Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό εξωτερικό Maxtor 500GB.

jamming

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπερα, εχω σοβαρο προβλημα με τον εξωτερικο μου δισκο. Ειναι Maxtor 500GB , τον εχω περιπου 1 χρονο και ποτε δεν μου ειχε δημιουργησει κανενα προβλημα. Τον συνδεσα στον υπολογιστη και στο ρευμα και δεν εκανε τιποτα σαν να ειναι νεκρο, δοκιμασα αλλεσ πριζεσ αλλα usb καλωδια, τον εβαλα σε αλλο pc αλλα τιποτα...λετε να εχει καει, εχω της Παναγιας τα ματια μεσα τουλαχιστον αν εχει καει θα μπορεσω να σωσω τα αρχεια μου??????

Δημοσ.
τον εβαλα σε αλλο pc αλλα τιποτα...

...αυτό "σημαίνει", βγάζεις τον δίσκο απ' το κουτί ( = αν δεν έχει προβλεπόμενο τρόπο ν' ανοίξει "ανθρώπινα", ακυρώνεις την εγγύηση), και τον βάζεις εσωτερικό, κι από 'κει και πέρα αν τον βλέπει το BIOS, καλώς.

Αν δεν τον βλέπουν τα windows, το συζητάμε περαιτέρω.

(αν δεν τον βλέπει το BIOS, ΣΙΓΟΥΡΕΥΕΣΑΙ για τις ρυθμίσεις του, κι αν πάλι δεν τον βλέπει, έχουμε πρόβλημα, και πολύ λίγες επιλογές)

* όπως κι αν πάει, "παρ' το σαν μάθημα πως κρατάμε αντίγραφα για της Παναγιάς τα μάτια"

Δημοσ.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια! εχεις δικιο για το back up.. η αληθεια ειναι οτι ειμαι ασχετη δεν ξερω καν που θα πρεπει να βαλω τον εξωτερικο μεσα στον πυργο...παρ' ολα αυτα σε ευχαριστω και παλι!!!

Δημοσ.

Για πες αν λέει πάνω του (ή στο χαρτόκουτό του) αν ο δίσκος που εμπεριέχεται στο εξωτερικό κουτί, είναι SATA ("λογικά", είναι) ή IDE. Αν δεν φαίνεται/δεν ξέρεις, πες έστω για το ακριβές μοντέλο, να δούμε στο web τί είναι, για να πούμε σχετικά τί πρέπει να κάνεις. Επίσης, πες και το (πλήρες) μοντέλο της μητρικής σου. Αν πάλι δεν το ξέρεις/δεν έχεις το manual, το κουτί κτλ, κατέβασε το CPU-Z να στο δείξει, στην "καρτέλα" Μainboard.

Συνεχίζουμε μετά, από 'κει και πέρα.

[Αν τα € δεν είναι θέμα για 'σενα, μπορείς να το πας σε ΕΙΔΙΚΗ εταιρία ανάκτησης δεδομένων, όπου ενδέχεται να πληρώσεις από 200 μέχρι -ίσως- πολύ πολλαπλάσια (3, 4, 5, 10)(θα κάνουν μία εκτίμηση και θα σου πουν, πριν προχωρήσουν).

Ο τελευταίος είναι ο πιο "εύκολος" δρόμος - αλλά και ο πιο ευθύς για να...φτάσεις στα δεδομένα. Τα οποία ΑΝ είναι "φοβερά σημαντικά" (εργασίες κτλ), ίσως να τον αξίζουν. Αν ενδιαφέρεσαι, πες να αναφέρουμε (τις λίγες σχετικές) εταιρίες.

Ο λίγο πιο ταλαιπωρία, είναι να δούμε μαζί από 'δω, εάν δεν συντρέχει λόγος για εταιρία ή όχι.

Για να γίνει αυτό, συνεχίζουμε με το να δώσεις πρώτα το μοντέλο του δίσκου και της μητρικής που λέγαμε]

Δημοσ.

Πραγματικα δεν ξερω ποσα ευχαριστω να σου πω για την βοηθεια σου...το να το παω σε καποια εταιρια ειναι η τελευται μου λυση γιατι περναω περιοδο οικονομικης στενοτητας!!!!λοιπον το κουτι δεν το εχω το μοντελο ειναι : Maxtor One Touch 4 500GB.Σου στελνω σε λιγο και το μοντελο τησ μητρικης μου...

Δημοσ.

Αν δεν βρεθεί άλλος να συνεχίσει σχετικά, λίγη υπομονή απλά [γιατί μόλις το είδα και είμαι ελαφρώς κομμάτια (54123 για την ακρίβεια) και ακούω το κρεββάτι να φωνάζει] μέχρι αύριο, και θα το συνεχίσουμε το ίδιο αναλυτικά. Να 'σαι καλά για τις ευχαριστίες - αλλά στείλε κανένα κοψίδι καλύτερα (και γενικώς κάτσε να δούμε τί θα γίνει, και μετά ρίχνεις τα ευχαριστώ μαζεμένα, άμα όλα παν καλά και σώσεις αρχεία...)

Τον δίσκο μην τον βάζεις σε ρεύμα κτλ, ασ' τον στην άκρη, χειρότερα δεν θα γίνει, κι όπως είπα λίγη υπομονή μέχρι αύριο.

* αν και μόλις πρόσεξα ότι δεν έχεις γράψει το μοντέλο της μητρικής, οπότε πέφτω χωρίς τύψεις :P

Δημοσ.

Λοιπον κατεβασα το προγραμματακι που ειπες το CPU και νομιζω πως βρηκα και το μοντελο της μητρικης μου.. Springdale-g!

Δημοσ.

Οχι κοιτα να δεις τι γραφει...στην καρτελα mainboard γραφει μονο model : springdale-g, χωρις να γραφει απο πανω motherboard..κατι κανω λαθος ε?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:28 ----------

ουτε manufacturer γραφει...το μονο που εχει ειναι το model.

Δημοσ.
Οχι κοιτα να δεις τι γραφει...στην καρτελα mainboard γραφει μονο model : springdale-g, χωρις να γραφει απο πανω motherboard..κατι κανω λαθος ε?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:28 ----------

ουτε manufacturer γραφει...το μονο που εχει ειναι το model.

Όχι, σαν τί λάθος να κάνεις εσύ. ΑΥΤΑ βλέπει το πρόγραμμα-αυτά λέει.

Και συγκεκριμένα, μας λέει τί μοντέλο "τσιπάκια" έχει η motherboard, και όχι το μοντέλο της motherboard της ίδιας - το οποίο το θέλω απλά για να ξέρω τί είδους δίσκους μπορεί να υποστηρίξει.

Έχω καταλάβει ότι μάλλον δεν γνωρίζεις και τόσα πολλά, οπότε το κάθε τί που θα σου λέω/ρωτάω, μάλλον θα γεννάει άλλο ερώτημα πριν πάμε παρακάτω. Θα ήταν ιδανικό λοιπόν αν είχες πρόχειρο το manual της motherboard, ή το κουτί της, αν ποτέ το είχες και το κράτησες, και να διαβάσεις από εκεί το μοντέλο, πχ MSI MS-6763, ούτως ώστε να το ψάξω στο web να δούμε τί δίσκους υποστηρίζει.

Διότι κρίνοντας από αυτό : http://reviews.digitaltrends.com/review/4891-4/maxtor-onetouch-4-plus-500gb-review-specs

ο δίσκος είναι ΑΤΑ που σημαίνει αν δεν έχει ΑΤΑ connectors η motherboard (όχι πιθανό - αλλά ούτε κι απίθανο), "τσάμπα" θα παιδευτείς να με διαβάζεις, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο άλλο pc με ATA connectors για να τον συνδέσεις. Και πριν ανοίξεις τον δίσκο, ΙΣΩΣ ακυρώνοντας έτσι την ΠΙΘΑΝΗ του εγγύηση, καλό θα ήταν να ξέρεις εκ των προτέρων ΕΑΝ θέλεις να συνεχίσουμε να το ψάχνουμε. Μη "βαρεθείς" δλδ στην πορεία, αποφασίσεις να ξεχάσεις τα δεδομένα, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις τον δίσκο πλέον μέσω εγγύησης, κρίμα θα είναι, και θα λες "τί ήθελα και τ' ανακάτεψα", ας έπαιρνα απλά άλλο δίσκο. Γι' αυτό κι επειδή παίζουν διάφορες παράμετροι για να βρούμε άκρη, προσπαθώ να τα έχουμε σε μια σειρά, ώστε να μη μετανιώσεις για κάποια βιαστική επιλογή.

Επίσης, επειδή υπάρχει μια χαρά η περίπτωση, ΑΠΛΑ να έχει χαλάσει κάτι στο εξωτερικό κουτί, αλλά ο δίσκος εντός του να είναι οκ, είναι κρίμα, υποθέτω, πάλι λόγω βιασύνης να πεις "δεν θα γίνει τίποτα, ας τον δώσω γι' αλλαγή", και να πάνε τσάμπα "της Παναγιάς τα μάτια".

Τέλος, το να πεις "καλύτερα ας τον πάω σε τεχνικό να τα τσεκάρει αυτός ολ' αυτά, δεν είμαι για παιδέματα", να σου τονίσω ότι ενδέχεται ένας "απλός" τεχνικός, να σου χρεώσει μαλλιοκέφαλα, αδίκως κι όλας, γιατί αυτά που θα κάνει (αν εξαιρέσεις την περίπτωση να μην έχεις pc με ΑΤΑ connectors να τον συνδέσεις, και το ίσως να τον ανοίξει με αδιόρατα σημάδια, αν δεν έχει δικάτου κανονικά κουμπώματα το εξωτερικό κουτί), πάνω-κάτω είναι πράγματα που μπορείς να κάνεις και εσύ με σωστή καθοδήγηση. Κρίμα είναι να τον πληρώσεις λοιπόν για να τον δοκιμάσει απλά σε ένα pc, και μετά να σε χρεώσει με τα GB, αν χρειαστεί να κάνει ΑΝΑΚΤΗΣΗ αρχείων. Και στην τελική, δεν μπορεί καν να κάνει αυτά που θα έκανε εξειδικευμένη εταιρία.

Γνώμη μου είναι, έχε την υπομονή να το ψάξουμε, και ανάλογα θα σου πω αν σε κάποια φάση λέει να το πας είτε σε τεχνικό, είτε να τον επιστρέψεις γι' αλλαγή, είτε και απλά να ξεχάσεις τα αρχεία.

Παρεπιπτόντως, το "pc" σου που λες, είναι "πύργος", έτσι; Δε νομίζω να μιλάμε για laptop - αλλά ας το ξεκαθαρίσουμε, διότι έχει σημασία.

Και πριν συνεχίσουμε για παρακάτω, προτείνω να με προσθέσεις στις επαφές του msn που υποθέτω πως έχεις, κι αν δεν έχεις,,,φτιάξε ένα msn account να το συνεχίσουμε από εκεί, διότι το βλέπω να το τραβάμε κα'να μήνα με το ρυθμό αυτό από εδώ στο φόρουμ. Τα άμεσα ερωτήματα/απαντήσεις ή ακόμα και το remote desktop connection θα κάνουν τη δουλειά πολύ πιο εύκολη (πχ προβλέπω να σου λέω "επιτόπου" που να κοιτάζεις στα windows, για να βγάλουμε άκρη για το τί δίσκους υποστηρίζει η motehrboard).

Μπορείς να με προσθέσεις κλικάροντας στο εικονίδιο του msn που υπάρχει κάτω από το avatar μου - ή αν έχεις skype account στειλ' τον σε pm.

Aν για δικούς σου λόγους δεν θέλεις το instant messaging, συνεχίζουμε εδώ, και...δώσε βάση στα κόκκινα.

Δημοσ.

Aκριβώς το ίδιο πρόβλημα με maxtor ιδιο μοντέλο.

Εχω μητρική asus P5KPL-VM.

Είμαι ποιο σχετικός απο τον άλλο χρήστη.

Πως προχαράμε;

Να σε κάνω add στο msn?

Δημοσ.
Παιδιά καλησπερα, εχω σοβαρο προβλημα με τον εξωτερικο μου δισκο. Ειναι Maxtor 500GB , τον εχω περιπου 1 χρονο και ποτε δεν μου ειχε δημιουργησει κανενα προβλημα. Τον συνδεσα στον υπολογιστη και στο ρευμα και δεν εκανε τιποτα σαν να ειναι νεκρο, δοκιμασα αλλεσ πριζεσ αλλα usb καλωδια, τον εβαλα σε αλλο pc αλλα τιποτα...λετε να εχει καει, εχω της Παναγιας τα ματια μεσα τουλαχιστον αν εχει καει θα μπορεσω να σωσω τα αρχεια μου??????

Εγώ προχθές άνοιξα τον δικό μου εξωτερικό Maxtor (640 GB) γιατί μου έκανε τα ίδια και μέσα είχε έναν Seagate Barracuda. Ο δίσκος είναι sata βέβαια. Μάλλον πρόβλημα στην τροφοδοσία πρέπει να είναι καθώς τον έκανα εσωτερικό και δουλεύει μια χαρά

Δημοσ.
Να με κρατήσεις και 'μενα ενημέρο, μ' αρέσει όταν συναντώ σχετικότερους

ΟΧι απο εσένα.Ενοώ απο το χρήστη που δεν ήξερε ούτε πως λέγεται η μητρική του.

Απο σένα ζητάω βοήθεια.

Δημοσ.

...Α. :P

Ναι, το instant messaging είναι ο πιο γρήγορος δρόμος.

Γι' αυτό και έχω το msn κουμπάκι σε κοινή θέα άλλωστε.

Πρόσθεσέ με ελεύθερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...