nodreams.ct Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Παιδιά αποφάσισα να δω και γω απο κοντα τι είναι αυτο το νέο λειτουργικό Το πρόβλημα είναι δεν ξέρω ποια έκδοση να βάλω.. Ποια προτείνετε; A! όλες οι εκδοσεις έχουν ενσωματωμένο compiler c/c++ έτσι;
apoikos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Εξαρτάται τί θες να κάνεις. Μιας και είναι η πρώτη σου επαφή με το λειτουργικό θα σου πρότεινα να βάλεις κάποια mainstream διανομή (RedHat, SuSe ή Mandrake). To ποιά θα βάλεις είναι δική σου υπόθεση, αλλά όλες είναι πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα. Προσωπικά έχω δοκιμάσει και τα τρία και νομίζω ότι το πιό προσιτό είναι το Mandrake. Παρέχει αρκετές βοήθειες στον αρχάριο χρήστη και στα CD της distro υπάρχουν σχεδόν τα πάντα! Ναι, όλες οι διανομές έχουν τον gcc (GNU C Compiler). Είναι θεμελιώδης λίθος κάθε διανομής linux, αφού τα περισσότερα προγράμματα που κυκλοφορούν στο internet είναι σε πηγαίο κώδικα και τα κάνει compile ό ίδιος ο χρήστης. Οι περισσότερες διανομές έχουν και άλλους compilers και interpreters, π.χ. g77 (fortran), java, lisp, perl, και ένα κάρο άλλες γλώσσες. Btw, το ότι το linux προβάλλεται τώρα τελευταία δε σημαίνει ότι είναι καινούργιο λειτουργικό. Για την ακρίβεια είναι κιόλας 11 ετών (η πρώτη λειτουργική έκδοση (0.01) κυκλοφόρησε το 1991).
nodreams.ct Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 θέλω να το μάθω αρχικά αλλά μετά θέλω να εμβαθύνω όσο μπορώ! Αν είναι να ακουω μόνο μουσικoύλα μένω με τα Windows, ετσι δεν είναι??? :grin: :grin:
Maniakos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 ase pou to linux kata 90% se C einai grameno!8a itan paradokso na min eixe compiler =)
NeTeD Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2002 Όσοι ξεκινήσατε τώρα(και όχι μόνο) να ψάχνεστε με το linux, πιθανότατα θα βρείτε ενδιαφέρον το OpenFest που διοργανώνει το ΤΕΙ Πειραιά! Περισσότερες πληροφορίες: 1) http://openfest.teipir.gr 2) http://www.insomnia.gr/ubbthreads/showflat.php?Cat=&Board=UBB1&Number=211301&page=1&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1
nodreams.ct Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2002 Ευχαριστώ NeTeD θα ήθελα πολύ να έρθω αλλά θα είμαι Ξάνθη, μήπως μπορείτε να το κάνετε μια βδομάδα αργότερα που θα κατέβω για χριστούγεννα
Anakin Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2002 Paidia na 3eka8arisoume kai kati allo.To Linux einai 1!!!Oi dianomes allazoun mono ston installer kai sta paketa pou perilamvanoun (an kai oles exoun ta klasika programata opos mozilla,netscape,open office, kai diafora grafika perivalonta ktl).
vtsib Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2002 se afto poy leei o anakin exei ena mikro dikio. o kernel toy linux(to idio to linux dhladh) einai o idios se ola ta distributions. ousiastika dhladh den allazoyn themata symvatothtas,statherothtas ktl. oi pio polles dianomes exoyn diafora ston installer, sto pws diaxeirizontai ta paketa(p.x. oles mporoyn na kanoyn compile tar.gz, alles rpm, alles .deb ktl ktl) kai fysika sta paketa poy perilambanei to kathe distribution. epishs yparxoyn kai alles mikro diafores ws pros thn diaxeirhsh toy sythmatos (p.x. to redhat exei xinetd anti gia inetd). to thema einai pws prepei na dialeksei kapoios mia distribution? apla na dialeksei afth poy toy aresei perissotero. pistevw oti enas arxarios prepei na ksekinisei apo mandrake,redhat,suse poy einai pio filika. oxi oti an dialege p.x. slackware den tha ekane thn doyleia toy!!!
Maniakos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2002 krima vevaia pou oi perisoteroi menoun sto "ti na dialeksw" kai meta den to proxorane
vtsib Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2002 afto einai allitheia. aftoi poy xrisimopoioyne linux shmera exoyne dei paraaa polles distributions an oxi oles kai exoyne dialeksei thn agapimenh toys(toylaxiston etsi ekana egw prwta slack 4,meta redhat 5.2, ystera Suse, caldera mexri na kataliksw ksana se slackware). to kako einai oti oi pio polloi variontai na to psaksoyn ligo parapanw to thema opote kai to paratane teleiws.den toys arese p.x. to mandrake? einai olo mia m*****a opote kai gyrnane pali pisw sta gnwsta patria edafh
nodreams.ct Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2002 Εγώ mandrake έβαλα και δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι.. Σκέφτομαι να βάλω SuSe να πάρω και ένα βιβλίο (για να μην σπάω τα νεύρα του crazy piston ) και να προσπαθήσω να δω τι παίζει!
tolis_01 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Btw, το ότι το linux προβάλλεται τώρα τελευταία δε σημαίνει ότι είναι καινούργιο λειτουργικό. Για την ακρίβεια είναι κιόλας 11 ετών (η πρώτη λειτουργική έκδοση (0.01) κυκλοφόρησε το 1991). Και 11 χρόνια μετά: νομιζω suse ειναι οκ 1
aris1986 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2013 Ζουνε αυτοι αραγε που ανοιξανε το θέμα... Στο τοπικ των windows..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα