g1annis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Έπεσε στα χέρια μου ένα pc του 1998. Έχει motherboard DFI P2XBL/d rev.b1 μια κάρτα γραφικών ATI N424, κάρτα μοντεμ, κάρτα ήχου ότι να 'ναι κλπ Μου έχει περισσέψει από παλιά μια κάρτα δικτύου Realtek RLT8139D αλλά... δυστυχώς οι εγκοπές της δεν ταιριάζουν με τις θύρες της motherboard ακριβώς. Ερωτήσεις: 1) Για να λειτουργεί μια συσκευή (εν προκειμένω) η Realtek κάρτα δικτύου, θα πρέπει να εφαρμόζει κανονικά στη σχετική θύρα; Ρωτάω γιατί οι εγκοπές (των pins) είναι έτσι ώστε μπορώ να την τοποθετήσω, αλλά είναι εμφανές ότι η θύρα δεν είναι φτιαγμέη γι' αυτό. Δείτε τη σχετική εικόνα. 2) Αν τελικά, δεν είναι συμβατή η Realtek με τη συγκεκριμένη motherboard, τότε ...τι θα κάνω για να δικτυώσω το παλιό αυτο pc? Μπορώ να βρω στο εμπόριο τόσο παλιές ethernet που να είναι συμβατές με την απαρχαιωμένη motherboard; Ευχαριστώ πολύ.
mohic4n Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δοκιμασες να τη βαλεις να δεις αν θα λειτουργησει ή οχι ? Για τσεκαρε τη, εχει τυχει σε πολυ παλιο pc να βαλω ιδια Eth. και να παιξει χωρις προβλημα.
g1annis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Η αλήθεια είναι ότ δεν το δοκίμασα φοβούμενος μην προκαλέσει καμιά ζημιά. Είναι ασφαλές να το δοκιμάσω; Αν ναι, θα το κάνω και θα μεταφέρω το αποτέλεσμα.
Alexisssss Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 man η καρτα θα παιξει... Μην ανησυχεις,και να μην επαιζε δυσκολο να δημιουργηθει προβλημα αλλα θα παιξει...PCI ειναι κι αυτη
parsifal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Από http://en.wikipedia.org/wiki/Conventional_PCI Νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση το γιατί η κάρτα θα παίξει...
g1annis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση το γιατί η κάρτα θα παίξει...Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα, αλλά αφού το λέτε με τόση σιγουριά... σας εμπιστεύομαι Ευχαριστώ πολύ
sivadWS2 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Η κάρτα θα παίξει γιατί πολύ απλά τα pin που μένουν κενά (εκεί που η κάρτα σου φαίνεται κοντή ) δεν είναι απαραίτητα (είναι επιπλέον τροφοδοσίες και 64bit signaling pins) Λεπτομέρειες στο http://pinouts.ru/Slots/PCI_pinout.shtml
parsifal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Η θύρα είναι 32μπιτη PCI, άρα πάμε στην αριστερή στήλη της εικόνας. Στο κάτω μέρος, συγκρίνοντας την προεξοχή της θύρας με την εικόνα, φαίνεται ότι η θύρα σου είναι 5βολτη. Η κάρτα είναι 32μπιτη PCI, άρα πάμε στην αριστερή στήλη της εικόνας. Στο πάνω μέρος, συγκρίνοντας τις εγκοπές της κάρτας με την εικόνα, φαίνεται ότι η κάρτα σου είναι Universal που δέχεται και 3.3V και 5V. Από τα παραπάνω, τί συμπέρασμα βγαίνει;
g1annis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Ότι η κάρτα θα παίξει. Κατανοητό Αυτό το είχα πάντα απορία και σε άλλες περιπτώσεις. Τώρα μου λύθηκε δια παντός. cool cool
parsifal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Η μόνη περίπτωση να μην παίξει η κάρτα είναι αν απαιτεί ρητά θύρα PCI v2.3. Όσες κάρτες αναφέρουν απλά συμβατότητα με PCI v2.2, παίζουν και σε παλιότερες θύρες (αρκεί να ταιριάζει το keying πάντα, για να μπαίνει στην υποδοχή).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.