Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή σε 16:9 πως;

1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να μετατρέψω ένα video μιας οποιαδήποτε μορφής λόγου 4:3 σε 16:9 χωρίς να πειραχτεί τίποτα άλλο στα χαρακτηριστικά του;

Δημοσ.

Ανοίγεις το αρχείο στο mkvmerge GUI και από τη λίστα με τα στοιχειώδη streams που εμφανίζεται, κάνεις κλικ στο video stream. Ακριβώς από κάτω, κάνεις κλικ στο μεσαίο tab και εισάγεις το aspect ratio που θέλεις. Τέλος, εισάγεις τέρμα κάτω τοποθεσία και filename για το νέο (MKV) αρχείο που θα δημιουργηθεί και κάνεις κλικ στο κουμπί Start muxing.

Δημοσ.

Άψογος!

Άλλη μια ερώτηση: τι frame size πρέπει να χρησιμοποιώ ώστε το μέγεθος της εικόνας να καλύπτει όλη την οθόνη μιας 40άρας τηλεόρασης;

Δημοσ.

Η παρουσία μαύρων λωρίδων είναι θέμα aspect ratio, όχι frame size. Ακόμη κι αν αναπαράγεις ένα video χαμηλής ανάλυσης (π.χ. 512x288), αυτό δε σημαίνει ότι θα πάρεις μία πολύ μικρή εικονίτσα στο κέντρο της TV σου. Θα γίνει κάποιο scaling και θα «απλώσει» η εικόνα, «γλύφοντας» είτε τις οριζόντιες είτε τις κάθετες (εξαρτάται από το αν το video είναι πιο wide από το λόγο πλευρών της TV ή το αντίθετο) πλευρές της ορατής περιοχής της TV.

Δημοσ.

υπάρχει κάποιο πρόγραμμα το οποίο να μετατρέπει αρχεία video για αναπαραγωγή σε PS3 και συγχρόνως να αλλάζει την διάσταση τους από 4:3 σε 16:9?

έως τώρα χρησιμοποιούσα το convertXtoDVD αλλά πρέπει να τα γράφω σε dvd ενώ εγώ θέλω να τα παίζω από στικακι USB!

έχω επίσης το mkvvinfo GUI αλλά τα αρχεία που μετατρέπει δεν τα παίζει το PS3!!

Δημοσ.
υπάρχει κάποιο πρόγραμμα το οποίο να μετατρέπει αρχεία video για αναπαραγωγή σε PS3 και συγχρόνως να αλλάζει την διάσταση τους από 4:3 σε 16:9?

έως τώρα χρησιμοποιούσα το convertXtoDVD αλλά πρέπει να τα γράφω σε dvd ενώ εγώ θέλω να τα παίζω από στικακι USB!

έχω επίσης το mkvvinfo GUI αλλά τα αρχεία που μετατρέπει δεν τα παίζει το PS3!!

Δοκίμαε με το Any DVD Converter Professional

http://www.any-dvd-converter.com/products/for_video/index.php

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...