dop Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Είμαι στο site της ΝASA και αναφέρεται ξεκάθαρα σε Student Competition ( http://www.aeronautics.nasa.gov/competition_winners.htm ) Από το φετινό διαγωνισμό τα κριτήρια για λύκεια είναι στο http://aero.larc.nasa.gov/competitions_high_criteria.htm και για φοιτητές πανεπιστημίου στο http://aero.larc.nasa.gov/competitions_univ_criteria.htm Είναι σαφές πως οι εργασίες που αφορούν μαθητές λυκείου είναι περισσότερο σαν έκθεση (ή essay) και οι εργασίες φοιτητών πανεπιστημίου είναι περισσότερο papers προς δημοσίευση. Οι εργασίες των μαθητών θα γίνουν review από μηχανικούς της NASA ενώ των φοιτητών peer reviewed από 3-4 κέντρα της NASA (διαφορετικοί reviewers). Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για ακαδημαϊκού επιπέδου εργασία - αν και είναι αρκετά υψηλό σαν επίπεδο για μαθητές λυκείου.
timekeeper Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 .... Αν του κόβει να κάνει όλα αυτά που λέγεται, δεν του έκοψε ότι για επιστημονική δημοσίευση ΔΕΝ πρέπει να πάει στον Αυτιά; Χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!! Σωστός.... Μπράβο στο παιδί, μπράβο και σε όλα τα άλλα παιδιά που τους βγαίνει ο πάτος για να τελειώσουν μια σχολή δουλεύοντας, μπράβο και σε αυτούς που δεν σπουδάσαν επειδή έπρεπε να δουλέψουν...
_DiMoN_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Είμαι στο site της ΝASA και αναφέρεται ξεκάθαρα σε Student Competition ( http://www.aeronautics.nasa.gov/competition_winners.htm ) Από το φετινό διαγωνισμό τα κριτήρια για λύκεια είναι στο http://aero.larc.nasa.gov/competitions_high_criteria.htm και για φοιτητές πανεπιστημίου στο http://aero.larc.nasa.gov/competitions_univ_criteria.htm Είναι σαφές πως οι εργασίες που αφορούν μαθητές λυκείου είναι περισσότερο σαν έκθεση (ή essay) και οι εργασίες φοιτητών πανεπιστημίου είναι περισσότερο papers προς δημοσίευση. Οι εργασίες των μαθητών θα γίνουν review από μηχανικούς της NASA ενώ των φοιτητών peer reviewed από 3-4 κέντρα της NASA (διαφορετικοί reviewers). Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για ακαδημαϊκού επιπέδου εργασία - αν και είναι αρκετά υψηλό σαν επίπεδο για μαθητές λυκείου. Ακριβώς ότι δεν είναι ακδημαϊκού επιπέδου δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή εργασία αλλά ούτε δεν αξίζει ο μαθητής--- ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ του... Ας γίνω πιο συγκεκριμένος γιατί θα προοδέψει έξω και όχι εδώ.. θα πω τυχαία πράγματα όπως μου κατεβαίνουν στο μυαλό.. Θα πρέπει να δώσει πανελλήνιες και όχι να διαλέξει το πανεπιστήμιο με άλλα κριτήρια που ζητάει το καθένα Αφου πάει στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να παει στις παρατάξεις για βοήθεια, υπάρχουν καθηγητές παρατέξεων. Αφου στήσει ερευνητικό εργαστήριο, χάρη στο άσυλο θα του το κάνουν ανακαίνηση όποτε θέλουν (από την ανακαίνηση που το γκρεμίζεις) Είμαστε μια χώρα που αρνείται να δεχτεί ιδιωτικά πανεπιστήμια (υπενθυμίζω ότι Harvard, Stanford, MIT, Oxford, Columbia κτλ είναι ιδιωτικά που σύμφωνα με τον έλληνα όσοι σπουδάζουν σε αυτά πληρώνουν για να πάρουν πτυχίο) Δεν θα πάρει χρηματοδότηση για έρευνα εδώ Δεν υπάρχουν διαγωνισμοί σαν της NASAS εδώ που θα τον αναδείξουν εδώ σαν φοιτητή πανεπιστημίου Τα βιβλία τα γράφει ο καθηγητής και μπορεί να είναι και 20 ετών, αντε να έχει την ίδια ποιότητα παιδείας Δεν είναι σίγουρο ότι θα κάνει μάθημα, λέγε με απεργίες, λέγε με καταλήψεις Οι καθηγητές μπορεί να είναι διορισμένοι από κόμματα και όχι με αξιοκρατικά κριτήρια Βαρέθηκα...ας το συνεχίσει κάποιος άλλος!
FarCry Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 (επεξεργασμένο) δεν αναφέρθηκε και η συνεισφορά απο καθηγητή τους. αυτη ηταν η συνεισφορα του ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:09 ---------- Από το φετινό διαγωνισμό τα κριτήρια για λύκεια είναι στο http://aero.larc.nasa.gov/competitions_high_criteria.htm Informed content means that the students have educated themselves about the technologies and have set their research paper in the context of scientific and technically valid information αυτοματως θεωρει η νασα valid content απο wikipedia, blogs, ελληνικες εφημεριδες και αλλα....σορρυ παιδια εγω αυτο πρωτη φορα το συνανταω στα χρονικα οτι ειναι και research paper δε το περιμενα....βρε μπας και στην αγγλια ειναι πιο αυστηρα απο αμερικη??? εξου και ειπα οτι τα κριτηρια της νασα ειναι χαμηλα...οχι γιατι ειναι μαθητικος διαγωνισμος αλλα γιατι αυτα που γραφει η ιδια ειναι ακυρα ουτε research paper επρεπε να γραψει ουτε technically and scientific valid information γιατι αυτα τα 2 ανηκουν μονο στην ακαδημαικη κοινοτητα (αφου το κειμενο δεν ειναι επιστημονικου επιπεδου) Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2009 από FarCry
klaount Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Έχεις φάει κόλλημα. Ξεκόλλα λοιπόν με τους τύπους και τους δηθενισμούς, διότι δεν είναι αυτή η ουσία καμιάς επιστήμης. Διαγωνισμός είναι στο κάτω κάτω και πιθανότατα έγινε έλεγχος και στις πηγές.
Φιλολογίνα Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Ακριβώς ότι δεν είναι ακδημαϊκού επιπέδου δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή εργασία αλλά ούτε δεν αξίζει ο μαθητής--- ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ του... Ας γίνω πιο συγκεκριμένος γιατί θα προοδέψει έξω και όχι εδώ.. θα πω τυχαία πράγματα όπως μου κατεβαίνουν στο μυαλό.. Θα πρέπει να δώσει πανελλήνιες και όχι να διαλέξει το πανεπιστήμιο με άλλα κριτήρια που ζητάει το καθένα Αφου πάει στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να παει στις παρατάξεις για βοήθεια, υπάρχουν καθηγητές παρατέξεων. Αφου στήσει ερευνητικό εργαστήριο, χάρη στο άσυλο θα του το κάνουν ανακαίνηση όποτε θέλουν (από την ανακαίνηση που το γκρεμίζεις) Είμαστε μια χώρα που αρνείται να δεχτεί ιδιωτικά πανεπιστήμια (υπενθυμίζω ότι Harvard, Stanford, MIT, Oxford, Columbia κτλ είναι ιδιωτικά που σύμφωνα με τον έλληνα όσοι σπουδάζουν σε αυτά πληρώνουν για να πάρουν πτυχίο) Δεν θα πάρει χρηματοδότηση για έρευνα εδώ Δεν υπάρχουν διαγωνισμοί σαν της NASAS εδώ που θα τον αναδείξουν εδώ σαν φοιτητή πανεπιστημίου Τα βιβλία τα γράφει ο καθηγητής και μπορεί να είναι και 20 ετών, αντε να έχει την ίδια ποιότητα παιδείας Δεν είναι σίγουρο ότι θα κάνει μάθημα, λέγε με απεργίες, λέγε με καταλήψεις Οι καθηγητές μπορεί να είναι διορισμένοι από κόμματα και όχι με αξιοκρατικά κριτήρια Βαρέθηκα...ας το συνεχίσει κάποιος άλλος! Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς με όσα από τα παραπάνω συμβαίνουν (έχω κάποιες αντιρρήσεις για τα 2 κ 4, αλλά δεν είναι της παρούσης νομίζω), αλλά διαφωνείς με το ότι, εφόσον στέλνουμε τους "καλούς" έξω, βοηθάμε εμείς οι ίδιοι στην ανακύκλωση του προβλήματος;
blashyrkh+ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Εγω δεν πολυχαιρομαι με αυτα τα νεα..Ασε που λυπαμαι για το παιδι και ολους τους αλλους που γυριζουν το θεμα σε ποια χωρα θα παει καλυτερα...Ειδατε φατσα που κουβαλαει το παλικαρι?Με αυτο το τοσο κατεστραμμενο παρουσιαστικο και την τοση αφοσιωση στο πως θα φτιαξει η NASA μια ακομη βλακεια η ζωη του φυτουλα ειναι σιγουρη..Θα τον παει η μανουλα του Αμερικη,ο τυπος θα δωσει χειραψιες σε 10-100-1000 μεγαλοκουφαλες αμερικανοεπιστημονοφασιστες αμεσως μολις γινει ενηλικας θα τον προσλαβουν καπου για ερευνα η ο,τι αλλο και καποια στιγμη θα δουλευει σαν σκυλος για ενα ποσο χρηματων που δεν θα αξιοποιει γιατι α)ειναι απαισιος φυτουλας β)δεν θα εχει χρονο για διασκεδασεις καθε ειδους.Επισης το αποτελεσμα της εργασιας του μονο την ανθρωποτητα δεν θα βοηθησει οπως συνεβη με τα περισσοτερα ανεπτυγμενα επιστημονικα επιτευματα της NASA.Με λιγα λογια αλλη μια μεγαλη ποσοτητα μυαλου συσσωρευμενη σε ενα φλωρο που θα την χρησιμοποιησει αργα η γρηγορα με τις υποδειξεις της Αμερικης.
De@th L0rd Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Εγω δεν πολυχαιρομαι με αυτα τα νεα..Ασε που λυπαμαι για το παιδι και ολους τους αλλους που γυριζουν το θεμα σε ποια χωρα θα παει καλυτερα...Ειδατε φατσα που κουβαλαει το παλικαρι?Με αυτο το τοσο κατεστραμμενο παρουσιαστικο και την τοση αφοσιωση στο πως θα φτιαξει η NASA μια ακομη βλακεια η ζωη του φυτουλα ειναι σιγουρη..Θα τον παει η μανουλα του Αμερικη,ο τυπος θα δωσει χειραψιες σε 10-100-1000 μεγαλοκουφαλες αμερικανοεπιστημονοφασιστες αμεσως μολις γινει ενηλικας θα τον προσλαβουν καπου για ερευνα η ο,τι αλλο και καποια στιγμη θα δουλευει σαν σκυλος για ενα ποσο χρηματων που δεν θα αξιοποιει γιατι α)ειναι απαισιος φυτουλας β)δεν θα εχει χρονο για διασκεδασεις καθε ειδους.Επισης το αποτελεσμα της εργασιας του μονο την ανθρωποτητα δεν θα βοηθησει οπως συνεβη με τα περισσοτερα ανεπτυγμενα επιστημονικα επιτευματα της NASA.Με λιγα λογια αλλη μια μεγαλη ποσοτητα μυαλου συσσωρευμενη σε ενα φλωρο που θα την χρησιμοποιησει αργα η γρηγορα με τις υποδειξεις της Αμερικης. Έλα ρε κι εσυ στην εφηβεία έτσι δείχνουν τα αγόρια,ακόμα κ τύποι που δεν είναι διαβαστεροί. Μόλις πάει αμέρικα θα στρώσει. Τι περίμενες δηλ. από παρουσιαστικό; Τον Παντελή τον παποκάγκουρα με τη χαίτη που κολλάει στη Μαιρούλα;
21century Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Εφοσον μεγαλα ελληνικα μυαλα βρισκονται στη ΝΑΣΑ τι αλλο να περιμενες απο την χωρα μας που διαθετει ουτε καν το 1 τα εκατο για ερευνα και τεχνολογια αποδεικνυοντας οτι ειμαστε πολυ πισω για να μην αναφερω ανικανοι να αξιοποιησουμε αυτα τα μυαλα...
washcloud Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 next pοst by ΤhReSh ccccοming uρρρρρρρρρρ!!!!!!
Directx Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Συγχαρητήρια στο μαθητή! Μακάρι να καταφέρει να συνεχίσει στο εξωτερικό τις σπουδές του καθώς εκεί οι προοπτικές εξέλιξης είναι σαφέστατα μεγαλύτερες από ότι εδώ (που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες). Όσον αφορά τον διαγωνισμό και αν είναι ακαδημαϊκός ή όχι κτλ, κτλ, λοιπόν είναι διαγωνισμοί «ανεύρεσης νέων ταλέντων» ή αν θέλετε οραματιστών κτλ. δεν τους διοργανώνουν για πλάκα τα διάφορα ερευνητικά ιδρύματα. Aν ο πιτσιρίκος (δεν το λέω υποτιμητικά) παίξει «σωστά τα χαρτιά» του μπορεί να έχει ένα εξαιρετικό μέλλον - διαφορετικά θα είναι άλλη μια είδηση που σύντομα θα ξεχαστεί, η επόμενη κίνηση είναι δικιά του και των γονέων του, ευελπιστώ να είναι η «σωστή»!
fabio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 τα μπραβο πρεπει να πανε και στην καθηγητρια που του εκανε το conne με το j. hopkins γιατι στην γενικη περιπτωση απλα θα του ελεγε "τι τσακαλος που εισαι" και εκει θα τελειωνε. το παιδι θα βαλτωνε στην αδιαφορια του ελληνικου σχολειου και δεν θα ειχε καμια ευκαιρια να δοκιμασει εστω να φτασει ως εκει που οι ικανοτητες του του επιτρεπουν (το αν θα φτασει ειναι αλλο θεμα και εντελως αδιαφορο σημερα) BTW μπορει να φαινεται μικροψυχο και κομπλεξικο να σχολιαζουμε την "βιβλιογραφια" αλλα εφ οσων η εργασια "πλασσαρετε" σαν ακαδημαικο κειμενο το ποιος το εγραψε και ποσο χρονων ειναι περναει σε τελευταιο πλανο. Τα σχολια δεν ακυρωνουν την προσπαθια του παιδιου. Ειτε διαβαζε wiki ειτε ieee transcactions εφαγε χρονο και κατεβαλε μια προσπαθια που 99,9% απο εμας δεν θα καναμε και θα πηγαιναμε για καφε. Ομως η αναγωγη απο τη nasa πηγων τουλαχιστον αμφιβολης εγκυροτητας (δυσκολα ειναι να περασω αρθρο στο wiki οτι το insomnia ειναι κρυφο μερος συναντησης τρομοκρατων???) σε αξιοπιστες πηγες ειναι αστεια.
Wandex Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Αμάν ρε παιδιά να φύγει το παιδί-να φύγει το παιδί-να φύγει το παιδί.(Καλά θα κάνει γιατί από σοβαρότητα εδώ μηδεν). Είπαμε η Ελλάδα είναι κανιβαλία αλλά εντάξει δεν είναι και το τέλος του κόσμου. (αφήστε να φάμε και εμείς λίγο) Α και αμάν ο όρος Αινσταίν. (Άσχετο με το παιδί). Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχω ακούσει για 40 Αινστάιν στον κόσμο. Άμα ήταν έτσι θα έπρεπε να είμαστε στον Κρόνο τώρα με τα τεχνολογικά επιτεύγματα μας. Τις διάφορες δημοσιεύσεις-μελέτες-έρευνες τις κοιτάει κανένας; Πέτυχε σε ένα διαγωνισμό, οκ, μπράβο, παράδειγμα σε όλους, και εγώ θέλω εννοείται, αλλά με όλα αυτά που ακούω το καλάμι το έχει σίγουρο. Αντί να λέμε:μπράβο συνέχισε έτσι, γιατί δεν παραδειγματιζόμαστε και εμείς, τα ΜΜΕ λένε βρέθηκε ο Αινστάιν. Μακάρι να πέρνανε δημοσιότητα και άλλα παιδιά που έχουν καταφέρει σε παρόμοιους διαγωνισμούς και σε πιο σημαντικούς μάλιστα. Κάτι καλό γίνεται εδώ τριγύρω και πρέπει να σταματήσουμε να δικαιολογούμαστε ότι μας φταίει η Ελλάδα. Άμα θέλεις καταφέρνεις. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2009 από Wandex
MixalisX Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 παιδιά μην με βαρέσετε, αλλά την διάβασα την μελέτη. Ουσιαστικά είναι μια καλή έκθεση, δεν παρέχει τίποτα το καινούριο ή πρωτοποριακό. Δεν παρέχει ούτε σχέδια, ούτε υπολογισμούς. Είναι μόνο βιβλιογραφική. Όσοι κάνανε πανεπιστήμιο καταλαβαίνουν τι ενοω. Απορώ τι γράψανε οι υπόλοιποι και θεωρήθηκε τόσο φοβερή.
yaret Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Διάβασα όλες τις απόψεις σας...και έχω να πω μόνο τούτο: - Ντροπή σε όσους υποβαθμίζουν την προσπάθεια των δύο αυτών μαθητών. Πόσοι από εσάς γράψατε μια εργασία ΓΕΝΙΚΟΥ ενδιαφέροντος όταν είσασταν στο σχολείο;;;; Έρχεστε τώρα...μετά από αρκετά χρόνια στα Πανεπιστήμια για να κρίνετε εάν η εργασία έχει 2 ή 3 πηγές ή 1013... έλεος ρε παιδιά! Συγκρίνετε τα μήλα με τα μήλα και τα πορτοκάλια με τα πορτοκάλια... Η πτυχιακή μου περιέχει 130 διαφορετικές πηγές από βιβλία και Papers αναγνωρισμένα του εξωτερικου. Αλλά στην κοινωνία την ίδια δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ... πραγματικά δεν προσφέρει τίποτα! Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον συγκεκριμένο καθηγητή που βοήθησε τα δυο παιδιά να "παρουσιάσουν" τις ιδέες τους με έναν πιο επιστημονικό τρόπο. Καλά θα κάνουν να φύγουν από την Ελλάδα. Καλύτερα "φύτουκλες" στην Αμερική...όπως ανέφερε προηγουμένος κάποιος συνομιλητής...παρά "φραπεδοξυσταρχίδες" και "μαμο-ρουφιχτο-λεφτάδες" στην Έλλάδα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις