Eldrad Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα, Έχω ακόμα ένα πρόβλημα με την matlab... μας βάλαν μια άσκηση και μας δόσαν βοηθιτικό κώδικα όπου έχει μέσα την εντολή wavplay που είναι όμως μόνο για windows. Πήγα να βάλω την sound(y,Fs) αλλά μου πετάει αυτό το warning : Warning: The playback thread did not start within one second. και δεν παίζει τπτ ... Καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Σου δίνετε η δυνατότητα να καλέσεις εντολές συστήματος μέσα από το περιβάλλον του Matlab; Αν ναι, μπορείς να καλέσεις την εντολή sox file.wav ή play file.wav ή aplay file.wav. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eldrad Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Χμμμ με αυτά που ξέρω όχι. Btw αυτό που θέλω να ακούσω δεν είναι ένα .wav αρχείο αλλά ένα σήμα φωνής που προήλθε από δειγματοληψία με Fs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δες λίγο το παρακάτω. http://linux.dsplabs.com.au/lsof-grep-snd-how-to-free-a-linux-sound-device-p25/#comment-638 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myle Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Αν δεν βοήθησε το post του firewalker δες και αυτό: http://linux.dsplabs.com.au/lsof-grep-snd-how-to-free-a-linux-sound-device-p25/ Σε εμένα η sound έπαιζε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ Matlab, αλλά πράγματι το πιθανότερο είναι να συμβαίνουν το παρακάτω: 1) Η κάρτα ήχου δεν υποστηρίζει hardware mixing και η ALSA στη διανομή σου δεν έχει ρυθμιστεί να κάνει Software mixing με το dmix ή να χρησιμοποιεί το pulse plugin -αν χρησιμοποιεί pulseaudio-. 2) Το Matlab κάνει access το device της ALSA, το οποίο είναι απασχολημένο είτε από το pulseaudio είτε από κάποια άλλη εφαρμογή, ή το Matlab υποστηρίζει OSS αντί για ALSA (αν η διανομή χρησιμοποιεί pulseaudio, δες το padsp, διαφορετικά δες το aoss). Αν θέλεις να λύσεις το πρόβλημα από τη ρίζα του θα πρέπει να σπαταλήσεις κάποια ώρα ψάχνοντας πώς ρυθμίζεται η ALSA, το Pulseaudio και το OSS emulation (αν το matlab χρησιμοποιεί OSS) και να τα ρυθμίσεις ο ίδιος. [EDIT] Επίσης δες εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eldrad Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Παρόλο που σκότωνα όλα τα προγράμματα που κρατούσαν την κάρτα δεν κατάφερα να το κάνω να δούλεψει.... Μετά απεγκατέστισα το pulseaudio και τσουπ όταν έβγαλε ήχο... Απλός πλέων πρέπει να κλείνω τον Banshee mp όταν θέλω να χρεισημοποιήσω την sound. Thanks για της σημβουλές (btw αυτό που μας δώσαν να ακούσουμε ήταν το alilouia(ή όπως γράφετε και ταίριαζε πολύ με την περίσταση ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.