SMARTYN89 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Γεια! Σκεφτομαι να κανω μια αγορα νεου pc σε λιγο καιρο, προς Δεκεμβρη μαλλον, και μαλλον θ'ανοιξω θεμα τοτε. Προς το παρον θελω να βαλω τις σκεψεις μου σε ταξη, και να μου προτεινετε μητρικη και τροφοδωτικο γιατι δεν εχω ιδέα! Θα παρω core i7 (920) και ati 5870. 99% δηλαδη. Η modo θελω να βαζει triple channel ddr3, και να υποστιριζει αυτα τα ΚροσΦαιρ που λενε για να βαλω αν χρειαστει +1 5870 σε κανα 2χρονο. Κατα τ'αλλα ομως δε ξερω γιατι εχουν τοσα μοντελα.. Η ddr3 να φτανει πχ 1600 αλλα αυτα.. Το τροφ απ'την αλλη, να ειναι αρκετο (για τη μια 5870) ΑΛΛΑ μου τη σπαει πολυ ο θορυβος οποτε να ειναι διακριτικο (2x2 ειναι η γκαρσονιερα μου να μη μου πριζει..) Αυτα, τωρα ν κανεις ειναι πολυ υπερ καποιου case ας προτεινει, αλλα δε προβληματιζομαι ακομα. Budget δεν εχω αναφερει εσκεμενα, θελω να κανουν τη δουλεια που προοριζονται, καλα και αξιοπιστα, αλλα οχι πολλα φρου φρου. Λογικα οι επιλογες δε θα ειναι πολλες (και για οτι αξιζει τα δινω). Πάντως οσο πιο φτηνα τοσο πιο καλά! waiting!
caution Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Budget δεν εχω αναφερει εσκεμενα, θελω να κανουν τη δουλεια που προοριζονται, καλα και αξιοπιστα Gaming rig δηλαδή ftw ε;
StavrosD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Να υποθέσω ΕΣΠΑ; Επειδή αυτό τον καιρό το έψαξα και εγώ το θέμα, οι τιμές παίζουν σε μεγάλο εύρος για σχετικά μικρές διαφορές. Για τι χρήση το θες, τι κάρτες επέκτασης θα βάλεις και θες να του κάνεις overclocking; Αυτά τα 3 να απαντήσεις και θα σου προτείνουμε το βέλτιστο από την ελληνική αγορά. update: Για το τροφοδοτικό θα σου πρότεινα να κοιτάζεις από τα 800watt και πάνω http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5870,2422-20.html Βλέπεις ότι στην πράξη με crossfire φτάνει το σύστημα του τεστ στα 580watt ενώ με SLI φτάνει τα 620watt. Αν βάλεις και κανά δίσκο ή κάρτα παραπάνω, τα 650 watt είναι πολύ οριακά.
liopyr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Πάντως, όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σου, είναι εντελώς ασύμφορο από πολλές απόψεις να πας σε χ-58, ακόμα και αν το οικονομικό δεν παίζει σοβαρό ρόλο.
SMARTYN89 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Gaming rig δηλαδή ftw ε; Η σωστη απαντηση ειναι ναι, γιατι κανω κι αλλες δουλεις κ διαφορα (προγραματα μουσικη ταινιες κτλ) αλλα κ να παει λιγο πιο αργα το MovieMaker ή να κανει πιο αργα την επεξεργασια το CoolEditPro δε με νοιαζει. Οι απαιτησεις μου ειναι οντως γαμεινγκ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:29 ---------- Να υποθέσω ΕΣΠΑ; Επειδή αυτό τον καιρό το έψαξα και εγώ το θέμα, οι τιμές παίζουν σε μεγάλο εύρος για σχετικά μικρές διαφορές. Για τι χρήση το θες, τι κάρτες επέκτασης θα βάλεις και θες να του κάνεις overclocking; Αυτά τα 3 να απαντήσεις και θα σου προτείνουμε το βέλτιστο από την ελληνική αγορά. update: Για το τροφοδοτικό θα σου πρότεινα να κοιτάζεις από τα 800watt και πάνω http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5870,2422-20.html Βλέπεις ότι στην πράξη με crossfire φτάνει το σύστημα του τεστ στα 580watt ενώ με SLI φτάνει τα 620watt. Αν βάλεις και κανά δίσκο ή κάρτα παραπάνω, τα 650 watt είναι πολύ οριακά. απαιτησεις = gaming επεκταση τιποτα ιδιαιτερο (η τφτ θα ειναι TV απο μονη της με δεκτη) overclocking απο καθολου εως ελαχιστο (αρχικα) και λογω ψυξης-θορυβου-μπελα! ναι τροφ αρχικα πρεπει να φτανει 650, αλλα το σκεφτομαι για 750. Αν κ δε ξερω γιατι Crosfire δε παιζει να κανω αρχικα. (η καταναλψση ειναι ιδια αναλογα το load ετσι????) Πάντως, όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σου, είναι εντελώς ασύμφορο από πολλές απόψεις να πας σε χ-58, ακόμα και αν το οικονομικό δεν παίζει σοβαρό ρόλο. Οντως, αλλα θελω να παρω κατι να τελειωνω καινουργια τεχνολογια κ καλα να ειμαι νταξει για καιρο. Επισης λογω της κακης πολιτικης της Ιντελ που αλλαζει Socket συνεχεια, με το 1366 θ μπορω αν χρειαστει να βαλω εναν πιο μεγαλο (θα παρω τον πιο φτηνο τωρα) στο μελλον (2-3 χρονια). Δε μπορω αλλο για να αναβαθμισω κατι να πρεπει να αλλαξω mobo κ "ολα" πανω της.. PS sorry παιδες πουτ αργω να παντησω αλλα δεν εχω νετ συνεχως! (γκουχ γκουχ δε κλεβω!)
liopyr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Οντως, αλλα θελω να παρω κατι να τελειωνω καινουργια τεχνολογια κ καλα να ειμαι νταξει για καιρο. Επισης λογω της κακης πολιτικης της Ιντελ που αλλαζει Socket συνεχεια, με το 1366 θ μπορω αν χρειαστει να βαλω εναν πιο μεγαλο (θα παρω τον πιο φτηνο τωρα) στο μελλον (2-3 χρονια). Δε μπορω αλλο για να αναβαθμισω κατι να πρεπει να αλλαξω mobo κ "ολα" πανω της.. Aνάποδα τα λες. Το x-58 θα περιορίσει τις όποιες μελλοντικές αναβαθμίσεις σου, όχι το p55. Εκτός αυτού, σε 2 χρόνια θα έχουμε στάνταρ νέες τεχνολογίες, usb3-sata3, ssd's που να το εκμεταλεύονται πιθανόν, και ποιος ξέρει τι άλλο... Εσύ θα δώσεις τότε ένα σκασμό λεφτά (γιατί mainstream cpu δεν θα υπάρχει στο συγκεκριμένο socket) για να αναβαθμίσεις σε ένα mobo με ξεπερασμένα χαρακτηριστικά;
pcos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 για αναβάθμιση μονο CPU σε 2 χρονια μη το σκέφτεσαι. θα θες να αλλάξεις και mobo τότε, trust με όσο για το τροφοδοτικό και 1000ari να πάρεις, όσα χρειάζεται το PC θα χρησιμοποιήσει, δεν αλλάζει κάτι στην κατανάλωση
StavrosD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Αν θες να κάνεις αναβάθμιση σε 2 χρόνια, πάρε είτε AM3 ( η AMD τα κρατά τα socket της για χρόνια, ακόμα κυκλοφορούν μητρικές AM2), είτε 1366 ώστε να βάλεις τότε έναν i9 (εξαπύρηνο) που θα είναι και πιο οικονομικός μετά από τόσα χρόνια.
SMARTYN89 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 1366 ειναι κ ο i7. O εξαπυρηνος θα ειναι ιδιο socket? καλο.. Γενικα οταν λεω "σε 2 χρονια", ακριβως θα εχουν κυκλοφορισει νεες τεχνολογιες και απλως δε θα δωσω πολλα οποτε λεω ι7 απ μεταχειρησμενα κ τετοια. Αφου οτι κ να παρω τωρα θα ειναι "παλιο" τοτε, αυτο δε λεμε? Ομως αν βρω τα ι7 εχουν δυνατα μοντελα αμα τυχεικ βρω κανενα τοε.. καπω ετσι το σκεφτομαι, κ επισης οτι 240-250 δεν ειναι πολλα για τετοιο επεξ. Γενικα οι and δε μου γεμιζουν το ματι πια.. (αλλο θεμα..) Κανα νεο απο τροφοδοτικο αθορυβο?
liopyr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Αν υπολογίζεις σε crossfire, αυτό θα σε καλύψει από άποψη ποιότητας-τροφοδοσίας. (αν φιλοτιμηθούν να το φέρουν και ποτέ). Αν θες κάτι εξαιρετικά αθόρυβο, ανεβαίνεις κι άλλο στην τιμή.
SMARTYN89 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Αν υπολογίζεις σε crossfire, αυτό θα σε καλύψει από άποψη ποιότητας-τροφοδοσίας.(αν φιλοτιμηθούν να το φέρουν και ποτέ). Αν θες κάτι εξαιρετικά αθόρυβο, ανεβαίνεις κι άλλο στην τιμή. Σαν τι? για πες. Αυτο εχει 40db πολλα δεν ειναι? απο το ιδιο μαγαζι βρισκεις με μεγαλυτερο efficincy και λιγοτερα db αλλα ναι πιο ακριβο. Δε πειραζει αυτα κρατανε, μεχρι 150~ τα δινω. (γλυτωνω κ απ το ρευμα χαχα)
phanispal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Τα ντεσιμπελοspecs δεν είναι από πολύ έως πάρα πολύ σχετικά; Ή κάνω λάθος;
liopyr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Τα ντεσιμπελοspecs δεν είναι από πολύ έως πάρα πολύ σχετικά; Ή κάνω λάθος; Ε, ναι. Από την στιγμή που έχουν αυτορυθμιζόμενο φουρφούρι, για να πιάσει τα 33dΒ πρέπει να του πιεις το αίμα. Και τα τερατάκια >700W πρέπει να προσπαθήσεις ΠΟΛΥ για να τα ζορίσεις προφανώς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.