tsotrilos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Καλησπερα σημερα με την βροχη εγινε μια διακοπη ρευματος (απο τις κλασικες του ενος δευτερολεπτο) εσβησε το pc και ξαναξεκιησε αμεσως. Απο εκεινη την στιγμη καθε φορα που bootαρει μου βγαζει το λογοτυπο των windows με την κλασικη μπαρα και μετα μου πεταει μπλε οθονη με τον κωδικο 0x000000ed unmountable boot device. δεν ξεκιναει με κανενα τροπο ουτε σε safe ουτε "τελευταιες γνωστες που λειτουργησαν" τιποτα. Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι φευγω σε 2 ωρες για να παω σε ενα μαγαζι στην επαρχια να παιξω μουσικη και δεν εχω τα κομματια μου (ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΙ) οτι και αν εψαξα στο net μιλαει για ide σκληρους και για καλωδια με 40 pins και τετοια. εμενα οι σκληροι μου ειναι sata. τι να κανω;; Σας παρακαλω παιδες ειναι μεγαλη αναγκη για απντησεις και λυσεις. αυτη την στιγμη κανω chkdsk με το cd των windows...
activex Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 το chkdsk είναι μια καλή αρχη και αν δεν παίχτηκε χοντράδα θα σε στρώσει. από εκεί και πέρα φαίνεται οτι χτύπησε στον δισκο. αν έχεις ένα Linux Live cd ενδεχομένως να bootάρεις και να πάρεις έστω τα τραγούδια σου.
tsotrilos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 αν είχε χτυπησει τον σκληρο δεν θα bootαρε καθολου ετσι δεν είναι; δυστυχως δεν εχω cd linux καθολου... τι καλωδια αλλαξα τι τις μνημες εβαλα εβγαλα τι reset στα bios... εχω τρελαθει τελειως. ευχαριστω παντως για την γρηγορη απαντηση
disqualified Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 βεβαια για να κανεις chkdsk δε χρειαζεσαι cd των windows, μαλλον πηγες στο recovery, οπου ειναι χρησιμο πολυ αν θες να φτιαξεις το mbr. To καλυτερο ειναι να μπεις με linux live cd να δεις αν γινεται mount ο δισκος απο εκει
tsotrilos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 τι είναι το mbr;; κακως κανω chkdsk απο το cd;;
activex Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 ναι λάθος ...όταν είπα χτύπησε τον δίσκο εννοούσα χτύπησε ΣΤΟΝ δίσκο (ενδεχομένως μόνο το boot sector) φαντάζομαι δεν έχεις ούτε δεύτερο Pc για να βάλεις μόνο το δίσκο έτσι ; Edit: καλώς κάνεις chkdsk ,αρκεί να βάλεις και παράμετρο για να διορθώσει ότι σφάλματα βρει (όχι μόνο ανάγνωση) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:27 ---------- mbr = master boot record ελληνικά
tsotrilos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 εχω το laptopακι της κοπελας μου (που παλι καλα πηραμε πριν κανα 2 μερες στο σπιτι) εχω ενα pcακι παροπλισμενο αλλα θέλει στησιμο απο την αρχη το εχω ως τελευταια μου λυση. Ακομα να αναφερω οτι κατα την διαρκεια που κανω chkdsk εχει γεμισει μια ολοκληρη σχεδον οθονη που λεει "To CHKDSK πραγματοποιει επιπλεον ελεγχο η αποκατασταση..." εχει περασει σχεδον μια ωρα και τωρα μαλλον τελειωσε τον ενα απο τους δυο σκληρους με το που εφτασε δηλαδη στο 100% ξεκινησε αλλο και βρισκετε στο 17%... αργει τοσο πολυ κανονικα; σε 1.5 ωρα πρεπει να ειμαι στον δρομο
disqualified Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 δεν πειραζει, το ιδιο πραγμα θα κανει απλα δεν χρειαζοταν καλυτερα δοκιμασε chkdsk c: /f /r
activex Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 έκανες έλεγχο και για bad sector ; αν ναι, αργεί... αλλά το σίγουρο είναι ότι βρίσκει σφάλματα και γιαυτό δυσκολεύεται. ο δίσκος δεν φαίνεται να είναι και στα καλύτερα του αλλά ελπίζω να (θα) γίνει η δουλειά σου.
tsotrilos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 ωραια.... εγω εδωσα εντολη chkdsk /r μονο. τσαμπα δηλαδη...;;;τωρα ειμαι στο 34%
disqualified Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 αστο να τελειωσει ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:38 ---------- α και ηταν πτωση τασης οχι διακοπη, μια φορα ειχα πετυχει εκτεταμενη πτωση και ενω ολα εμοιαζαν σα διακοπη η λαμπα ηταν ελαχιστα φωτισμενη
activex Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 ωραια.... εγω εδωσα εντολη chkdsk /r μονο. τσαμπα δηλαδη...;;;τωρα ειμαι στο 34% τσάμπα δεν είναι αλλά αργεί περισσότερο.
tsotrilos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 τιποτα παιδια τελειωσε και κανει τα ιδια
activex Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 βάλτο σε άλλο Pc να δεις αν μπορείς να το σώσεις γιατί τέτοια ώρα... αν εκεί που θα πας δουλεύεις με pc μηπος να έπαιρνες το δίσκο μαζί σου ; να το στίσεις απευθείας Μπαμ μπαμ.
tsotrilos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 αν ειναι ποτε δυνατον δουλεψε το παροπλισμενο pc εκανε μονο του chkdsk και πηρα τα κομματια μου παρεπιπτοντως τον εβαλα και στον κανονικο μου υπολογιστη και ολα δουλευουν ρολοι παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για την ανταποκριση σας!!! να ειστε παντα καλα...ΕΦΥΓΑΑΑΑ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.