Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση κλήσεων μέσω c++ builder

sidiropoulosga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μία εφαρμογή αναγνώρισης κλήσεων μέ χρήση της c++ builder. η συνδεση μου είναι adsl 2play της forthnet και χρησιμοποιώ το router της. αυτό που ουσιαστικά ζητάω είναι, όταν με πέρνουν τηλέφωνο να μου εμφανίζει τον αριθμό σε ένα Textbox.

Ευχαριστώ..

Δημοσ.

Χρειάζεσαι ένα dial up modem συνδεδεμένο την τηλεφωνική γραμμή. Από εκεί και πέρα μπορείς διαβάζοντας την σειριακή να δεις τον αριθμό (πειραματίσου με AT Commands με το Hyper Terminal ή αντίστοιχο πρόγραμμα). Αλλιώς υπάρχει και το TAPI.

Δημοσ.

Δηλαδή απλα ένα modem; Ασχετο αν το χρησιμοποιώ για να συνδεθω με αυτό; Ενα μικρο παράδειγμα κώδικα θα μου ήταν χρήσιμο. Ευχαριστώ πολυ πάντως.

Δημοσ.

Θα πρέπει επίσης το MODEM σου να υποστηρίζει CID, και συγκεκριμένα την μορφή CID που παρέχει ο τηλεπικοινωνιακός παροχός σου.

Για αρχή, δες το Terminal των Windows, η εντολή για ενεργοποίηση του CID είναι από είδα, η AT#CID=n (αριθμός υπηρεσίας) - συμβουλέψου όμως και το Manual της συσκευή σου (οπωσδήποτε διότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες μορφές αυτής της εντολής! -εμένα δουλεύει η AT+VCID πχ.), οπότε σε κάθε RING θα επιστρέφει και τον αριθμό που σε καλεί.

Αυτά από εμένα καθώς το MODEM μου δεν προσφέρει CID support (Ελλάδας) για τα περαιτέρω :-\.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...