agoraki_23 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά μετακομίζω την άλλη βδομάδα έναν όροφο κάτω απ το πατρικό μου και έχω την εξής απορία. Απ το μπαλκόνι του δωματίου μου μέχρι το μπαλκόνι του 4ου είναι μια απόσταση 40 μέτρων δε ξέρω ακριβώς αλλά το βλέπω το μπαλκόνι. Γίνετε να τραβήξω μεγάλο καλώδιο γραμμής τηλεφώνου τρυπώντας τοίχο βέβαια στον κάτω όροφο ώστε να πέρνω το ίντερνετ που θέλω? Υπάρχει άλλος τρόπος? Σημείωση μη μου πείτε για ασύρματα γιατί χάνει στο δownload και στη ταχύτητα πάρα πολύ.Θέλω οπωσδήποτε με καλώδιο. Θα πάω στον ηλεκτρολόγο την άλλη βδομάδα αλλά θα ήθελα και μια γνώμη από κάποιον που κατέχει λίγο το θέμα γιατί εγώ δε σκαμπαζω καθόλου! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
freedubus Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 1 όροφος κάτω; 40 μέτρα; Για ξανασκέψου το λίγο.
ANHLIKOS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 1 όροφος κάτω; 40 μέτρα; Για ξανασκέψου το λίγο. Σπίτι 1 Σπιτι 2 Όροφος 40 μέτρα. Μια χαρά μου βγαίνουν... Απαντηση: ναι γίνετε να τραβήξεις καλώδιο και δεν θα εχεις κανενα πρόβλημά.
parisb Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά μετακομίζω την άλλη βδομάδα έναν όροφο κάτω απ το πατρικό μου και έχω την εξής απορία.Απ το μπαλκόνι του δωματίου μου μέχρι το μπαλκόνι του 4ου είναι μια απόσταση 40 μέτρων δε ξέρω ακριβώς αλλά το βλέπω το μπαλκόνι. Γίνετε να τραβήξω μεγάλο καλώδιο γραμμής τηλεφώνου τρυπώντας τοίχο βέβαια στον κάτω όροφο ώστε να πέρνω το ίντερνετ που θέλω? Υπάρχει άλλος τρόπος? Σημείωση μη μου πείτε για ασύρματα γιατί χάνει στο δownload και στη ταχύτητα πάρα πολύ.Θέλω οπωσδήποτε με καλώδιο. Θα πάω στον ηλεκτρολόγο την άλλη βδομάδα αλλά θα ήθελα και μια γνώμη από κάποιον που κατέχει λίγο το θέμα γιατί εγώ δε σκαμπαζω καθόλου! Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Εισαι λαθος σχετικα με το ασυρματο. Δεν χανει πουθενα. Αν υποθεσουμε οτι εχεις μια 8ρα dsl, ακομα και οριακα να συνδεεσαι (40 μετρα δεν ειναι και πολυ αναλογως εμποδιων ομως) και με μια-δυο γραμμουλες σηματος θα σου δινει κανενα 11αρι mbit ευρος. Οποτε θα υπερκαλυπτεις τη συνδεση σου.
kfyros Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Στις πολυκατοικίες, όλες οι γραμμές τηλεφώνου των διαμερισμάτων καταλήγουν σε ένα κατανεμητή στο ισόγειο ή στο υπόγειο. Εκεί καταλήγουν τα καλώδια του ΟΤΕ , και οι τεχνικοί του ΟΤΕ τα συνδέουν με τα καλώδια που έρχονται από τα διαμερίσματα. Προφανώς το διαμέρισμα που μετακομίζεις έχει καλωδίωση τηλεφώνου και πρίζες. Ο ηλεκτρολόγος σου το μόνο που έχει να κάνει, είναι να γεφυρώσει στη ρεγκλέτα του κατανεμητή του κτιρίου τις γραμμές του διαμερίσματος που μετακομίζεις με τις γραμμές του πατρικού σου (και άρα με την εξωτερική γραμμή του ΟΤΕ που αντιστοιχεί στο τηλέφωνο του πατρικού σου). Τη γραμμή των γονιών σου μπορεί να τη βρει πολύ εύκολα με μια γεννήτρια σήματος. Την τοποθετεί σε μια πρίζα τηλεφώνου στο πατρικό σου και κάνει κύκλωμα σε κάθε ζευγάρι του κατανεμητή μέχρι να βρει τη γραμμή που απαντάει στο σήμα. Το ίδιο και τη γραμμή που πάει στο νέο διαμέρισμα. Απλά τις συνδέει μεταξύ τους με γέφυρα ή χύμα (αν τα καλώδια είναι όλα χύμα και όχι σε ρεγκλέτα). Αφού τα συνδέσει, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να κατεβάσεις το router στο νέο διαμέρισμα και να το συνδέσεις στην τηλεφωνική πρίζα, και έχεις adsl (εκτός αν είναι isdn , οπότε αυτό τερματίζει όπου είναι το netmode Και δεν μπορούν να μπουν περισσότερα από ένα netmodes γιατί δεν θα συγχρονίζουν). Αν θες να έχεις και τηλέφωνο , βάζεις και φίλτρο - splitter. Φυσικά το τηλέφωνο θα χτυπάει και στα δύο διαμερίσματα αφού είναι η ίδια γραμμή. Αν βάλεις άλλη γραμμή (δικό σου τηλέφωνο), δεν σε απασχολεί το πατρικό σου, και σου συνδέουν τη νέα σύνδεση κατευθείαν στις πρίζες του νέου διαμερίσματος.
liopyr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Αν δεν δουλέψουν τα παραπάνω, και με ασύρματο δεν έχεις καλό σήμα, με ένα repeater σε ενδιάμεσο σημείο θα παίξει σίγουρα.
StavrosD Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Στο σπίτι του αδερφού μου που βρίσκεται 250 μέτρα (οριζόντια, σε ίδιο ύψος αλλά σε άλλη πολυκατοικία) χωρίς ενδιάμεσα εμπόδια παρά μόνο τους εξωτερικούς τοίχους των διαμερισμάτων, του έχω βάλει ένα wireless bridge και ένα dect τηλέφωνο και είναι κομπλέ. Έχει και τηλέφωνο και ίντερνετ.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Η καλύτερη λύση είναι μακράν αυτή που προτείνει ο Kfyros.Προσωπικά είμαι υπέρ του καλωδίου εκτός κι αν δε γίνεται αλλιώς.Μέχρι να γίνω παππούς και να αποδειχθεί οτι τα GHz είναι απολύτως ακίνδυνα,δε μολύνω το σπίτι με ακτινοβολία που δε χρειάζομαι απαραίτητα.Όχι δεν είναι υστερία,είναι το μέτρο που επικαλούμαστε συνέχεια αλλά ελάχιστοι το πράττουν.Εφόσον δεν είναι αναγκαίο,δε το χρησιμοποιώ.Όσο λιγότερο ασύρματο στο σπίτι τόσο καλύτερα.Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
agoraki_23 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Κι εγώ πιστεύω καλώδιο κλάσεις ανώτερο από ασύρματο,εδώ στο σπίτι μου έχω ρυθμίσει το λάπτοπ να πέρνει νετ από το σταθερό στο ίδιο δωμάτιο και ενώ με το σταθερό κατεβάζω σφαίρα στο λάπτοπ δεν...ξεχάστε το... 300% πιο κάτω το λιγότερο. Θα σας πω ΄νεα την άλλη βδομάδα που θα φωνάξω τον ηλεκτρολόγο τι μου είπε πως να το κάνει.
psycoclan1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 agoraki_23 θες να ανοιξεις καναλι επικοινωνιας ασυρματου ιντερνετ απο πανω ως κατω με ταχυτητα 200mbit (χωρις wi-max, απλο wifi g) ? μη λεμε κ ο,τι θελουμε!
agoraki_23 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Αυτό λέω άνθρωπε μου πως το ασύρματο δε μπορεί να συναγωνιστεί το καλώδιο διότι πολύ απλά δεν έχει τελειοποιηθεί η τεχνολογία αυτή ώστε να πιάνει το ίδιο εύρος. Για να κάνω τη δουλειά μου στα γρήγορα μια χαρά είναι το ασύρματο αλλά για download και μόνιμα δε κάνει... Για αυτό και πολύ απλά είπα ότι θέλω πολύ καλώδιο. kfyros ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου που με έκανε να πάρω μια ιδέα!
parisb Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Αυτό λέω άνθρωπε μου πως το ασύρματο δε μπορεί να συναγωνιστεί το καλώδιο διότι πολύ απλά δεν έχει τελειοποιηθεί η τεχνολογία αυτή ώστε να πιάνει το ίδιο εύρος.Για να κάνω τη δουλειά μου στα γρήγορα μια χαρά είναι το ασύρματο αλλά για download και μόνιμα δε κάνει... Για αυτό και πολύ απλά είπα ότι θέλω πολύ καλώδιο. kfyros ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου που με έκανε να πάρω μια ιδέα! Διαφωνω καθετα. Με μια απλη καρτα των 10 ευρω μπορεις να πιασεις ευρος 54Mbit. Δεδομενου του γεγονοτος οτι η ταχυτερη dsl στην Ελλαδα ειναι 24Mbit ονομαστικα και κανενα 18 πρακτικα στην καλυτερη τοτε το ασυρματο σε καλυπτει επι 2, μη σου πω και επι 3. Αν πλεον παμε και σε ενα ρουτερακι με τεχνολογια -n παμε στα 300Mbit και η αναλογη καρτουλα ειναι στα 25 ευρω περιπου (πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.614817).
DDoS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2009 Κανε αυτο που σου λεει ο κρυφος, βασικα μπορεις να το κανεις και μονος σου, βαζεις τα καλωδια κατω στο box μαζι και εχεις ετσι internet και στο κατω σπιτι. Αν θες σωνει και καλα να περασεις αλλο καλωδιο απο το πανω σπιτι, κοιτα να ειναι καλης ποιοτητος και συνεστραμμενο αν δε θες να εχεις προβληματα με αποσυνδεσεις κ.λ.π. Κατηγοριας UTP 5 και πανω ειναι μια χαρα
agoraki_23 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2009 Τελικά μου τράβηξε καλώδιο απ τη γραμμή τηλεφώνου του δωματίου μου μέχρι και το κάτω σπίτι.Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.