Προς το περιεχόμενο

Αδυναμία ανάγνωσης δίσκων μέσω Ubuntu Live CD


Evangeli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Φορτώνω το Live CD των Ubuntu και εισέρxομαι επιτυχώς στο σύστημα. Το πρόβλημα μου είναι ότι το λειτουργικό διαβάζει μόνο τον δίσκο που έχει το λειτουργικό (Vista) και το φλασάκι. Εξωτερικό σκληρό και τα άλλα δυο partitions δεν δύναται να διαβάσει. Στην περίπτωση που επιχειρώ κάτι τέτοιο, λαμβάνω το μήνυμα που επισυνάπτεται στην πρώτη εικόνα. Όταν τρέχω την αντίστοιχη εντολή στην κοσνόλα (αν την τρέχω και σωστά) παίρνω το αποτέλεσμα που επισυνάπτεται στην δεύτερη εικόνα. Τι κάνω λάθος και τι τελικά πρέπει να κάνω?

Βαγγέλης.

post-118602-129063030873_thumb.png

post-118602-129063030876_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μήνυμα εξηγεί εν συντομία τί ρόλο παίζει το dirty bit ενός NTFS volume (αν και αυτό παίρνει ενεργή τιμή και σε άλλες περιπτώσεις, π.χ. όταν το αντίστοιχο volume ήταν σε χρήση/προσαρτημένο και έγινε βίαιος τερματισμός του λειτουργικού συστήματος όπως σε περίπτωση crash ή σε διακοπή ρεύματος κλπ). Είναι μία δικλείδα ασφαλείας: Αν το σύστημα εκκινήσει ξανά σε Windows, αυτόματα γίνεται έλεγχος του volume από το chkdsk utility και οι τυχόν απαραίτητες διορθώσεις για να εξασφαλιστεί ότι το filesystem είναι σε συνεπή κατάσταση, καθώς και αυτόματη επαναφορά του dirty bit σε off. Αν έχεις Windows στο μηχάνημα, αυτό θα πρέπει να κάνεις πρώτα.

 

Αν δεν έχεις Windows, τότε μπορείς να κάνεις υπ' ευθύνη σου forced mount όπως ήδη επιχείρησες, αλλά θα πρέπει να προσθέσεις και τη λέξη sudo μπροστά από την εντολή που δίνεις στην κονσόλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...