Προς το περιεχόμενο

ubundu-aircrack-ng

cnkostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν καταλαβαίνω κάν την ανάγκη του να σπάσει κάποιος ένα wep / wpa key. Εκτός βέβαια του ειλικρινούς - το τονίζω ειλικρινούς - ενδιαφέροντος για μάθηση σχετικά με την ασφάλεια των δικτύων που δικαιολογεί και κατά την γνώμη μου επιβάλλει τις δοκιμές σε διάφορα δίκτυα και όχι μόνον στο δικό μου.

Στην γειτονιά μου με ένα iwlist wlan0 scan ανιχνεύει τουλάχιστον τρία δίκτυα με key off την κάθε φορά.

Προς τι το σπάσιμο κωδικών όταν κάποιοι επιλέγουν να αφήνουν ελεύθερο για όλους το δίκτυό τους;

Τώρα ως προς την ηθική πλευρά του ζητήματος...

Το να σπάσω το οποιοδήποτε κλειδί του οποιουδήποτε ασύρματου δικτύου ανιχνεύει η κάρτα δικτύου μου προσωπικά ΔΕΝ το θεωρώ επιλήψιμο. Με την προϋπόθεση βέβαια πως θα μείνω στο σπάσιμο και δεν θα συνεχίσω στην χρήση αυτού του δικτύου για να έχω δωρεάν πρόσβαση και κυρίως και ακόμα χειρότερα για να έχω την όποια παράνομη δραστηριότητα μέσω του διαδικτύου.

Το ηθικώς επιλήψιμο για μένα είναι η χρήση και μάλιστα η παράνομη του σπασμένου δικτύου και όχι το σπάσιμο του κωδικού. Ας μάθουμε όλοι να βάζουμε σωστούς κωδικούς για να μην μας τους σπάνε οι άλλοι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:25 ----------

επισης, οι wpa/2 δεν σπαζουν. ακομα

μην είσαι και τόσο σίγουρος..

http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=cracking_wpa

αν και δεν έχω σπάσει ποτέ wpa ούτε έχω δοκιμάσει να το κάνω.

απλά διαβάζω τα σχετικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

επιμενω.

αυτο δεν ειναι σπασιμο. ειναι brute forcing με λεξικο. Πραγματικο σπασιμο, ΔΕΝ εχει κυκλοφορησει ευρεως. 2 αναφορες εχω διαβασει τον τελευταιο χρονο πανω στο θεμα. Η πρωτη ηταν απο μια ρωσικη εταιρεια η οποια ειδικευεται στην παραλληλη επεξεργασια, και η οποια ανακοινωσε οτι μειωσε τον χρονο σπασιματος (οχι οτι εσπασε) και η δευτερη απο εναν (δεν θυμαμαι εθνικοτητα- νομιζω ιαπωνα) ο οποιος και ανακοινωσε οτι εσπασε το wpa, αλλα ακομα δεν εχει γινει ευρεως γνωστο το πως.

οχι ομως το wpa2

Από το http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=cracking_wpa που είχα παραθέσει και νωρίτερα

WPA/WPA2 supports many types of authentication beyond pre-shared keys. aircrack-ng can ONLY crack pre-shared keys. So make sure airodump-ng shows the network as having the authentication type of PSK, otherwise, don't bother trying to crack it.

Since the pre-shared key can be from 8 to 63 characters in length, it effectively becomes impossible to crack the pre-shared key.

The impact of having to use a brute force approach is substantial. Because it is very compute intensive, a computer can only test 50 to 300 possible keys per second depending on the computer CPU. It can take hours, if not days, to crunch through a large dictionary. If you are thinking about generating your own password list to cover all the permutations and combinations of characters and special symbols, check out this brute force time calculator first. You will be very surprised at how much time is required.

IMPORTANT This means that the passphrase must be contained in the dictionary you are using to break WPA/WPA2. If it is not in the dictionary then aircrack-ng will be unable to determine the key.

Αν κάποιος θέλει να σπάσει wpa/2 μπορεί απλά να βάλει τον κωδικό του στο dictionary file και να μετά να ανεβάσει στο youtube ότι έσπασε WPA2 . Και φυσικά ένας κακός κωδικός μπορεί να σπάσει με ένα καλό dictionary αλλά ένας καλός με τίποτα αυτην την στιγμή που μιλάμε. Εκτος αν αρχίσουμε το social engineering.

• Moderators
επιμενω.

αυτο δεν ειναι σπασιμο. ειναι brute forcing με λεξικο. Πραγματικο σπασιμο, ΔΕΝ εχει κυκλοφορησει ευρεως. 2 αναφορες εχω διαβασει τον τελευταιο χρονο πανω στο θεμα. Η πρωτη ηταν απο μια ρωσικη εταιρεια η οποια ειδικευεται στην παραλληλη επεξεργασια, και η οποια ανακοινωσε οτι μειωσε τον χρονο σπασιματος (οχι οτι εσπασε) και η δευτερη απο εναν (δεν θυμαμαι εθνικοτητα- νομιζω ιαπωνα) ο οποιος και ανακοινωσε οτι εσπασε το wpa, αλλα ακομα δεν εχει γινει ευρεως γνωστο το πως.

οχι ομως το wpa2

word.

ελληνικα

• Moderators
χμ... δεν το πιασα...

και κατι φρεσκο http://mobile.slashdot.org/story/09/10/29/1944208/New-Improvements-On-the-Attacks-On-WPATKIP?from=rss 2 εβδομαδων βασικα...

Εννοω πως συμφωνω 100% μαζι σου,λεξη προς λεξη.

• 2 μήνες μετά...

Άργησα να απαντήσω......WPA-WPA2 δε σπάνε εκτός και αν είσαι κολόφαρδος και υπάρχει ο κωδικός στο worldlist και πάντα σε συνεργασία με επεξεργαστή και κάρτας γραφικών...

• 3 μήνες μετά...

Προσπαθώ να σπάσω τον κωδικό στο σπίτι μου αλλά έχω την απορία αν χρειάζεται και ένας δεύτερος υπολογιστής που να συνδέεται ασύρματα στο δίκτυο μου ή όχι?

Ειναι καλύτερο να γίνεται από backtrack-linux?

• Moderators
Προσπαθώ να σπάσω τον κωδικό στο σπίτι μου αλλά έχω την απορία αν χρειάζεται και ένας δεύτερος υπολογιστής που να συνδέεται ασύρματα στο δίκτυο μου ή όχι?

Ειναι καλύτερο να γίνεται από backtrack-linux?

Κανε τον κοπο να διαβασεις το documentation του aircrack.Ειναι πιο ευκολο να υπαρχει ενας υπολογιστης στο δικτυο ο οποιος ανταλλασει συνεχεια πακετα με το router(πχ downloading).Το οποιο δεν σημαινει πως δεν μπορεις να το κανεις και χωρις να υπαρχει καποιος αλλος υπολογιστης στο δικτυο.

• 2 χρόνια αργότερα...

γεια σας διαβασα τα παραπανω και εχω την εξεις απορια τι σχεσει εχει το SSID πχ οτε343434 με το BSSID πχ 00:00:00:34:34:34 με το default key. θα μπορουσα να φτιαξω μια wirdlist με καποια απο τα παραπανω στοιχεια δηλαδη αν υπαρχει συσχετισμος του κωδικου με τα πρωτα στοιχεια του bssid?

Για ποιον λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο;  Στην γειτονιά μου οι διευθύνσεις Mac δεν έχουν καμία σχέση με τα SSIDs.

Και στο κάτω κάτω της γραφής είναι πολύ εύκολο να βρεις τις MAC μέσω τερματικού απ'το να κάνεις αναζήτηση σε μια τεράστια wordlist.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...