Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα σήμερα εναν σκληρό wd 500 mb και το bios και φυσικά τα xp δεν τον βλέπουν. Ειναι σε asus p4r800v-de lux είναι sata και μάλλον φταίει το asus ,τι μπορω να κάνω ? γίνεται κάτι? ειναι κρίμα να πάρω παλιάς τεχνολογίας σκληρό ide .

κατέβασα από την asus το αρχείο SiSRAID105 για αναβάθμιση του bios ? γίνεται ? απλως το τρεχω ? καμμιά βοήθεια παιδιά ???

Δημοσ.

Οι sata2 δίσκοι συχνά απαιτούν 1 jumper set για να δουλέψουν σε sata1mode ;) Βουρ στο site της wd να βρεις το pin out πανω στον δίσκο ;)

Δημοσ.

(οφφτοπικ-σόρρυ, για κάποιο λόγο διάβασα "αλέφαντος ο σκληρός" και ήθελα να το μοιραστώ). xD

Δημοσ.
Οι sata2 δίσκοι συχνά απαιτούν 1 jumper set για να δουλέψουν σε sata1mode ;) Βουρ στο site της wd να βρεις το pin out πανω στον δίσκο ;)

Μπα, οχι απαραιτητα...

Το πιο πιθανο, ειναι ο φιλος μας να μην εχει ενεργοποιησει τον SATA controller στη

μητρικη του και για αυτο να μη τον βλεπει τον δισκο. Πρωτα θα μπεις και θα ψαξεις

το BIOS για να κανεις enable τον sata controller. Μετα θα μπει στα Windows και θα

κανεις διαμορφωση απο τη Διαχειρηση τον δισκο για να στον εμφανισει στο

"Ο Υπολογιστης μου".

Δημοσ.

(αν ηξερες ποσοι φερνουν στην εταιρεια το case τους με το ιδιο "προβλημα" ή ποσοι με

παιρνουν τηλ για το ιδιο θεμα... :-))

Δημοσ.

Υπήρχε στο bios η επιλογή HDD SMART montoring (disable) kai thn ekana (enabled)

τώρα τον βλέπει το bios αλλά όχι τα win xp , τον βλέπει δε το cpuid :

cpuid002.jpg

cpuid.jpg

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:14 ----------

Tο cpuid δείχνει 3 :

Ενα 30ρη με Λινουχ ένα 80ρη με xp και τον wd 500ρη

Τα win xp δείχνουν μόνο ως C: τον δεύτερο αφού αυτον με Λινουξ δεν τον βλέπουν ούτε τον καινούργιο . Να @@@ τον Γκειτς την Μικρομαλακή και τα παράθυρα τους . Ubuntu και ξερό ψωμί , που θα πάει θα του το κλείσουν το μαγαζί...

Δημοσ.
attachment.php?attachmentid=21377&stc=1&d=1255824742

attachment.php?attachmentid=21378&stc=1&d=1255824742

Ελπιζω να βοηθησα... Good luck :-)

βλεπω δυο Χ Χ αντι εικόνες φίλε

attachment.php?attachmentid=21378&stc=1&d=1255824742

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:24 ----------

Formatted/Partitioned αη σουντ ασκ;

πως όμως ????

Δημοσ.

οκ αυτό κάνω τώρα απο Υπολογιστής->διαχείρηση->δεξί κλικ στον δίσκο-> και κάνει φορματ σε ntfs . περιμένω ....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:12 ----------

Το δύσκολο όμως ειναι τώρα .

Εχω εναν 30ρη με ubuntu

Εναν 80ρη με ΧΡ

και αυτον που κάνω φορματ 500ρη

Θέλω να καταργήσω τον 30ρη και να βάλω win 7 τον 500ρη και να μείνει ο 80ρης με ΧΡ αφού εχω πάρα πολλά χρήσιμα προγράμματα που δεν ξέρω αν βρω η αν λειτουργήσουν με τα win 7 . To πρόβλημα είναι με το dual boot που το εκανε το Λινουξ και πως θα μπαινω στα ΧΡ και τα win 7 , Αργότερα και αφού λειτουργήσουν αυτα θα πάρω ένα μέρος του 500ρη (50 ειναι αρκετά ) να ξαναβάλω λινουξ,, ουφφφ το είπα (παρα πολλά ε ??)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...