Προς το περιεχόμενο

Με τσιμπησε μια μελισσα

BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σφήκα-> ξύδι, μέλισσα-> αμμωνία.

Δε μάθατε τίποτα διαβάζοντας χημεία στο σχολείο; Το κατούρημα παίζει συνήθως στις τσούχτρες μου φαίνεται.

Το κατουρημα αντικαθιστουσε καποτε την αμμωνια. Δεν τα λενε ολα στη χημεια του σχολειου :-).

Δημοσ.

Με εχουν τσιμπισει αρκετες μελισσες η κατι τετοιο σε ευαίσθητα σημεια (λαιμος, χειλια) λογο μηχανής και μου περνανε ολα σε κανενα μισαωρο. πριν απο κανενα μηνα με ειχε τσιμπήσει κατι αγνωστο εσωτερικο του μηρου (παλι στην μηχανη ημουν) και η κατάσταση ηταν ανυποφορη. Το πόδι μου με πονούσε για 2 μέρες ακριβώς οπως την στιγμή που με είχε τσιμπήσει αυτο το πράγμα. Την 2η μέρα μάλιστε ειχε αρχίσει να σκληραινει κιόλας περιμετρικα του τσιμπήματος σε εκταση μιας ανοιχτης παλαμης. Ουτε φενιστιλ δεν κάνει δουλεια σε τατοιες περιπτώσεις. Αντισταμινικά νομιζω ηταν αυτα που πήρα και αν δεν παιρνουσε θα πήγαινα σε αντιβίωση. η ανάποδα δεν θυμάμαι. Πάντως αν ειναι κάτι περαν του νορμαλ, πηγαινετε σε γιατρό. Αν δεν εχεις αλεργία υπάρχει περίπτωση να σου δημιουργηθεί αργότερα? δηλαδή εγω μέχρι τωρα δεν ειχα πρόβλημα με τσιμπήματα. Μετά απο αυτό υπάρχει περίπτωση να αποκτήσω?????

Δημοσ.
Με εχουν τσιμπισει αρκετες μελισσες η κατι τετοιο σε ευαίσθητα σημεια (λαιμος, χειλια) λογο μηχανής και μου περνανε ολα σε κανενα μισαωρο. πριν απο κανενα μηνα με ειχε τσιμπήσει κατι αγνωστο εσωτερικο του μηρου (παλι στην μηχανη ημουν) και η κατάσταση ηταν ανυποφορη. Το πόδι μου με πονούσε για 2 μέρες ακριβώς οπως την στιγμή που με είχε τσιμπήσει αυτο το πράγμα. Την 2η μέρα μάλιστε ειχε αρχίσει να σκληραινει κιόλας περιμετρικα του τσιμπήματος σε εκταση μιας ανοιχτης παλαμης. Ουτε φενιστιλ δεν κάνει δουλεια σε τατοιες περιπτώσεις. Αντισταμινικά νομιζω ηταν αυτα που πήρα και αν δεν παιρνουσε θα πήγαινα σε αντιβίωση. η ανάποδα δεν θυμάμαι. Πάντως αν ειναι κάτι περαν του νορμαλ, πηγαινετε σε γιατρό. Αν δεν εχεις αλεργία υπάρχει περίπτωση να σου δημιουργηθεί αργότερα? δηλαδή εγω μέχρι τωρα δεν ειχα πρόβλημα με τσιμπήματα. Μετά απο αυτό υπάρχει περίπτωση να αποκτήσω?????

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιο "ένζυμο" απενεργοποιημένο που περιμένει το κατάλληλο κλειδί για να ενεργοποιηθεί.Όπου κλειδί,κάποιο άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή αλλεργιογόνο . Όταν θα γίνει αυτό θα το καταλάβεις κ με το παραπάνω. Στον πατέρα μου που συνέβει με σφήκα πριν από καμια 15 χρόνια μέσα σε 10 λεπτά άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του κ τελικά βρέθηκε κάποιος καλός άνθρωπος και τον πήγε στο κέντρο υγείας,αλλιώς θα μας είχε αφήσει χρόνους.Μέχρι τότε τον είχαν τσιμπήσει ξανά σφήκες μέλισσες κ ότι μπορείς να φανταστείς.Αλλεργία ούτε για δείγμα. Γι αυτό προσοχή.

Δημοσ.

Εμένα μικρό με τσίμπησε κάτι στο αυτί την στιγμή που έπαιζα μπάσκετ. Τουμπάνιασε το αυτί και κάτω κάτω είχα έτοιμη τρύπα για σκουλαρήκι. Δεν κατάλαβα τι ήταν , είχα ακούσει ένα τρομερό βούισμα. Resident Evil :lol:

Δημοσ.
Το χερι μου αρχισε να αναρρωνει για οποιον ενδιαφερεται.

Άντε πάλι καλά. Απέκτησες και την εμπειρία σου, εμένα δε με έχει τσιμπήσει ποτέ μέλισσα/σφήκα. Τυχερέ. ;)

Οκ, μαλακίζομαι. Κατουρήστε με.

Δημοσ.

Χμ εμένα πρέπει να με τσίμπησε (μαλλον) κουνούπι στο πόδι πριν κάποιες ημέρες... ο μαλάκας το έξυσα μέχρι να ανοίξει και έμεινα με μια μολυσμένη πληγή που μου έχει σπάσει τα νεύρα.

Διαβάζω για ETA επούλωσης περίπου δυο εβδομάδες με συνεχή φροντίδα (fucicort/betadine twice daily) αλλα σπάζομαι και δεν θέλω να περιμένω τόσο. Καμιά ιδέα;

Εκτός από κατούρημα.

Δημοσ.
Εγω ειχα πέσει σε σφιγγοφωλια παλαιά και ειχα φαει 20 τσιμπηματα :P...

Ποναγα για μιση μέρα τρελά..

bee's attack

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...