γράφει στον πίνακα ως λιγότερο επικίνδυνη.

Με 1-2 ποτήρια αλκοολ την ημέρα δεν δημιουργείται κανένα μόνιμο πρόβλημα στον οργανισμό μας ούτε και εθισμός, σε αντίθεση με άλλες τοξικές ουσίες όπου η κάθε χρήση είναι επικίνδυνη και εθιστική.

Στην Αγγλία αλλά και σε άλλες χώρες το αλκοολ δεν είναι ένα συνοδευτικό... είναι τρόπος ζωής και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

Εκεί θα πρέπει να εστιάσουν την κάθε έρευνα σχετικά με το αλκοολ αλλά και στην ενημέρωση σχετικά με την αρνητική του δράση.

Δημοσ.

Kaizer

Ε μάλλον ο εθισμός είναι συνδιασμός συγκεκριμένης ουσίας που δρα με τον α, β τρόπο στο κνσ, και κάποιων συνηρμών ή εξωτερικών ερεθισμάτων. Από μόνη της μια ουσία δεν σε εθιζει αν δεν την συνδιάσεις με τον αντίστοιχο τρόπο ζωής/σκέψης.

Αν θες να κόψεις πχ το τσιγάρο εντόπισε ξέρω γώ τους συνηρμούς για τους οποίους υποκύπτεις...

Δημοσ.

Τι να σου πω ρε μαν, πραγματικα καπνιζω ωρες ωρες απλα γιατι θελω, απλα γιατι περασε ωρα απο το προηγουμενο.

Πχ μαρεσει να καπνιζω μετα το φαι, μαρεσει το πρωι με τον καφε, μαρεσει στη δουλεια σαν διαλλειμα ή μαρεσει στην δουλεια οταν τελειωσω καποιο προζεκτ για να επιβραβευωσω τον εαυτο μου. Υπαρχουν ομως τσιγαρα που τα κανω πχ 45' μετα το προηγουμενο απλα γιατι μου ερχεται. Δηλαδη οχι σε φαση βαριεμαι, πχ παιζω call of duty, δεν βαριεμαι, απλα ξαφνικα μου ερχεται "να κανω ενα τσιγαρακι"

Ε με το ποτο αυτο δεν το εχω. Δεν εχω πιει ουτε ενα ποτο στη ζωη μου επειδη "ηθελα ενα ποτο"

Θα πρεπει να υπαρχει κοσμος, ή να εχω βγει ή να θελω να απολαυσω μια ταινια κτλ. Να βαλω ενα τσονικολα επειδη μου ηρθε δεν το εχω κανει. Και εχω περασει βδομαδες χωρις ποτο αλλα ούτε 1 χωρις να ακουμπησω το κωλοτσιγαρο

Να στο θεσω αλλιως, σαν 'μαθηματικο κριτηριο ναρκωτικου'

Για το τσιγαρο ξερω οτι ειμαι αρρωστος και θα χρειαστω βοηθεια για να το κοψω. Για το ποτο, αν μου πεις οτι δεν θα ξαναπιεις θα μου κανει την ιδια αισθηση με το "δεν θα ξαναπαιξεις xbox". Μαρεσει, το γουσταρω, δεν θα ηθελα να μην το ξανακανω αλλα δεν θα φρικαρω. Πως να το πω, αν ο γιατρος μου πει σημερα "κοβεις τσιγαρο και ποτο για λογους υγιειας" η απαντηση μου θα ειναι "ουτε ενα τσιγαρακι?"

Δημοσ.

ναρκωτικό είναι, άσχετα αν δεν προκαλεί εθισμό σε μικρές ποσότητες, ή με λίγη χρήση. αν όμως καταναλώνετε συχνά και σε μεγάλες ποσότητες τότε υπάρχει πρόβλημα εθισμού (αλκοολισμός). άλλες ουσίες είναι λιγότερο εθιστικές και άλλες περισσότερο.

Θεωρώ οτι το αλκοόλ είναι απο τις ποιο εθιστικές ουσίες. Έχω δει αλκοολικό να είναι στα ίδια χάλια με ηρωινομανή. Με τη διαφορά οτι ο αλκοολικός δε μπορούσε να συγκρατήσει ούτε τα ούρα του. Κρίμα ...

Δημοσ.

Λέγοντας ναρκωτικό εννούμε εξαρτησιογόνα ουσία;...και λέγοντας εξαρτησιογόνα ουσία εννούμε μόνο την ουσία την οποία όταν στερηθεί ο οργανισμός μας πονάμε σωματικά; Π.Χ. (προ χριστού) ηρωϊνη;

Τέσπα, θα έλεγα πως το αλκόολ είναι μια εξαρτ. ουσία η οποία έχει επίδραση μόνο στο ''ψυχικό'' μας κόσμο. Κάπως έτσι είναι το ''αλλιώτικο'' ναούμ ή το απλό σιγαρέτο.

Δημοσ.
Με διάφορα ξεκάρφωτα γραφήματα απο το ιντερνετ δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Τα ποσοστά θνησιμότητας δεν είναι και ενδεικτικά της επικινδυνότητας μιας ουσίας.

Πολλά μπαχαρικά είναι τοξικά σε μεγάλη δοσολογία.

Επίσης μπορεί κάποιος να φάει 10 κιλά βούτυρο και να πάθει επιτόπου ανακοπή καρδιάς...ή μπορεί κάποιος να πιει χλωρίνη και να πάθει δηλητηρίαση.

Οπως μπορεί και κάποιος να πεθάνει αν πιει πάνω απο 10 ποτήρια αλκοολ μέσα σε μια ώρα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι πρέπει να τα απαγορεύσουμε και να νομιμοποιήσουμε την κοκαίνη επειδή την γράφει στον πίνακα ως λιγότερο επικίνδυνη.

Με 1-2 ποτήρια αλκοολ την ημέρα δεν δημιουργείται κανένα μόνιμο πρόβλημα στον οργανισμό μας ούτε και εθισμός, σε αντίθεση με άλλες τοξικές ουσίες όπου η κάθε χρήση είναι επικίνδυνη και εθιστική.

Στην Αγγλία αλλά και σε άλλες χώρες το αλκοολ δεν είναι ένα συνοδευτικό... είναι τρόπος ζωής και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

Εκεί θα πρέπει να εστιάσουν την κάθε έρευνα σχετικά με το αλκοολ αλλά και στην ενημέρωση σχετικά με την αρνητική του δράση.

με 10mg κοκας θα εχεις προβλημα δηλαδη? με 2 τσιγαρα μαυρο? το οτι εισαι λειτουργικος αλλα εθισμενος δεν παυει να σε κανει εθισμενο.

Δημοσ.
ναρκωτικό είναι, άσχετα αν δεν προκαλεί εθισμό σε μικρές ποσότητες, ή με λίγη χρήση. αν όμως καταναλώνετε συχνά και σε μεγάλες ποσότητες τότε υπάρχει πρόβλημα εθισμού (αλκοολισμός). άλλες ουσίες είναι λιγότερο εθιστικές και άλλες περισσότερο.

Δηλαδη αν πινεις πολυ και συχνα αποκτας εξαρτηση η οποια κατοπιν σε κανει να πινεις πολυ και συχνα?:-(:-(:-(

Δημοσ.

Δηλαδή αν κάποιος πίνει σταθερά 1-2 ποτήρια την ημέρα δεν είναι εθισμένος; Να θυμίσω ότι το αλκοόλ δε μας είναι απαραίτητο για να ζήσουμε.

Δημοσ.
Δηλαδη αν πινεις πολυ και συχνα αποκτας εξαρτηση η οποια κατοπιν σε κανει να πινεις πολυ και συχνα?:-(:-(:-(

έτσι δε γίνετε; πως καταλήγει κάποιος αλκοολικός αν δε κάνει συχνή χρήση;

Δημοσ.

Καταλαβαινεις την αντιθεση σε αυτο που λες ετσι?

Δηλαδη αν καποιος παιζει πολυ και συχνα Πλειστισο (το 3, το καλο, με το μπλουρει) θα εθιστει?

Λογικα πρεπει να ισχυει αυτο, αφου παιζει πολυ και συχνα

Δημοσ.
Καταλαβαινεις την αντιθεση σε αυτο που λες ετσι?

Δηλαδη αν καποιος παιζει πολυ και συχνα Πλειστισο (το 3, το καλο, με το μπλουρει) θα εθιστει?

Λογικα πρεπει να ισχυει αυτο, αφου παιζει πολυ και συχνα

Φυσικά και εθίζεται και στο playstation. Εγώ πχ είμαι εθισμένος στο internet. Αν δεν μπω μια μέρα, νιώθω ότι "έχασα την επαφή". Το βασικό είναι ο εθισμός του ενός να μην προκαλεί αρνητικές συνέπειες στον παραδίπλα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...