Προς το περιεχόμενο

Auto IP

tetod17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην δουλειά μου έχω ενα μικρό δίκτυο απο 5 τερματικά και εναν server

Χρησιμοποιώ για την μεταξύ τους επικοινωνία 2 switch και έχω και το Modem router για το Internet.

Δυο απο τα τερματικά επικοινωνούν με τον server περνώντας μέσα και απο τα 2 switch.

Eχω δώσει σε όλα να παίρνουν αυτόματα την ip

Το πρόβλημα είναι οτι μερικές φορές τα 2 τερματικά δεν επικοινωνούν με τον server γιατι δεν μπορούν να πάρουν αυτόματα ip.

Το προβλήμα λύνεται είτε όταν βγάλω για λίγο το ρεύμα απο το ενα switch είτε αν τους δώσω εγω ip

Σε τι οφείλετε αυτο ????

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημοσ.

Δυο απο τα τερματικά επικοινωνούν με τον server περνώντας μέσα και απο τα 2 switch.

Δηλαδή με δύο κάρτες δυκτίου με δύο καλώδια το κάθε ένα σε ένα switch?

Eγώ θα πρότεινα να αλλάξεις τα 2 switch με ένα οκτάρι switch

Δημοσ.

μαλλον εννοει οτι τα 2 τερματικα ειναι σε σημειο που δεν μπορουν να πανε απευθειας καλωδια οποτε σε ενα καλωδιο εχει βαλει 2ο switch και εκει πανε αυτα τα 2 τερματικα. Μαλλον το 2ο switch σου εχει προβλημα. Υπάρχει θεμα αν βάλεις στατικες διευθύνσεις σε ολα τα μηχανήματα?ποτε δεν στήνω Η/Υ με δυναμικές (εκτος αν υπάρχει λόγος για να παρουν IP απο το server οπου και πάλι προσπαθώ να το αποφύγω)

ακομα και αν το κανεις αυτο ομως, μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξεις το 2ο switch

Δημοσ.
μαλλον εννοει οτι τα 2 τερματικα ειναι σε σημειο που δεν μπορουν να πανε απευθειας καλωδια οποτε σε ενα καλωδιο εχει βαλει 2ο switch και εκει πανε αυτα τα 2 τερματικα.

Kαι πάλι 1 καλώδιο θα έπρεπε να πηγαίνει από το 1 switch στο άλλο. Για μένα προτιμότερο (και οικονομικότερο) είναι να βάλει ( έβαζε) 1 8αρι switch και 2 μεγάλα καλώδια ή έστω να ενώσει 2 "μικρά" με μούφα.

Δημοσ.

αν αλλάζει οροφο η περνάει μέσα απο οροφη/γυψοσανίδα πως ακριβως θα περάσει το 2ο καλώδιο?αλλο να έχεις ενα καλώδιο άλλο να χρειάζεσαι 2ο και να μην περνάει....

εκτος αυτού το οικονομικότερο είναι σχετικό, αναλογα ποσα διαθέτει και τι θέλει να κάνει..8πορτο 1000αρι επώνυμο δεν βάζεις εύκολα...

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστώ καταρχήν για τις άμεσες απαντησεις

Το δευτερο switch είναι "δεμένο" με το πρώτο και το πρωτο πάνω στον server στο modem-router και στα 3 τερματικά.

Το δευτερο υπάρχει για τον λόγω οτι μεσολαβεί όροφος και υπάρχει πρόβλημα με την καλωδίωση.

Θα αλλάξω το switch και θα δουμε

Το περίεργο είναι επίσης οτι δεν μπορουσε να κάνει επιδιόρθωση η τοπική σύνδεση

Δημοσ.

βασικά ίσως πέφτει η μία Ip πάνω στην άλλη απο τα τερματικά.

Δοκίμασε να βάλεις μία ξεχωριστή ip Constant για το κάθε τερματικό, που όμως θα ανήκει στο ίδιο Subnet Mask.

Στην συνέχεια όρισε ένα Gateway και όρισέ το και αυτό στα τερματικά. Οπότε πιθανώς θα εξασφαλίσεις με αυτό τον τρόπο οτι το κάθε τερματικό δεν θα "πέφτει το ένα επάνω στο άλλο" (conflict) και οτι θα έχουν όλα gateway για το ίντερνετ...!!!

Πρίν δοκιμάσεις όμως αυτό, δοκίμασε το εξής

Έχεις 1ΧRouter και 2X Switch είπες.

Θα πρέπει να συνδέσεις το 1 Switch πάνω στον Router και το Δεύτερο Switch πάνω στο πρώτο Switch...!!! Αφήνεις όλα τα άλλα όπως είναι (εννοώ τις ip στα Computer). Πιθανώς να έχεις το κάθε Switch συνδεδεμένο πάνω στον Router και γι'αυτό να σου βγάζει πρόβλημα. Με αυτό το διαφορετικό Topology, ίσως λυθεί το πρόβλημά σου.

Προσοχή. Μην χρησιμοποιήσεις 2 Router σαν και καλά Switch. Θα έχεις πρόβλημα.

Επίσης πρόσεχε μήπως τα Switch σου δεν είναι Switch αλλά απλώς Hub...!!! (έχουν μεγάλη διαφορά αυτά μεταξύ τους).

Το 8πορτο πάντως είναι πιό άνετη λύση, οχι όμως οικονομικότερη.

Δημοσ.
Eπίσης έλεγξε τα άκρα του καλωδίου που ενώνει το πρώτο με το δεύτερο switch να είναι εντάξει και με τον σωστό χρωματικό κώδικα http://en.wikipedia.org/wiki/TIA/EIA-568-B το T568B

Υποτίθεται οτι σχετικά με το connection με Crossover ή Parallel καλώδιο το αναλαμβάνει το Switch και *(υποτίθεται) οτι δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιήσουμε καλώδιο Parallel ή Crossover. Δηλαδή αφού έχουμε Switch, δεν έχει σημασία το "τι καλώδιο θα χρησιμοποιήσουμε". Αλλά εσύ καλου-κακού, δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο (πολλά τρελά συμβαίνουν με τα δίκτυα). Δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις να βάλεις Parallel Cable σε περίπτωση που είναι Crossover. (και επι της ευκαιρίας έλεγξε και αν τα καλώδια κουμπώνουν καλά στο "UTP Jack" του καλωδίου).

Επίσης δες το Πόσα μέτρα είναι η σύνδεση μεταξύ ορόφων και αν έχεις χρησιμοποιήσει κατάλληλο καλώδιο για τα μέτρα απόστασης. (αν είναι πολύ μεγάλο το καλώδιο / χειροποίητο και φθηνό / όχι κατάλληλο για τόσο μεγάλη απόσταση, ίσως παραείναι μεγάλο σε απόσταση για να φτάσει το "σήμα" χωρίς ενίσχυση - αν και συνήθως τα UTP καλώδια πάνε αρκετά μακρυά).

Δημοσ.
Υποτίθεται οτι σχετικά με το connection με Crossover ή Parallel καλώδιο το αναλαμβάνει το Switch και *(υποτίθεται) οτι δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιήσουμε καλώδιο Parallel ή Crossover. Δηλαδή αφού έχουμε Switch, δεν έχει σημασία το "τι καλώδιο θα χρησιμοποιήσουμε". Αλλά εσύ καλου-κακού, δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο (πολλά τρελά συμβαίνουν με τα δίκτυα). Δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις να βάλεις Parallel Cable σε περίπτωση που είναι Crossover. (και επι της ευκαιρίας έλεγξε και αν τα καλώδια κουμπώνουν καλά στο "UTP Jack" του καλωδίου).

Σωστός με 2 λεπτομέριες όμως. 1) δεν υποστηρίζουν όλα τα switch απότι ξέρω autochange ( κάποια που το υποστηρίζουν έχουν και διακοπτάκι από πίσω)

Για το καλώδιο πάντως για να αποφεχθνούν τα ευτράπελα ( έχω δει αρκετά) καλό είναι και τα 2 άκρα να είναι Patch (λευκο-κίτρινο,κίτρινο κτλ)

και 2 (και χαζό αλλά οκ) είναι patch όχι Parallel

Δημοσ.
Σωστός με 2 λεπτομέριες όμως. 1) δεν υποστηρίζουν όλα τα switch απότι ξέρω autochange ( κάποια που το υποστηρίζουν έχουν και διακοπτάκι από πίσω)

Για το καλώδιο πάντως για να αποφεχθνούν τα ευτράπελα ( έχω δει αρκετά) καλό είναι και τα 2 άκρα να είναι Patch (λευκο-κίτρινο,κίτρινο κτλ)

και 2 (και χαζό αλλά οκ) είναι patch όχι Parallel

(Σωστός)

Loll..!!! Whatever it's name is for this "parallel" topology.... χιχιχι :lol: :-D :-D

Δημοσ.

τα μισα απο αυτα που αναφερατε μαλλον σε κοπο θα τον βαλουν ρε παιδια. αφου παιζει με στατικη ΔΕΝ ειανι θεμα καλωδιου, επισης τα τελευταια 2 χρονια οσα switch βγαινουν κανουν το cross, ενω αν βαλεις 2 ρουτερ σαν switch ΔΕΝ θα εχει ςκανενα προβλημα αρκει να κλείσεις στο ενα το DHCP. παρομοιο προβλημα θα είχε αν σηκωνε DHCP στο server ΚΑΙ στο ρουτερ....

επισης αν αλλάξει την διάταξη και αντι για switch-->switch-->router το παει απευθειας δεν θα κερδισει κατι, ισως κατι ελαχιστο σε χρόνο, τιποτα παραπάνω...το ελαχιστο ομως ειναι οντως ελαχιστο, οχι δευτερολεπτα!το μονο καλό θα ηταν αν επεφτε το πρωτο switch, δεν θα σου κρεμάσει το 2 δικτυο που ειναι στο 2ο...

αλλαξε το 2ο switch

επισης δεν παιζει καποιο conflict με τα IP γιατι χτυπανε και τα 2, εκτος αυτού ο DHCP δεν θα εδινε IP που ειναι ηδη leased(δεσμευμενο....)

μονο αν μπει ο υπολογιστης και μετα εμφανιστεί μηχάνημα με στατική ομοια με αυτο που κολλάει, αλλα και τότε θα εμφανιζόταν μήνυμα για IP Conflict

Δημοσ.
ΔΕΝ ειανι θεμα καλωδιου,

Δηλαδή εσύ το έχεις απίθανο το να μην κάνει καλή επαφή 1 καλώδιο στο βίσμα Utp και να του μισολειτουργεί? Γιατί εγώ το έχω συναντήσει πολλές φορές. Και αν διάβασες αναφερθήκαμε στην αλλάγη switch. Αλλά προκειμένου να το αγοράσει να το πληρώσει και να μην κάνει δουλειά καλό είναι να τα δοκιμάσει πρώτα και αυτά.

Μην είσαι τόσο απόλυτος και επιθετικός φίλε μου

Δημοσ.

Χμμ...μου έδωσε και ιδέα ο mpentenis.

Αν πχ. το δεύτερο Switch έχει πρόβλημα, ας δοκιμάσει Topology σε σειρά, και με το "προβληματικό" Switch πρώτο. Αν πέσει όλο το δίκτυο, κάτι παίζει στα σίγουρα με το πρώτο Switch. Αν εξακολουθεί να έχει πρόβλημα στο δεύτερο, τότε κάτι παίζει στα καλώδια μεταξύ ορόφων.

Από εκεί και πέρα, guardianx71, δεν το ένιωσα σαν "επιθετικό" το Post του mpentenis (ίσως με υπερβάλλον ζήλο και σιγουριά να ήταν. Δεν είναι κακό). :-)

Καλό είναι να ακούγονται απόψεις και το παιδί επιχειρηματολογούσε δεν έλεγε στον βρόντο ο,τι νά' ναι. Μπορεί να είναι και καλύτερα αυτά που λέει - πρακτικά για την επίλυση του προβλήματος του παιδιού - μπορεί και όχι.

Ας ακούσουμε και άλλες απόψεις για την επίλυση του προβλήματος του παιδιού...!!! :-)

Για παράδειγμα αυτό με τα δυο Router, θα μπορούσε να συμβαίνει αλλά να μην γνώριζε το παιδί που άνοιξε το Thread οτι θα δημιουργούσε πρόβλημα αν δεν έκλεινε στο ένα το DHCP...!!! Θα μας έλεγε όμως "έχω συνδεδεμένα δύο Router" και εμείς θα του λέγαμε τι να τσέκαρε και τι να άλλαζε...κλπ..!!!

Ούτως ή άλλως (φαντάζομαι) δεν εστιάσαμε στο πρόβλημα σε βάθος όλοι μας σαν να μας είχαν προσλάβει για να το επιδιορθώσουμε και να ήμασταν εκεί. Απλώς δώσαμε μια γρήγορη απάντηση με πιθανές λύσεις για να βοηθήσουμε την κατάσταση.

Αρκετά προβλήματα στα δίκτυα (ιδίως σε πολύπλοκα δίκτυα) οφείλονται σε πολύ "κουφά" πράγματα...και απαιτείται καμιά φορά το χαμαλίκι "Test and Try" όταν οι θεωρητικά "σωστές ρυθμίσεις" αποτυγχάνουν...!!!

Cool Down...:-)

Δημοσ.

Παιδια το προβλημα λύθηκε με το που έδωσα σταθερή ΙP

Με την αυτόματη υπήρχε πρόβλημα και όχι πάντα συνήθως οταν γινόταν καμία αστραπιαία διακοπή ρευματος

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας

Ελπίζω να ανταποδώσω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...