Προς το περιεχόμενο

Νέος ιός;

markgio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ενώ τα παντα πήγαιναν καλα με το pc, κάποια στιγμή κόλλησε ο explorer. Αναγκάστηκα κι έκανα επανεκίνηση με το κουμπί καθώς δεν γινότανε κατι αλλο μιας και το πληκτρολόγιο έμοιαζε νεκρό. Ο υπολογιστής άνοιξε μέχρι εκεί που δείχνει το λογότυπο των XP με την μπάρα που "γυρνάει" απο κάτω. Μετά μαύρισε η οθόνη και πάνω της έμεινε μόνο το άσπρο βελάκι (κέρσορας) το οποίο μπορούσε να κινηθεί προς όλεσ τις κατευθύνσεις. Δοκίμασα να επανεκινήσω και πάλι και να μπω με ασφαλή λειτουργία, αλλα κι εκει πάλι μαύρη οθόνη. Εκανα συνεχείς προσπάθειες.. αλλα όλες αποτυχημένες. Μιλάω για ιό γιατί συμπτωματικά πριν μισή ώρα έπαθε κι ενας φίλος μου ακριβώς το ίδιο. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση...

Εχετε να μου προτείνετε κάτι; μήπως κανείς γνωρίζει κάτι;

Ευχαριστώ

Υ.Γ. το μήνυμα το στέλνω απο λαπτοπ... το κανονικο μου το pc... περιμένει την βοήθεια σας..

Δημοσ.

Παραθέτω από παλαιότερο μήνυμά μου:

Εδώ υπάρχουν μερικά bootable ISO images που μπορείς να κατεβάσεις, να τα κάψεις σε CD και να εκκινήσεις από αυτά για να τσεκάρεις το σύστημά σου. Προτείνω το Avira.
Δημοσ.

Ωπα!!!!

Κ εγώ το ίδιο έπαθα χτες.

Χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο ,ασυνήθιστο ή επικίνδυνο (τελευταία μου κίνηση να προσπαθήσει να μπει στο σιτε του alpha tv) τραβάει ένα τρελλό κόλλημα το πισι.Κατανάλωση μνήμης στα όρια και φυσικά επερχόμενο κόλλημα.Κάνω restart (χειροκίνητο) και στην φάση που είναι να μπει στα windows ,μαύρη οθόνη αλλά ο κέρσορας κανονικά κινούταν και βγάζει παραθυράκι "lsass.exe δεν βρέθηκε"

και δεν γινόταν τπτ άλλο.Ευτυχώς είχα πρόσφατο backup όλου του c με το Acronis και το φορτώνω.Ξανά προσπαθώ να μπώ στο ίδιο site ... και πάαάάάλι τα ίδια.

Με το lsass έψαξα στο νετ και βρήκα ότι είναι στοιχείο των windows και αν λείπει δεν ανοίγουν .Επίσης αναφέρεται και σαν τον ιο sasser (που έκανε την παλιά γνωστή και αγαπημένη αντίστροφη μέτρηση των 60 sec).Scan με avira antivir έγινε και δεν βρέθηκε τπτ.Επίσης κάπου είδα ότι η μάικροσοφτ έχει βάλει ένα πρόσθετο στον mozilla που κάνει κενό ασφαλείας και τσιτάρει την μνήμη.....

Λύση δεν έχω βρει ούτε εγώ....και προτείνω να κάνετε back uppppp!

Και βεβαίως βεβαίως όποιος το λυσε το προβληματάκι να βοηθήσει!!!

Δημοσ.

akiss δεν μπορείς να κάνεις τπτ.Είναι μαύρη οθόνη και δεν λειτουργεί τπτ άλλο εκτός απ τον κέρσορα...ούτε πληκτρολόγιο ούτε τπτ.Επίσης βρήκα κ αυτό μπορεί να έχει κάποια σχέση.....

Δημοσ.

Μπορει να ειναι πολλά πράγματα. Μπορει να ειναι ιός μπορει και όχι. Καλύτερα να ειναι ιός βεβαια. Σε ασφαλή λειτουργία μπαίνει; Αν ναι, μαλλον ιός ειναι. Αν οχι, παιζει να ειναι και hardware problem. Δοκιμασε να τρεξεις καποιο rescue cd, όπως drweb live/avira/kaspersky

Δημοσ.

Τελικά τον έκανα φορματ.

Παντως το ίδιο έπαθε κι άλλος γνωστός μου σήμερα το πρωί. Υπόψιν ότι εφόσον σε βγάλει στην μάυρη αυτή οθόνη δεν λειτουργεί μετά τίποτε... οσο γιαυτό που λες περί ασφαλούς λειτουργίας,υπόψιν οτι εφόσον είσαι αναγκασμένος να τον κλείσεις χειροκίνητα, στο ανοιγμα που θα κάνεις σε πηγαίνει στην οθόνη που σε καλεί να επιλέξεις αν θες να κάνεις εκίνηση με ασφαλή λειτουργία η με τις τελευταίες ρυθμίσεις των windows κλπ... όμως οτι και να επιλέξεις δεν γίνεται τίποτε. Δεν θυμάμαι σε πιο site ήμουν τελευταία, πιθανόν όμως να ήμουν και σ αυτό που λες γιατί εβλεπα τι έπαιζε το κάθε κανάλι... Πάντως θέμα hardware δεν είναι εκτός και αν έχει βάλει στόχο ο Γιούρι Γκέλλερ τα pc μας και τα χάλασε ομαδικά..... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...