smilefreeware Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Πήρα το μαθητικό acer 11.6'' και εμφανίζει για πολύ λίγο menu με linux / xp. Αν το αφήσεις μπαίνει σε linux. Μπορώ να το αλλάξω ? Είτε να διαλέγω σε ποιό θα μπαίνει πρώτο είτε να αυξήσω το χρόνο αναμονής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Θεωρώντας ότι είναι ο grub bootloader όταν μπεις στο linux άνοιξε το /boot/grub/menu.lst βρές την εγγραφή timeout="number of seconds" και βάλε την σε όσο θές. πχ timeout=10 αυτό είναι 10 δευτερόλεπτα για το ποια θα ξεκινάει αυτόματα στο ίδιο αρχείο υπάρχει η παράμετρος default Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xrist0f0r0s Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 μεσω του grab βαζεις προτερεοτητα αλλα δεν θυμαμαι πως το εκανα ή ειναι με αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
smilefreeware Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Θεωρώντας ότι είναι ο grub bootloader ... Καλά τα θεώρησες όλα και πράγματι είναι ακριβώς όπως τα είπες. Το πρόβλημα είναι οτι γνωρίζω αρκετά-πολλά αλλά από MS, από LINUX είμαι άσχετος. Δυστυχώς έμπλεξα με δικαιώματα και ψάχνω πως θα τα παρακάμψω. Δεν γνωρίζω πως θα μπω σαν ιδιοκτήτης για να αλλάξω τα δικαιώματα του αρχείου ώστε να το αλλάξω. ----------------------------------------- Επειδή είναι ευκαιρία να μάθω 5 πράγματα για linux αν θέλετε πείτε μου ... σε WIN δουλεύω totalcommander , υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε Linux ? ή ότι νομίζετε ότι θα βοηθήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aztec Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Ποια δαινομή Linux είναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Καλά τα θεώρησες όλα και πράγματι είναι ακριβώς όπως τα είπες.Το πρόβλημα είναι οτι γνωρίζω αρκετά-πολλά αλλά από MS, από LINUX είμαι άσχετος. Δυστυχώς έμπλεξα με δικαιώματα και ψάχνω πως θα τα παρακάμψω. Δεν γνωρίζω πως θα μπω σαν ιδιοκτήτης για να αλλάξω τα δικαιώματα του αρχείου ώστε να το αλλάξω. ----------------------------------------- Επειδή είναι ευκαιρία να μάθω 5 πράγματα για linux αν θέλετε πείτε μου ... σε WIN δουλεύω totalcommander , υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε Linux ? ή ότι νομίζετε ότι θα βοηθήσει. σε τερματικό εκτέλεσε: >sudo gedit /boot/grub/menu.lst και δώσε τον κωδικό του χρήστη σου. το sudo σου δίνει δικαιώματα διαχειριστή όταν τα χρειάζεσαι. Το gedit είναι text editor, μπορείς να βάλεις στη θέση του οποιονδήποτε άλλον. για αντίστοιχο του totalcommander δες εδώ προσωπικά μ'αρέσει ο emelfm2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
smilefreeware Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Διανομή Ubuntu 9.04 Υποθέτω όλα τα μαθητικά laptop έχουν το ίδιο. Ζήτησα και κάποιο χώρο από το insomnia αν μπορεί να διαθέσει http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=338915 γιατί αυτά τα ερωτήματα που κάνω είναι στην αρχή, η συνέχεια πιστεύω θα είναι μεγάλη και για linux και για xp. Από command line γνωριζω από dos, απλά δεν γνωρίζω τις εντολές σε linux. Θα δοκιμάσω το "sudo gedit /boot/grub/menu.lst" και θα σας πω. Πέτυχε, απλώς με τρέλανε λίγο με την είσοδο του κωδικού που δεν φαίνονταν αυτά που έγραφα Ελπίζω να βρώ το αντίστοιχο totalcommander . Τελικά έβαλα το Krusader γιατί τα άλλα είχαν bad link. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Για Norton Commander replacement εμένα μου αρέσει το Midnight Commander: Για εγκατάσταση: sudo apt-get install mc Για εκτέλεση: mc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.