Προς το περιεχόμενο

mobile broadband με ... ΤΡΕΛΑ!!!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ότι θα πλήρωνα συνδρομή για mobile broadband δεν το φανταζόμουν ποτέ, ειδικά με αυτές τις τιμές. Πρόσφατα όμως μετακόμισα στο δικό μου σπίτι και δυστυχώς πληροφορήθηκα ότι ο ΟΤΕ θα μου περάσει καλώδια μετά από τρεις μνήμες (που να πουληθεί ολόκληρος και να ψοφήσει κιόλας ) ... Η λύση του mobile broadband ήταν μονόδρομος αφού μου είναι απαραίτητη η σύνδεση με το net για επαγγελματικούς λόγους και όχι μόνο. 49 ευρουλάκια το μήνα ( +12% τέλη για να μην ξεχνιόμαστε) λοιπόν έτσι για να γουστάρουν τα κρατικοδίαιτα ρεμάλια. - Και μη γυρίσει κανείς να μου πει ότι το internet είναι πολυτέλεια στις μέρες μας -.

installer κλασικά μόνο για windows. Το παλικάρι στο πλαίσιο δεν ήξερε τι να απαντήσει όταν τον ρώτησα αν το cosmote-on-the-go παίζει και σε linux. (Ίσως και να μην ήξερε τι είναι το linux ) ...

Φτάνω σπίτι, κάνω εγκατάσταση σε win γρήγορα γρήγορα για να διεκπεραιώσω κάποιες υποθέσεις μου, αφήνοντας την απόπειρα να το κάνω να δουλέψει στο ubuntu 9.10 beta για αργότερα, όταν θα είχα χρόνο. Κακά τα ψέμματα, περίμενα να φτύσω αίμα για να το κάνω να δουλέψει και έδινα σοβαρές πιθανότητες να μην το πετύχω και ποτέ...

Πάω για ύπνο το βράδυ, αλλά το σαράκι ήταν ήδη μέσα μου... Δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Σηκώνομαι, τσιγάρο, κοκακολίτσα και ανοίγω το laptop.

boot στο 9.10... network manager κλικ (1). mobile broadband καρτέλα (2). Ανοίγει wizard (wtf ?!?!) ... "Επιλέξτε modem" και πριν ανοίξω drop down list το βλέπω σαν default επιλογη..... forward (3) . Επιλέξτε χώρα... Ελλάδα, βάζω. Επιλέξτε provider... Βλέπω τους τρεις ελληνικούς μπροστά μου (wtf ^2). Επιλέγω cosmote, στην επόμενη καρτέλα όλα auto και γράφω το pin. forwatrd και ... ΣΥΝΔΕΘΗΚΑ!!!

Δεν γίνεται , δεν είναι δυνατόν !!! που λέει και το τραγούδι...

Δεν έχω λόγια... Μόνο τούτο θα πω : RESPECT σε όλο το open source community & FU [insert your provider here for not supporting linux]

Τα σχόλια δικά σας.

Υ.Γ. Αυτό που λείπει βέβαια είναι η εφαρμογή της cosmote για να μετράς το χρόνο που είσαι συνδεδεμένος ή τον όγκο δεδομένων που έχεις κατεβάσει. Αυτό σίγουρα χρειάζεται σε όσους είναι συνδεδεμένοι με πρόγραμμα περιορισμένου όγκου ή χρόνου. Ευτυχώς είμαι στο unlimited πακέτο, οπότε δε μου χρειάζονται. Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση για όσους χρειάζονται την εφαρμογή αυτή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[...] Ευτυχώς είμαι στο unlimited πακέτο, οπότε δε μου χρειάζονται. Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση για όσους χρειάζονται την εφαρμογή αυτή...

Sorry για το offtopic αλλά διάβασα τυχαία το thread σου (δεν είμαι θαμώνας του linux subforum :P) και μιας κι έτυχε να το ψάχνω κι εγώ το θέμα 3G τελευταία να επισημάνω πως δεν υπάρχει unlimited. 30GB/μήνα είναι το όριο. Πιθανότατα το γνωρίζεις αλλά μιας και την έχουν πατήσει γνωστοί είπα να τ αναφέρω...

sorry, αλλά το συμβόλαιό μου "internet on the go unlimited" γράφει. Το ξέρω ότι μετά τα 30 GB η cosmote διατηρεί το δικαίωμα να υποβαθμίσει τα χαρακτηριστικά της σύνδεσής μου ή και να τη διακόψει μέχρι το πέρας του τρέχοντος μήνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...