Προς το περιεχόμενο

Ο πιο γνωστος ανθρωπος στο κοσμο

egalps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η άποψη μου είναι ότι πέρα απ το όνομα του, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δε γνωρίζει κάτι παραπάνω για τον Bruce Lee. Γιατί αποκαλώντας κάποιον γνωστό, εννοούμε ότι γνωρίζουμε με τι ασχολήθηκε, πότε περίπου και που έζησε κλπ. (το θέμα άλλωστε είναι "ο πιο γνωστός άνθρωπος" και όχι "το πιο γνωστό όνομα").

Όπως και να έχει, πιστεύω οι πιο γνωστοί άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν και τη μεγαλύτερη επιρροή στη παγκόσμια ιστορία, δλδ κατά κύριο λόγο οι πολιτικοί, πλέον και οι μεγαλοεπιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια είναι λιγότερο γνωστοί απ τις ίδιες τις επιχηρήσεις τους).

Οπότε περιορίζω τις επιλογές μου σε Χίτλερ, Μπους, Ομπάμα, Κλίντον, Μάο, Τσε, Μέγα Αλέξανδρο και Ιούλιο Καίσαρα. Μάλλον Χίτλερ θα πω, που είναι ίσως ταυτόχρονα και ο πιο μισητός.

Δημοσ.
Η άποψη μου είναι ότι πέρα απ το όνομα του, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δε γνωρίζει κάτι παραπάνω για τον Bruce Lee. Γιατί αποκαλώντας κάποιον γνωστό, εννοούμε ότι γνωρίζουμε με τι ασχολήθηκε, πότε περίπου και που έζησε κλπ. (το θέμα άλλωστε είναι "ο πιο γνωστός άνθρωπος" και όχι "το πιο γνωστό όνομα").

Όπως και να έχει, πιστεύω οι πιο γνωστοί άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν και τη μεγαλύτερη επιρροή στη παγκόσμια ιστορία, δλδ κατά κύριο λόγο οι πολιτικοί, πλέον και οι μεγαλοεπιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια είναι λιγότερο γνωστοί απ τις ίδιες τις επιχηρήσεις τους).

Οπότε περιορίζω τις επιλογές μου σε Χίτλερ, Μπους, Ομπάμα, Κλίντον, Μάο, Τσε, Μέγα Αλέξανδρο και Ιούλιο Καίσαρα. Μάλλον Χίτλερ θα πω, που είναι ίσως ταυτόχρονα και ο πιο μισητός.

ε οχι, δε χρειαζεται να ξερει και πολλα.

απλα, "ο Μπρους Λη που ξερει καρατε"

τι αλλο να ξερει δηλαδη?

ο Αινσταιν??

Δημοσ.
ε οχι, δε χρειαζεται να ξερει και πολλα.

απλα, "ο Μπρους Λη που ξερει καρατε"

τι αλλο να ξερει δηλαδη?

ο Αινσταιν??

Κοίτα, υποθέτω ήξερε και καράτε, αλλά δεν έγινε γι αυτό γνωστός, αλλά για το Κουνγκ φου, που αν δε κάνω λάθος είναι δικιά του επινόηση. Οπότε κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνεις τα γραφόμενά μου. Βέβαια εγώ δεν εννούσα τόσο συγκεκριμένα πράγματα. Πολλοί πχ δε θα ξέρουν ότι ήταν ηθοποιός ή περίπου πότε έζησε, σε ποιον αιώνα τέλος πάντων. Το ότι κάποιος έχει ακούσει για κάποιον Bruce Lee που βάραγε καρατιές σημαίνει ότι τον ξέρει κιόλας;

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω είναι ο Hitler αλλά και ο Bruce δεν μένει πολύ πίσω..

*Ο Bruce Lee δημιούργησε το jeet kune do και όχι το Κουνγκ Φου. :-)

Δημοσ.

Αν η Ασία έχει οντως το 60% του παγκόσμιου πλυθησμού τότε ο Μπρους Λι κερδίζει με διαφορά, γιατι ο Χίτλερ ειναι κυρίως ευρωπαικα γνωστός σε όλους αλλα οχι και στους ασιάτες. Αντιθετα ο Λι ειναι γνωστος σχεδον σε ολη την Ασια αλλα και Ευρωπη,Αμερικη σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Η Αφρικη με το 14% της ας κοιτάει απο μακριά...χεχε

Δημοσ.
Δεν παίζει να μη μάθεις για τον Χίτλερ κάνοντας ιστορία στο σχολείο.

μεγα αλεξανδρος εχει καμια ελπιδα? η μπα?

Δημοσ.

Γενικά ιστορικά πρόσωπα έχουν πολλές ελπίδες. Απλά ο Χίτλερ έχει περισσότερες γιατί όπως είπε και κάποιος προηγουμένως είναι και περισσότερο μισητός.

Δημοσ.
Δεν παίζει να μη μάθεις για τον Χίτλερ κάνοντας ιστορία στο σχολείο.

Συγκεντρώσου, κινεζούλα γριά χωράφι! 60% παγκόσμιου πλυθησμού :lol:

Δημοσ.

Βάλτε στο μυαλό σας ότι υπάρχουν και 1 δις άνθρωποι που είναι αγράμματοι και δεν έχουν πάει σχολείο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...