Προς το περιεχόμενο

Νέο pc στα 700-800 € (& Linux, όχι games)

Nightstalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες, ήρθε επιτέλους και για μένα η ώρα να αντικαταστήσω τον Ρ4 του 2002 :confused: με ένα καινούριο υπολογιστή.

Ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλά παρόμοια posts για την κατηγορία τιμής που ενδιαφέρομαι (τα οποία και κοίταξα) αλλά τα περισσότερα είναι για gaming pc's. Προσωπικά δεν ασχολούμαι και πολύ με παιχνίδια οπότε δεν με ενδιαφέρει κάποια ιδιαίτερα ακριβή ή τελευταία κάρτα γραφικών.

Να δώσω μια ιδέα με τι games σκοπεύω να ασχοληθώ: σίγουρα όταν βγούν Diablo 3 & Starcraft 2, NFS, και κανα παρόμοιου στυλ ραλάκι, και strategy. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα 1ου/3ου προσώπου shoot em up κτλ...

Επίσης στο pc θα εγκαταστήσω και Linux και από τα λίγα που έχω διαβάσει στο net δεν συνεργάζεται εύκολα με ATI, οπότε πάω για Nvidia να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Προορίζεται κυρίως για χρήση internet (torrents & ff με 40+ tabs ανοιχτά ταυτόχρονα), office, photoshop, καμιά ταινιούλα HD, μαζική επεξεργασία RAW φωτoγραφιών απο dSLR (12+ MB η κάθε φωτό), και για στοιχειώδη ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου με Adobe Audition (κάρτα ήχου έχω ήδη). Επίσης μερικά από αυτά θα γίνονται ταυτόχρονα, οπότε με ενδιαφέρει και το multitasking.

Οθόνη έχω μια 19" LG @1280x1024 αγορασμένη πριν 3 χρόνια, και είμαι σε δίλημμα να την κρατήσω (μιας και δεν παίζω παιχνίδια) ή να την αντικαταστήσω με μια 21,5'' ή 22'' wide... :rolleyes:

Βγαίνει αρκετά δυνατή σύνθεση με οθόνη στο budget που διαθέτω?

Περιμένω προτάσεις, και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια! :-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:05 ----------

Ξέχασα να πω ότι στην τιμή συμπεριλαμβάνονται πληκτρολόγιο + ποντίκι (με πλήκτρο "back" στη θέση του αντίχειρα), ηχεία υπάρχουν ήδη.

Δημοσ.

intel postville 80gb ssd,8gb ram(άν γίνεται αλλιώς 4gb),nvidia gpu αφού το αποφάσισες,22" οθόνη(αν δεν χωρέσει τώρα στο budget να το έχεις στο μυαλό σου για προσεχή αναβάθμιση την οποία και δεν θα μετανιώσεις) και είσαι άρχοντας.

Δημοσ.

Ο SSD θεωρείς ότι είναι απαραίτητος? Γιατί είναι κομματάκι ακριβοί ακόμα... το ίδιο και τα 8 gb ddr3

Από Nvidia ποιά προτείνεις? Επεξεργαστή?

Δημοσ.

Βρε απαραίτητος δεν είναι.Φθηνοί δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα.Αν δεν βάλεις πάντως πάρε 8gb ram.Θα χωρέσουν σίγουρα.Απλά με Linux κιόλας θα είναι ατέλειωτη ευχαρίστηση το πόσο γρήγορο θα είναι το pc σου..Τον προτείνω με τα 1000.Συνήθως όσοι δουλεύουν Linux που εκτιμάν την ταχύτητα του υπολογιστή τους όσο τίποτε άλλο δεν μετανιώνουν για αγορά ssd.

Για τις δουλειές που θέλεις ssd+nvidia gpu+8gb ram(με αυτή τη σειρά)= τέλειο.Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

gpu καμιά gts250...και επεξεργαστή κανέναν athlon II x4...ή χ2..Δεν νομίζω να χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο.Έχει τρελή διαφορά με τον p4 τόσες γενιές επεξεργαστών έχουν περάσει..

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Να πω τη μαύρη αλήθεια περισσότερο με ψήνει ο i5 αφού έχω διαβάσει ότι δεν παίζεται από ταχύτητα και σε συνδυασμό με το turbo mode δουλεύει πολύ γρήγορα και όταν δεν χρησιμοποιούνται και τα 4 cores.

Εχουμε καμιά πρόταση για i5 + μια καλή μητρική?

H gts 250 μήπως είναι too much για κάρτα γραφικών?

Και κάτι τελευταίο, επειδή όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς (λόγω Ρ4 :whistle: ) δεν αρχολούμαι ιδιαίτερα με το θέμα αναβάθμιση και hardware γενικότερα, δεν έχω καταλάβει τι παίζει με την παραπάνω ram, που ακριβώς βοηθάει?

Δημοσ.

Να και μία ενδεικτική σύνθεση σε i5.

Αργότερα φορτώνεις έναν καλό ssd και άλλα 4Gb ram, και ολοκληρώνεται το έργο.

Η κάρτα γραφικών δεν είναι υπερβολή. Κάποια από τα παιχνίδια που αναφέρεις έχουν σοβαρές απαιτήσεις.

828€ βγαίνει.

87152360.jpg

Δημοσ.

Επίσης κάτι που μου ήρθε τώρα στο μυαλό, 2χ640 WD σε raid για καλύτερη ταχύτητα γίνεται, ή θα υπάρχει πρόβλημα με partitions, linux, κτλ?

Δημοσ.

Τους είχα ένα φεγγάρι σε raid 0.

Στα benchmarks σκίζανε, εγώ με το μάτι διαφορά δεν κατάλαβα.

Τελικά αποφάσισα στην επόμενη εγκατάσταση να το καταργήσω, κυρίως για λόγους ασφάλειας των δεδομένων μου.

Δημοσ.

Οκ, οπότε άκυρο το raid.

Σχετικά με τις μνήμες τώρα, τι είναι πιο σημαντικό για τη δουλειά που το θέλω το pc, το συνολικό μέγεθος ram, ο χρονισμός ή τα timings τους? Και που βοηθάνε τα επιπλέον 4gb?

thanks για τη βοήθεια!!!

Δημοσ.

Προφανώς το μέγεθος, όταν κάνεις λόγο για μαζική επεξεργασία τεράστιων φωτό.

Επίσης τσέκαρε και δυνατότητες που σου δίνει η CUDA τεχνολογία με κάποιες εκδόσεις photoshop, λογικά θα κερδίσεις τεράστιο boost επιδόσεων από την gpu.

Δημοσ.

Tην μαζική επεξεργασία φωτο σκοπεύω να την κάνω με πιο εξειδικευμένα προγράμματα που χειρίζονται καλύτερα RAW files και που έχουν φορτωμένο και το προφίλ της εκάστοτε dSLR οπότε κάνουν και τις βέλτιστες μικρο-διορθώσεις στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Protoshop προορίζεται για μεμονωμένες περιπτώσεις και πείραγμα, εφέ, φιλτράκια, κτλ.

Γενικά όμως δεν σκοπεύω να το κάνω και κάθε μέρα αυτό, περισσότερο με ενδιαφέρει το καθημερινό γρήγορο multitasking.

Δημοσ.

Σε αυτή την περίπτωση να επισπεύσεις την αγορά ενός καλού ssd αφήνοντας ίσως την οθόνη ως επόμενη σημαντική αναβάθμιση.

Σε περίπτωση που λόγο της δουλειάς σου χρειάζεσαι ένα καλό panel για όσο το δυνατόν σωστότερη απόδοση χρωμάτων, καλύτερα να πας σε μία τέτοια (που έχω βαρεθεί να προτείνω)..

;)

Δημοσ.

Χμμμ... με βάλατε σε σκέψεις για SSD αν και θα είναι λίγο οξύμωρο μέσα στο ίδιο κουτί να βρίσκονται ssd+sata+ide (από τον Ρ4) :P

VelociRaptor δεν είδα να προτείνει κανείς, δεν έχει σημαντική διαφορά από τους "απλούς" σε ταχύτητα?

Όσο για οθόνη το σκέφτομαι (μελλοντικά πάντα) για κάτι σαν αυτή που πρότεινες, με καλύτερο πάνελ.

Δημοσ.

ffs, πέτα τον ide στο παράθυρο του ενοχλητικού γείτονα, μη τον βάλεις σε καινούριο Pc.

:-D

Μια χαρά επιδόσεις έχουν οι Velociraptor, αλλά δεν συναγωνίζονται τους καλούς ssd σε καμία περίπτωση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...