Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό εξωτερικό Maxtor 500GB.

jamming

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα επόμενα βήματα απο τότε που μιλήσαμε.

Αρχισα να σπάω και να συνδέω για αυτό χάθηκα.

Τελικά ο δίσκος είναι http://techreport.com/articles.x/16472

Λογικά δεν είναι συμβατός με τη μητρική μου asus P5KPL-VM

καθώς μου έβγαζε το μήνυμα reboot or select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key.

Δημοσ.
μου έβγαζε το μήνυμα reboot or select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key.

(μήπως έβγαλες τον βασικό σκληρό και στο λέει αυτό; Γιατί κάτι τέτοιο στο περίπου θυμάμαι να μου λες στον msn ότι σκόπευες να κάνεις)

Τσέκαρες το boot priority στο BIOS setup;

Διότι το μήνυμα υποδηλώνει ότι δε βλέπει δίσκο για να μπουτάρει.

Όπως είπε κι ο phanispal, δεν τίθεται "θέμα συμβατότητας".

Δημοσ.
(μήπως έβγαλες τον βασικό σκληρό και στο λέει αυτό; Γιατί κάτι τέτοιο στο περίπου θυμάμαι να μου λες στον msn ότι σκόπευες να κάνεις)

Nαι αυτό έκανα...:-(

Θα ενημερώσω όταν κάνω τα σωστά.

Ευχαριστώ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:11 ----------

δεν έχω αναφέρει το γεγονός οτι οταν συνδέω τον εξωτερικό ακούγεται σαν ωρολογιακή βόμβα...τιν τιν τιν τιν τιν τιν κλπ.

Μήπως τελικά είναι αλλού το πρόβλημα;

Δημοσ.
δεν έχω αναφέρει το γεγονός οτι οταν συνδέω τον εξωτερικό ακούγεται σαν ωρολογιακή βόμβα...τιν τιν τιν τιν τιν τιν κλπ.

Μήπως τελικά είναι αλλού το πρόβλημα;

:-(

...δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι ΕΚΕΙ είναι το πρόβλημα...

Χτυπήσανε οι κεφαλές του.

ΜΟΝΟ εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων από 'δω και πέρα....

(και εκατοντάδες ευρώ - αν αξίζουν τόσο τα δεδομένα)

Δημοσ.

sorry που εκανα τοσες μερες να απαντησω στο μνμ σου..για να ξερεις λοιπον μιλαω για πυργο και οχι για laptop,ειπαμε ειμαι ασχετη οχι ηλιθια!!!επειδη ομως εγω εχω laptop οτι κανω το κανω σε αλλου τον πυργο γι'αυτο και δεν εχω τις πληροφοριες που πρεπει!ελπιζω παρ΄ολα αυτα να βρουμε αν θες και μπορεις καποια λυση!βρηκα και το χαρτι με τα χαρακτηριστικα του εξωτερικου,θα στα γραψω για να ξερεις και εσυ..

mainboard: intel m/n foxconn atx

εχει και αλλα αλλα φανταζομαι αυτο ειναι που χρειαζεται..οτιδηποτε αλλο μου λες και στο γραφω!

κατι ακομα το παιδι που εχει τον πυργο ειχε καψει την μητρικη του και εχει αλλη αν μπορεσω να βρω περισσοτερες πληροφοριες θα στις πω!

εχω ηδη βγαλει τον εξωτερικο απο το κουτι το χαρτι με τα χαρακτηριστικα του εχει και οδηγιες πως να τον τοποθετησω στον πυργο οποτε αν με βοηθησεις και εσυ φανταζομαι πως θα τα καταφερω!

Δημοσ.

Kατ' αρχάς η "συγγνώμη" δεν χρειάζεται : ανέπνεα όλες αυτές τις μέρες :P (...το μόνο "κόστος", είναι για 'σένα, μιας και καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι πότε από 'δω-πότε από 'κει, δεν μπορώ να θυμάμαι τις λεπτομέρειες που έχουν ήδη ειπωθεί - ένας ακόμη λόγος που είχα προτείνει instant messaging).

Και ούτε εννοούσα πως δεν ξέρεις να ξεχωρίσεις ένα tower από ένα laptop : Είχες ήδη μιλήσει περί "πύργου", απλά μου είχε ήδη περάσει απ' το μυαλό πως, μια και συνήθως οι κοπέλες έχουν laptop -κι η παρουσία ενός εξωτερικού το στήριζε ακόμα περισσότερο αυτό σαν πιθανότητα- προσπαθείς να κάνεις τη "δουλειά" σε άλλο pc, και ήθελα να το ξεκαθαρίσουμε τί έχεις-τί δεν έχεις, για να ξέρω τί θα σου λέω κι εγώ. Ότι πχ να ξέρεις πως αν βγάλεις τον δίσκο απ' το κουτί του, πρέπει να έχεις "οπωσδήποτε" πλέον πρόσβαση σε tower, για να μην πάει τζάμπα πιθανή ακύρωση-πιθανής εγγύησης του δίσκου, ανοίγοντας το εξωτερικό κουτί. Κι ολ' αυτά, επειδή αν κατάλαβα σωστά, το χρήμα δεν ρέει απ' τα μπατζάκια σου (ή τον ποδόγυρό σου, for that matter), και δεν θα ήθελα να γίνω αφορμή να κάνεις κάτι (λόγω δικής σου βιασύνης) που θα το μετάνιωνες, ή κάτι που θα σε βάλει σε περαιτέρω περιπέτειες. Οπότε άκυρο και το "άσχετη είμαι, όχι ηλίθια" :P, μιας και δεν ήταν σκοπός μου να υπονοήσω κάτι τέτοιο.

...Στο "ζουμί :

βρηκα και το χαρτι με τα χαρακτηριστικα του εξωτερικου,θα στα γραψω για να ξερεις και εσυ..

mainboard: intel m/n foxconn atx

...μάλλον τα μπέρδεψες εδώ : εκτός του ότι τον εξωτερικό τον ανέφερες ήδη (αν θυμάμαι καλά), ήθελες ως φαίνεται να γράψεις ότι "βρήκες τα χαρακτηριστικά της μητρικής", right ;

...τα οποία δε, ΔΕΝ είναι επαρκή :

εχει και αλλα αλλα φανταζομαι αυτο ειναι που χρειαζεται

Foxconn είναι η μάρκα της, allright - χρειάζεται όμως και το μοντέλο. Για να δω τί δίσκους υποστηρίζει.

Eν τω μεταξύ, κι αφού τελικά τον άνοιξες τον εξωτερικό, ΕΙΝΑΙ τελικά ΑΤΑ όπως λέγαμε; ΑΝ δεν ξέρεις τις διαφορές μεταξύ ΑΤΑ και SATA interface, δες τες πχ στη Wikipedia (ή έστω και απλά στη Google Images, βάζοντας όρους αναζήτησης ATA hard drive και μετά SATA hard drive)

(αυτό που μας ενδιαφέρει στην τελική, για να μην ασχολιόμαστε με τα μοντέλα δίσκου/μητρικής, αν στη μητρική υπάρχει συμβατός connector πάνω στον οποίο μπορεί να συνδεθεί -με την ανάλογη καλωδιοταινία- ο συγκεκριμένος δίσκος. Και αυτό είναι συμπέρασμα που μπορεί να βγει οπτικά. Απλά με τον δίσκο στο κουτί του, χωρίς να τον βγάλεις δλδ, θα μπορούσε να βγει συμπέρασμα συμβατότητας μέσα από τα μοντέλα. Αλλά μιας και προχώρησες ήδη στην επόμενη κίνηση, μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα κοιτώντας απλά το interface του δίσκου, και συγκρίνοντάς το με τους κονέκτορες που υπάρχουν στη μητρική).

κατι ακομα το παιδι που εχει τον πυργο ειχε καψει την μητρικη του και εχει αλλη

...εδώ με ξαναμπερδεύεις : δε μας νοιάζει τί είχε,,,,αλλά τί έχει (όσο πχ δε μας νοιάζει εάν πέρασε μαγουλάδες μικρός ή όχι)

(πάντως αν έχει ΤΩΡΑ μαγουλάδες...........stay away :P)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...