karabouzouk... Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Στη σχολή μας φέτος βγήκε απόφαση ότι κάθε καθηγητής πρέπει να δώσει δύο επιλογές βιβλίων σε κάθε μάθημα και εμείς θα επιλέξουμε και θα πάρουμε ένα από αυτά.. Λοιπόν θέλω τη γνώμη σας για το ποιο να διαλεξω αν έχετε ακούσει για κάποιο απ αυτά.. Για C++: 1. Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ C++, 3η ΕΚΔΟΣΗ, (Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕ, Συγγραφέας:B. Stroustrup) 2. MICROSOFT VISUAL C++. NET ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ, (Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕ, Συγγραφέας:J. Templeman, A. Olsen) Για Java: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ JAVA. ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ IDK 1.6, (Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕ, Συγγραφέας:Γ. Λιακέας) 2. JAVA ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, (Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕ, Συγγραφέας:J. R. Hubbard) Ευχαριστώ παιδιά..
random Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δεν έχω διαβάσει κανενα απο τα 4. για τα java δεν έχω άποψη, θα σου πώ για τα 2 πρωτα της C++, τι να προσέξεις Για C++: 1. Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ C++, 3η ΕΚΔΟΣΗ, (Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕ, Συγγραφέας:B. Stroustrup) 2. MICROSOFT VISUAL C++. NET ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ, (Εκδότης:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕ, Συγγραφέας:J. Templeman, A. Olsen) δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Απο το τί καλύπτουν : standard C++ to 1o, ενω το 2ο Visual C++ και επιπλέον .Net. δηλ, είχε αρκετές διαφορές η VC++ απο τη στανταρ, την έκαναν και .Net και απομακρύνθηκε μερικα χιλιομετρα ακομα. απο το στυλ γραφής. το 1ο ειναι γραμμένο απο τον δημιουργό της γλώσσας (B,Stroustrup), και περιγράφει τη γλώσσα. ειναι ενα REFERENCE book. ας πουμε αραδιάζει 1-1 τα features, και σχολιάζει για το καθένα, Αν ειναι το πρωτο βιβλιο σου σε C++, και δεν εχεις κανει και τιποτα σε C, δε νομιζω να καταλάβεις πολλά. Οταν εγώ σπουδαζα με εβαλαν να πάρω το "The C Programming Language" των Kernighan - Ritchie. Δε λέω: Βιβλίο - σταθμός; ναι. Βιβλιο που δεν πρέπει να λείπει απο ράφι κανενός προγραμματιστή (της C τουλάχιστον). Ναι. αλλα βρε παιδί μου... εμένα που τότε είμουν άσχετος με το συγκεκριμένο θέμα (ειχα ασχοληθει μονο με Basic και Pascal), δεν με βοήθησε καθόλου να ΜΑΘΩ τη γλώσσα. στο τριτο κεφάλαιο ειχα πιά χαθεί, και εψαχνα πιό απλά τουτοριαλς απο το νετ. το "The C++ Programming Language" δεν το εχω διαβάσει, αλλα σίγουρα έχει αυτο το στύλ. Ενώ τo 2o ειναι σε στυλ tutorial, η Α-Β, να μαθουμε τα βασικα, να δουμε απλα προγραμματάκια, αλλα σιγουρα θα δίνει και αρκετή έμφαση στο .NET framework, και τη χρήση του εργαλείου Visual Studio, αφου χωρις αυτά δεν μπορεις να κανεις τιποτα σε VC++.net παντως, απο τα λιγα σχόλια που διάβασα, στο αμαζον, φαίνεται κακογραμμένο. κατ' αρχην δες αν εισαι αναγκασμένος να παρεις οπωσδηποτε ενα απο τα δύο, ή μπορεις να προτίνεις εσυ ενα τρίτο και να το δεχτει ο καθηγητής. υπάρχουν και καλύτερα (απο το 2ο), και πιο φιλικά για τον αρχάριο (απο το 1ο). αν όχι, ρωτα αν θα σας ζητηθει, να φτιαξετε ενα πρόγραμμα στη γλώσσα, σαν τελική εργασία και με τι εργαλεία. αν θελει να το κανετε σε Ms visual studio, παρε το 2ο, αν θελει να το κανετε με πιό λυτά/κλασικά εργαλεία (πχ. dev c++, borland, djgpp, gcc, ) πάρε το 1ο, και βρες μερικα tutorials για μια πιό ομαλή εισαγωγή στο θέμα. Αν μπορειτε να το φτιάξετε με ότι εργαλείο θέλετε, αποφάσισε μόνος σου. αν θες να μαθεις τη γλώσσα, του Stroustrup. Αν απλα θες να παρεις ενα βαθμό απο το μαθημα και να μην ξανασχοληθείς με το θέμα παρε της Microsoft. διάβασε τα σχόλια για την αμερικάνικη τους έκδοση [ame]http://www.amazon.com/Programming-Language-3rd-Bjarne-Stroustrup/dp/0201889544[/ame] [ame]http://www.amazon.com/Microsoft-Visual-NET-Step/dp/0735615675[/ame]
karabouzouk... Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Ξέρω C (όχι τέλεια αλλά αρκετά καλά) και μοναδικός σκοπός μου σε αυτό το μάθημα είναι να μάθω C++..!!! Να πρωτείνουμε βιβλίο εμείς δεν γίνεται... Απλά θέλω να ξέρω ποιο θα μου φανεί πιο χρήσιμο ανεξάρτητα από εργασίες βαθμούς κλπ...! Δεν θέλω ενα βιβλίο για το ράφι... θέλω ενα που να μπορέσω να το διαβάσω, να μην είναι βαρετό δλδ, και να μπορέσω να μάθω κάτι χρήσιμο... Πιστεύω τα βάσικά θα τα μάθουμε στο μάθημα και χωρίς βιβλίο.. απλά αν θελήσω να μάθω κάτι παραπάνω ποιο από τα δύο να προτημήσω αφού μου δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσω ένα... Ο καθηγητής μας είχε πρωτείνει το πρώτο για τουσ λόγους που ανέφερες αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα καθήσω να διαβάσω ένα βιβλίο με τόσες λεπτομέριες....
Mvpgr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Κι αν δεν το διαβάσεις τώρα λέξη προς λέξη θα ανατρέξεις σε αυτό πάρα (μα πάρα) πολλες φορές τα επόμενα χρόνια. Προτείνω Stroustrup κι εγώ. Το έχω και έχει βοηθήσει απίστευτα. Από την άλλη, εξαρτάται και με τι θα ασχοληθήτε στο μάθημα, με C++ ή με VC++ και .Net; Τελείως διαφορετικά πράγματα...
karabouzouk... Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Κι αν δεν το διαβάσεις τώρα λέξη προς λέξη θα ανατρέξεις σε αυτό πάρα (μα πάρα) πολλες φορές τα επόμενα χρόνια. Προτείνω Stroustrup κι εγώ. Το έχω και έχει βοηθήσει απίστευτα. Από την άλλη, εξαρτάται και με τι θα ασχοληθήτε στο μάθημα, με C++ ή με VC++ και .Net; Τελείως διαφορετικά πράγματα... Θα σου θέσω αλλιώς την ερώτηση..!! Με τί αξίζει να ασχοληθώ από τα δύο...!!?? Εγώ είχα την εντύπωση ότι η VC++ είναι κάτι παραπάνω από C++ και όχι εντελώς διαφορετικά... Δε με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε στη σχολή καθώς ξέρω ότι το μάθημα θα το περάσω όπως και να χει απλά θέλω για μένα να ξέρω τι αξίζει περισσότερο..! Εσύ προτείνεις το πρώτο..? ευχαριστώ..!!
3c0r1z Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Θα σου θέσω αλλιώς την ερώτηση..!! Με τί αξίζει να ασχοληθώ από τα δύο...!!?? Εγώ είχα την εντύπωση ότι η VC++ είναι κάτι παραπάνω από C++ και όχι εντελώς διαφορετικά... Δε με ενδιαφέρει τι θα κάνουμε στη σχολή καθώς ξέρω ότι το μάθημα θα το περάσω όπως και να χει απλά θέλω για μένα να ξέρω τι αξίζει περισσότερο..! Εσύ προτείνεις το πρώτο..? ευχαριστώ..!! H γλώσσα που πραγματεύεται το βιβλίο λέγεται managed C++ ή C++/CLI. Είναι μια επέκταση απο την ISO C++ για να μπορεί να συνεργάζεται με το .NET Framework. Δεν νομίζω να αξίζει να ασχοληθείς γιατί απλούστατα δεν έχει ζήτηση εδώ τουλάχιστον. Επίσης ο μοναδικός μεταγλωττιστής για την "γλώσσα" αυτή είναι μόνο αυτός του Visual Studio. Τώρα όσον αφορά το πρώτο θα είναι χρήσιμο και αργότερα αφού θα έχεις περάσεις το μάθημα. Με την προϋπόθεση ότι θα ασχολείσαι σε βάθος χρόνου με την γλώσσα. Μια τελευταία παρατήρηση για την συγκεκριμένη έκδοση του βιβλίου. Από ότι φαίνεται στην σχολή σας κάνουν οικονομία γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί σας μοιράζουν αυτήν την έκδοση και όχι την πιο καινούργια ή καλύτερα ακόμη το καινούργιο βιβλίο του Stroustrup, Principles and Practice Using C++. Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι το περιεχόμενο δεν είναι up to date. Αυτά ελπίζω να μην σε μπέρδεψα παραπάνω.
karabouzouk... Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 H γλώσσα που πραγματεύεται το βιβλίο λέγεται managed C++ ή C++/CLI. Είναι μια επέκταση απο την ISO C++ για να μπορεί να συνεργάζεται με το .NET Framework. Δεν νομίζω να αξίζει να ασχοληθείς γιατί απλούστατα δεν έχει ζήτηση εδώ τουλάχιστον. Επίσης ο μοναδικός μεταγλωττιστής για την "γλώσσα" αυτή είναι μόνο αυτός του Visual Studio. Τώρα όσον αφορά το πρώτο θα είναι χρήσιμο και αργότερα αφού θα έχεις περάσεις το μάθημα. Με την προϋπόθεση ότι θα ασχολείσαι σε βάθος χρόνου με την γλώσσα. Μια τελευταία παρατήρηση για την συγκεκριμένη έκδοση του βιβλίου. Από ότι φαίνεται στην σχολή σας κάνουν οικονομία γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί σας μοιράζουν αυτήν την έκδοση και όχι την πιο καινούργια ή καλύτερα ακόμη το καινούργιο βιβλίο του Stroustrup, Principles and Practice Using C++. Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι το περιεχόμενο δεν είναι up to date. Αυτά ελπίζω να μην σε μπέρδεψα παραπάνω. Οχι δεν με μπέρδεψες...! άστα να πάνε τι κάνουν στη σχολή μας... δεν ξέρω εμείς γνωρίζουμε ότι οι καθηγητές κάνουν κάποιες προτάσεις σε βιβλία και εμείς πρέπει να διαλέξουμε από αυτά.. τώρα αν τους έχουν βάλει και όριο στο κόστος δεν ξέρω.. ευχάριστώ πάντως πολύ για τις απαντήσεις! Το πρώτο θα πάρω από αυτά που μου είπατε.. Για τα βιβλία της Java μήπως έχεις να πρωτείνεις κάτι...??
TheMagician Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 C++ παρε του Στραουστρουπ αλλα στο λεω δεν διαβαζεται απλα το αλλο ειναι ακομα χειροτερο για java βλεπω να πρεπει να πληρωσεις μονο σου καποιο αλλο
twiner Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 ανεξάρτητα από το τι επιλέξεις, έχε υπόψη σου τα βιβλία του Bruce Eckel. Δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο όσον αφορά τη Java και τη C++.
random Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Θα σου θέσω αλλιώς την ερώτηση..!! Με τί αξίζει να ασχοληθώ από τα δύο...!!?? α! αν εννοείς με τι αξίζει να ασχοληθείς σαν επαγγελματική επένδυση*, γνώμη μου : πέτα τη [v]c++ απο το τρένο ειτε Java , είτε .Net (με προτιμόμενη γλώσσα Net, τη C# ) * δηλ. 1. απο τις 100 αγγελίες ζήτησης προγραμματιστών πόσες αφορούν τη Χ πλατφόρμα ; (αφού αποφασίσεις πρωτα που θελεις να ζήσεις. Αλλη ειναι η προσφορά/ζήτηση σε Ελλάδα, άλλη στη Δύση) 2. μεταξυ 2 τεχνολογιών, που έχουν ίδια ζήτηση (στη χώρα που μένω), ποιά πληρώνει καλύτερα; 3. ποια πλατφόρμα έχει πολύ κόσμο διεθνώς, ωστε οποτε εχω προβλημα να μπαινω σε ενα φορουμ να ρωταω και να μου απαντάνε ή να βρισκω έυκολα στο γουγλη, πόσα βιβλία εκδόθηκαν την τελευταία 2ετία με θέμα τη Χ γλώσα; 4. (σχετικο με το 3) ποια δεν κινδυνεύει με εξαφάνιση (πχ Delphi/pascal) ή με τρελό σφάξιμο (πχ VB6) που θα μου απαξιώσει εντελώς την συσσωρευμένη γνώση μου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.